Citat:
În prealabil postat de spartacus
dar vad ca dragii nostri catolici,nu prea sunt buni romani.iau apararea unui polonez si acuza 2 mari romani.ma intreb in cazul unui razboi contra unei tari catolice de ce parte a baricadei se vor afla.si totusi pe un forum ortodox ce cauta ei?nu mai au loc pe forumul lor sau au venit sa otraveasca atmosfera?
|
Asta e raspuns din categoria "Nu am ce spune, argumente ioc, dar ia sa dau cu bata in balta nitel, ca poate jignesc pe careva".
1 la mana: parerea ortodocsilor despre beatificarile facute de BC nu ne intereseaza.
2 la mana: asa cum ortodocsii sunt si scriu pe site-uri catolice, si avand in vedere ca exista sectiuni ale forumului dedicate BC, asa suntem si noi prezenti sa ne aparam de insultele multora dintre voi.
3 la mana: n-ai inteles ( nu ca ai fi singurul de aici) ce a vrut sa spuna Erethorn referitor la porunca lui Dumnezeu.
Daca as fi atee cu ceva dubii si mi-as dori sa intru intr-o Biserica, citind astfel de mesaje de pe aici, cu siguranta as fugi cat as putea de Ortodoxie, din 2 motive:
1) dpdv dogmatic sunt destule erori, lipsuri, profunzime nu am gasit decat in BC
2) daca trairea credintei se manifesta asa, cu extremism, intoleranta, aroganta, auto suficienta si mandrie, atunci, in ceea ce ma priveste nu pot alatura asta cu credinta lui Isus, cu porunca LUI de baza.
Lipseste esentialul......, lucrul fara de care nu se poate. Stii care e acela? Va lipseste iubirea de aproape, indiferent cine ar fi acela....., blandetea de care vorbea Isus ( "Eu sunt bland si smerit cu inima").
Si revenind la topic, Papa Ioan Paul al II-lea a fost foarte iubit de clericii din intreaga lume; a inteles ce multi nu pot, si de ce? Pt ca s-a consacrat Fecioarei Maria de multa vreme, a indeplinit dorinta divina, avand o comuniune perfecta cu DUmnezeu, lucru pe care voi nu il puteti intelege.....inca...., sper sa nu mai dureze mult pana veti intelege si voi cum stau lucrurile...