Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2011, 17:51:18
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Nu-mi face placere sa te dezamagesc, dar poate este spre binele tau daca intr-adevar pui la suflet; nici eu nu stiu exact cum e mai bine sa procedez. Diferenta dintre povestea lui Harap-Alb si povestea lui Dumnezeu din Biblie, este in conceptia ta doar o diferenta de alegere oarba, irationala. Tu ai ales sa CREZI povestea lui Dumnezeu din Biblie ca fiind reala. Dar cat timp nu-ti dai silinta sa intelegi DE CE si CUM este povestea Biblica REALA, va ramane pentru tine doar o poveste, precum povestea lui Harap-Alb.

Povestea lui Harap-Alb poti afla usor de ce NU ESTE REALA, deoarece te poti interesa cine, de ce, cu ce scop a scris-o, ce se potriveste cu realitatea (observand o discordanta totala); in schimb povestea lui Dumnezeu este mult mai greu de investigat. Si tu neinvestigand, necercetand, ramai la stadiul de POVESTI. Povestea lui Harap-Alb si povestea lui Dumnezeu, tu stii din auzite, de la altii ca una este IREALA si una este REALA. Deci REALITATEA TA SE BAZEAZA PE CONCLUZIILE ALTORA, NU CUNOSTI DIRECT REALITATEA SI NICI TU TE INTERESEAZA SA O CUNOSTI SI VEI TRAI INTR-O FANTEZIE CAT TIMP TE LIMITEZI LA CREDINTA DIN AUZITE FARA SA CAUTI EXPERIENTA DIRECTA.
Foarte bine ai exprimat ceea ce este in sufletul si mintea tuturor, desi unii nu au CURAJUL sa spuna ce au pe suflet crezind ca daca incearca sa lamureasca povestea Biblica ar fi excomunicati sau considerati eretici, sau mai rau HULITORI( ce o insemna acest lucru in contextul de mai sus numai Dumnezeu stie)
Cred ca am ramas foarte marcati de pedeapsa corporala din trecutul nostru barbar si salbatic cind eram batuti pentru orice intrebare pusa clerului....daca cineva avea indrazneala sa INSISTE dupa ce i s-a atras atentia, ceva de genul...bai animalule fara creier cum iti permiti sa pui la indoiala ce spun EU!...i se dadea o bataie pe cinste de catre arendasii si trepadusii din jur!
Aici este problema
FRICA BATAII, care ne-a ramas ca o sechela in mintea noastra!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A filosofa sau a crede? Seraphim7 Generalitati 38 18.07.2024 00:01:30
"Crede si nu cerceta!" ??? moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 20 03.09.2013 12:29:18
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii Man Teo Generalitati 15 15.08.2011 19:17:52
Cine nu crede in Dumnezeu ladyanda Generalitati 235 14.08.2011 14:08:26
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01