![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Indiferent cat de mult te-ai cunoaste, iti spun un lucru care nu mai trebuie verficat: nu esti identic cu Dumnezeu. Asa ca pastreaza distinctia intre creat si necreat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Creatul stim ce este, si este verificat si ras-verificat, ceea ce nu se poate spune despre NEcreat |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am reflectat un timp asupra unor definitii fundamentale, dar am ajuns la concluzia ca nu reusesc sa le inteleg profunzimea decat mergand de la banal, de la ceea ce am in fatza ochilor, la indemana, spre fundamental, pas cu pas. (lucru pe care de altfel Biblia ne sfatuieste sa il facem, spunand ceva de genul "lasa deoaparte ce este prea greu pentru tine si intelege in primul rand ce ai mai la indemana") Adica, pot exista niste concluzii logice simple, precum "existenta lui Dumnezeu nu poate fi nici negata si afirmata". In schimb daca ne limitam la simpla intelegere a acestei evidente logice fara sa cautam alte detalii, batem pasul pe loc. Iar daca pe de alta parte negam concluzia logica alegand sa spunem "Dumnezeu exista" sau "Dumnezeu nu exista", ne lasam prada propriei ignorante, cum fac atat ateii cat si credinciosii habotnici, cazand intr-o eroare aberanta la insasi baza ratiunii.
|
||||
|
||||
![]()
Cu alte cuvinte, imi recomanzi "fi prost ca asta este natura ta" - facandu-l implicit "prost" pe Dumnezeu. Nu, Multumesc. :)
|
|||
|
|||
![]()
Asa, mai departe
![]() Explica te rog: Sodoma si Ghomora Potopul Invierea lui Lazar ( care a inceput sa putrezeasca, i s-a inchegat singele in vene, creierul a intrat in putrefactie si putea) cum explici rational reinvierea celulelor putrezite? Mersul pe apa Transformarea apei in vin Inmultirea pestilor si apiinilor Vindecarea leprosilor |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu iti recomand prostia. Daca ai privi cum trebuie natura umana, ai vedea ca si ea iti graieste ceea ce eu ti-am spus - ex: trupul imbatraneste si moare, in vreme ce Dumnezeu nu. Sper sa vina o zi in care sa intelegi ca nu existi din vesnicie, pe cand Dumnezeu exista.
|
|
||||
|
||||
![]()
Atunci, evident, nici tu nu intelegi ce spui. Cum ai vrea sa inteleaga altii?!
|
||||
|
||||
![]()
Daca dupa tot ce ti-am scris tu asta imi spui, marturisesc ca esti in ceata si iti place ceata. Eu voi ignora postarile tale. Bucurie in toate.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Povestea lui Harap-Alb poti afla usor de ce NU ESTE REALA, deoarece te poti interesa cine, de ce, cu ce scop a scris-o, ce se potriveste cu realitatea (observand o discordanta totala); in schimb povestea lui Dumnezeu este mult mai greu de investigat. Si tu neinvestigand, necercetand, ramai la stadiul de POVESTI. Povestea lui Harap-Alb si povestea lui Dumnezeu, tu stii din auzite, de la altii ca una este IREALA si una este REALA. Deci REALITATEA TA SE BAZEAZA PE CONCLUZIILE ALTORA, NU CUNOSTI DIRECT REALITATEA SI NICI TU TE INTERESEAZA SA O CUNOSTI SI VEI TRAI INTR-O FANTEZIE CAT TIMP TE LIMITEZI LA CREDINTA DIN AUZITE FARA SA CAUTI EXPERIENTA DIRECTA.
Cu sinceritate, Pippo Last edited by Pippo_; 28.01.2011 at 17:24:26. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A filosofa sau a crede? | Seraphim7 | Generalitati | 38 | 18.07.2024 00:01:30 |
"Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 12:29:18 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 14:08:26 |
Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 12:41:01 |
|