![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Alternativa in cazul in care refuza sa inteleaga este sa pleci sa-l lasi cu Dumnezeu. Dar pot fi situatii in care nu te lasa, si atunci trebuie sa-i tragi o palma cu toata dragostea sa inteleaga de durere macar. Sau nu? Adica... nu poti fi prost de bun. Isus a avut motive intemeiate sa se lase calcat in picioare, pentru ca omenirea sa inteleaga morala. Dar nu te poti lasa calcat in picioare atunci cand evident morala nu este inteleasa. Ar fi prostie dupa parerea mea de muritor sa te lasi sa fii bataia de joc a tuturor fara sa existe un motiv foarte intemeiat pentru care o faci.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Cand ti se trag palme continue, ce faci? Stai si induri la nesfarsit ? D-apoi devii masochist in felul asta, ca mai devreme sau mai tarziu te obisnuiesti si incepe sa-ti placa.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Stiu oameni batjocoriti pentru credinta,batuti(chiar si in zilele noastre),dar le indura fara sa carteasca... Nu cred ca facem referire direct la masochism,ci la dragostea noastra pentru Mantuitor si la gandul ca suferind pentru El esti mai fericit decat abarandu-ti propria piele... Eu asta cred .
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu e mai inteligent sa te retragi si sa-ti folosesti zilele pentru a continua lupta prin mijloace alternative? Daca mori, restul oamenilor raman singuri, fara tine. Daca traiesti, cate poti face pentru ei!... Asta daca moartea ta n-ar avea o influenta mare pozitiva asupra tuturor, ca in cazul unui martir, sau a lui Isus. In conditiile astea stai si te gandesti ca daca te lasi sa mori, e mai bine, fiind astfel un exemplu... dar sa mori degeaba...
|
|||
|
|||
|
Citat:
In situatii obisnuite(gen discutii in societate) nu cred ca te omoara nimeni.Atunci te mai gandesti la alternative,dar fara sa-L renegi. Acum suntem pe aceeasi lungime de unda?:) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai pippo, nu ma intelege gresit, eu sunt un mare adept al educarii oamenilor/copiiilor prin modelarea unui comportament moral/crestinesc, profesional. Noi asa invatam de la altii prin imitare/indrumare si ne-a ramas acest fel de a ne manifesta de la maimute si reptile, sau hai sa zicem ca toti le avem in singe, insa exista destule alte ocazii ca sa dai exemple in jurul tau fara sa speli dintr-o data picioarele cuiva in public. De exemplu cind mergeau sa faca baie la Iordan, de ex. se puteau freca reciproc pe spate, unde nu ajungi de unul singur, si ar fi fost tot din dragoste. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 17:12:08 |
| Salutul pascal "Hristos a înviat" - o mărturisire de credință | laurastifter | Morala Crestina | 5 | 01.05.2012 01:08:57 |
| Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... | savudanmihai | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 28.02.2011 01:23:44 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 08:26:42 |
| "Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 01:19:20 |
|
|