![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da asa este, cine privegheaza stie...
|
|
|||
|
|||
![]()
Boala și suferința și moartea sunt lucruri rele, care vor înceta atunci când va veni vremea Împărăției cerurilor. Ca orice lucru rău, ele nu pot fi atribuite lui Dumnezeu.
Nu Dumnezeu este autorul răului, sub orice formă ar veni acesta, pentru că El nu este ispitit să săvârșească rele și nici nu ispitește pe nimeni ca să le facă: “Nimeni să nu zică, atunci când este ispitit: De la Dumnezeu sunt ispitit, pentru că Dumnezeu nu este ispitit de rele și El însuși nu ispitește pe nimeni. Ci fiecare este ispitit când este tras și momit de însăși pofta sa. Apoi pofta, zămislind, naște păcat, iar păcatul, odată săvârșit, aduce moarte.”(Iacov 1,13-15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Maria Magdalena, ar fi bine sa mergeti la un preot sa discutati lucrurile astea, pentru ca ati inteles credinta in mod complet eronat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă îi spui cuiva: "Să nu te arunci de pe cornișa blocului, că vei muri!", dar el totuși se aruncă, ești tu vinovat că nu l-ai legat cu lanțuri, și te-ai mulțumit doar să-l avertizezi? Și uite așa, cu artificii de "logică", Îl scoatem vinovat pe Dumnezeu și de moartea lui Adam. Atunci, de ce i-o mai fi dat viață? ca să se distreze cu moartea lui? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce n-am spus este prostia care urmează imediat: "Dar nu a ascultat-o, atunci Dumnezeu a spus clar ca Duhul Sau nu va mai sta in om decat maxim 120 de ani. Textul biblic este clar." Eu n-am spus așa ceva pentru că, într-adevăr textul biblic este foarte clar, cu condiția ca să-l și citești. Nu "atunci, după ce n-a ascultat Adam porunca", a zis Dumnezeu că omul va mai trăi doar 120 de ani, ci mult mai târziu. Dacă ar fi fost așa, ori Adam n-ar mai fi trăit 930 de ani, ori avertismentul dat lui de către Dumnezeu ar fi fost mincinos. Vestirea aceasta o face Dumnezeu pe vremea lui Noe, deci mult, mult mai târziu (vezi Facerea 6,3) Last edited by mariamargareta; 11.01.2011 at 13:14:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, stiu, chestia cu 120 de ani a venit mult mai tarziu, pana atunci oamenii traiau sute de ani, Matusalem a trait cel mai mult, dar nu vad care e problema, eu am facut o referire la faptul ca Dumnezeu a decis cat sa traiasca maxim un om -
chiar daca nu imediat dupa calcarea poruncii. Deci accentul l-am pus pe faptul ca Dumnezeu a fost Cel care a decis cat sa traiasca un om, nu satana sau alti draci, idei sectare pe care le aveti. Nu am pus accentul pe localizarea ca timp cronologic, pt ca asta nu are relevanta in subiectul discutat. Limitarea la 120 de ani s-a facut tot din cauza pacatului adamic. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inima omului poate fi altar sau iad | Marius22 | Spiritualitatea ortodoxa | 8 | 23.04.2012 14:21:30 |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
Poate fi Dumnezeu autorul direct al urii fata de om? | mariamargareta | Secte si culte | 29 | 10.01.2011 01:42:41 |
Alegerea lui Dumnezeu sau a omului? | Arcanum | Botezul | 3 | 28.10.2007 20:22:41 |
ACUM IN DIRECT LA TV - RELATIA OM DUMNEZEU | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 20.01.2007 23:51:39 |
|