![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu nu a hotarat niciodata ca prima zi a saptamanii (duminica) sa fie ziua Domnului.
Dumnezeu a hotarat altceva: "ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau", "Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" Chiar si Catehismul Ortodox, este de acord (cel putin verbal) cu aceasta hotarare a lui Dumnezeu: "Aceasta porunca (porunca a IV-a) invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului. (Catehismul Ortodox - cap. Cele Zece Porunci - punctul 127). Pentru cinstirea primei zile a saptamanii (duminica) exista argumente doar din invataturi omenesti. In Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) nu gasiti nici un argument. |
|
|||
|
|||
![]()
Astia nu o sa sature niciodata sa ne lase in pace cu explicatile lor ridicole si cu minciunile lor! Blajinul spune : In Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) nu gasiti nici un argument.
Raspuns: Evrei cap 4 si nu numai! Dar unde in Nt se arata ca sambata trebuie respectata? P.S. iar incepe sa o dea cu legea si se eschiveaza de la raspuns. El nu poate sa vada ca Nt ne spune clar ca pt ziua de sabat nimeni nu are voie sa ne judece! Dar ei care au profetit sfarsitul ...Ce sa te astepti de la niste orbi? Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa." (Mat.15:14) Am vazut ca pentru un neoprotestant nu conteaza ca esti adventist, baptist etc etc , chiar daca adventii spun ca satana a invatat sa creada ca omul cand moare traieste sufletul aceluia. Dar baptisti nu cred in asa ceva ca dupa moarte nu mai stim nimic despre noi asa cum cred adventii! Deci dupa adventi baptistii sunt pacaliti de diavol! Last edited by bairstow; 20.01.2011 at 08:03:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre Evrei 4 s-a discutat destul, rămâne să aduci argumentele din "nu numai". Sper că nu sunt din Sfânta Speculație. |
|
|||
|
|||
![]()
In Evrei cap 4 se spune ca s-a dat o alta zi de odihna. Apoi in alt loc ni se spune ca nimeni nu are voie sa ne judece cu privire la o zi de sabat! Apoi adventii spun ca atat timp cat asa numita lege de a respecta duminica noi nu suntem vinovatii ca respectam alta zi asa ca nu stiu ce mai cauti pe aici ca sa rasucesti tu mintile oamenilor? Apoi e greu de crezut ca ar fi trecut toata biserica crestina (care dadea sute sau poate mii de martiri) la respectarea unei alte zile! La fel e si in cazul botzului !Nimeni nu ar fi luat masuri? E ca si cum biserica adventa hotareste ca a gresit cu privire la a saptea zi (nu stiu daca observi asez biserica adventa cu biserica apostolica pe aceasi trepta, cea ce desigur nu poate fi adevarat) si toti crestinii ei ar trece la respectarea duminicii fara sa se impotriveasca! Cine vrea sa vada sa vada dar White a profetit sfarsitul lumii la fel si adventii apoi aceasta biserica in istoria ei scurta s-a faramitat si-a schimbat crezul de atatea ori etc etc. Acum probabil ca biserica adventa se va mai sparge in doua deoarece unii vor sa suda si glasuri de femei ca sa li se gadile urechile mai bine. Dar de unde veniti voi? Din predica lui Miller? Pai si pana atunci unde ma duceam la pastori sa ma unga cu ulei sa scap de vreo boala? Cine studiaza atent miscarea voastra poate sa constate cat de instabili sunteti!
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu se spune decât în măsluita versiune sinodală. Nici măcar în versiunea Bisericii Ortodoxe Grecești nu spune "altă zi de odihnă"!
Citat:
Citat:
Citat:
Bineînțeles că s-au luat măsuri. Ereziile nu au intrat brusc în Biserică, unele au avut nevoie de sute de ani ca să fie asimilate. Împotriva botezului infantil s-au pronunțat chiar sfinți părinți (caută pe topicul despre botez)... Sfârșitul lumii l-a profețit Însuși Iisus Hristos și alți profeți din Scriptură. Citat:
Stai matale liniștit și ateaptă să se spargă până la prăbușirea Babilonului cel Mare (Apoc.18,2). |
|
|||
|
|||
![]()
Tricequesmintus, ai citit vreodata Didache?
|
|
|||
|
|||
![]()
De la fondarea ei... Care fondare pe ce piatra? Pe piatra azvarlita in cap acelei femei cu ochi posedati care da numarul 666 daca este scris complet pe nume Ellen gould white? Sau pe piatra lu Miller care a prezis sfarsitul si a atras o seama de natarai care sau imbracat in alb( ca sa para puri dar ei erau goi si dezbracati de orice idee crestina) asteptand in zadar venirea Domnului? Biserica adventista s-a rupt mereu si acum e rupta in doua mari parti. Nici asta nu sti? Nu mai vorbesc de alte ramasite... Dupa cate stiu eu sunt si adventisti care respecta Duminca...
Dar stai putin cum scrie in biblia adventa? Sau voi nu aveti asa ceva? Hai dami tu acel pasaj tradus de nustiu care secta eu ti-l dau pe cel al lui Cornilescu si cel ortodox. Cat despre botez nu mai fa confuzii. La un moment dat un parinte apostat Tertulian mi se pare se intreaba daca copii de 7 ani se pot boteza? Nu e vorba insa despre prunci deoarece acestia erau botezati din prima neavand pacate si asa cum o arata multe scrieri din aceea vreme botezul bebelusilor era inca din vremea apostolilor. Pe bune lasam parabolele despre biserica la o parte dar tu crezi ca biblia care ne vorbeste despre niste invatatori falsi care vin la sfarsit , Dumnezeu a vrut ca prin EGWhite un om lovit la cap sa arate lumina la crestini? 1800 de ani (aproximativ) Dumnezeu a lasat aceasta biserica de izbeliste ca sa vina White mai ales ca a promis ca va fi cu noi in toate zilele si portile iadului nu o vor birui( biserica). 8. Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi. 8. Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, de o alta zi de odihna. Nu sincer tu esti pastor sau esti doar un adventist? Uitate ce traducere gresita are Cornilescu la Isaia cap 66 versetul 3 si recunoaste cinstit ca numai traducerea asta o folositi! Domnilor catolici piatra nu este Petru sau cei 12 apostoli si e EGWhite=666 ! Sa bagati bine la cap! Fara ea nu am fi stiut de sabat si de credinta adevarata nascuta pe o profetie falsa dar nu unica!!! Last edited by bairstow; 20.01.2011 at 17:56:20. |
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|