Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2011, 19:12:56
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Daca n-am rationa, ziua ne-ar arde soarele si noaptea ne-ar strapunge frigul, deoarece fara ratiune nu exista alegere de a face una sau alta, ci am trai in voia providentei si am suporta exact ceea ce ne da. Fara ratiune n-ai putea iubi, ai putea doar simti senzatii.

Tu crezi ca iubirea nu poate fi inteleasa rational? Si realizarile stiintei moderne ar fi parut imposibil de inteles rational cu timp in urma. Priveste in jurul tau: realizarea ultima a omenirii este tocmai ridicarea individului din groapa ignorantei. Iar tu spui ca ratiunea ne omoara....
Se pare ca datorita mintii tale nu reusesti deloc sa faci diferenta intre ceea ce inseamna a folosi mintea si a nu deveni folosit de minte.Incearca sa iti dezvolti intuitia.

Cand iubesti si cumperi o floare , inseamna ca creierul tau s-a subordonat inimii ,cand iubesti inima isi spune cuvantul.
Atunci cand iubesti logica devine seaca si rece. Poezia iubirii este vie.Logica nu stie sa danseze; daca ai vedea logica dansand , ti-ai da seama ca arata foarte caraghios.Poezia stie sa danseze;poezia e dansul inimii.Logica nu poate sa iubeasca; ea poate sa iti vorbeasca de iubire, dar nu poate sa iubeasca; iubirea pare sa fie ilogica; viata pare sa fie ilogica; numai poezia poate face saltul in paradoxul iubirii. Logica e buna in ceea ce priveste matematica, dar nu inseamna omenirea.Daca omenirea devine prea logica atunci omenirea dispare, exista doar cifre, nu fiinte omenesti - cifre inlocuibile.
Poezia si simtirea iti dau adancime, caldura, devii mai moale, mai uman.
Vechi 29.01.2011, 19:19:30
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
Oare nu singura adevarata "religie" este iubirea neconditionata de Dumnezeu si nu teoriile, religiile, dogmele, extremele care te duc de o parte sau de cealalta?
As vrea sa discutam sincer fara idealism fals sau acaparati de gnosticism.
Asta ar însemna să afirmăm că Iisus nu e Calea, Adevărul și Viața, a vorbit și a dat porunci și dogme, doar ca să nu tacă.
Vechi 29.01.2011, 19:26:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Va trebui sa invatati despre ea.
Cum am prezis, o sa incepi sa ne inveti despre adevarata intelepciune.
Citat:
Nu il cautati pe Dumnezeu numai in afara voastra, el se afla in interior.
Si cum new-age fara panteism nu se poate, desi nu se stie ce-i ala panteism... Tu ai o intentie buna si frumoasa, dar nu stii de unde vin aceste conceptii. Eu am citit o gramada de carti din acestea new-age, exact cu ce scrii si tu.
Vechi 29.01.2011, 19:32:24
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Asta ar însemna să afirmăm că Iisus nu e Calea, Adevărul și Viața, a vorbit și a dat porunci și dogme, doar ca să nu tacă.
Iisus este Calea, Adevarul si Viata.Iubeste-l pe Dumnezeu cu toata fiinta ta intr-o legatura directa Om - Iisus si nu Om - Preot(intermediar) - Iisus.Dumnezeu asteapta o legatura sincera ,directa cu fiecare om prin trairea iubirii nu prin teorie si dogma.
Cultiva iubirea in tine, puneti punctul de sprijin in iubirea pentru Iisus si alunga teoriile despre El.
Vechi 29.01.2011, 19:35:47
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cum am prezis, o sa incepi sa ne inveti despre adevarata intelepciune.
Si cum new-age fara panteism nu se poate, desi nu se stie ce-i ala panteism... Tu ai o intentie buna si frumoasa, dar nu stii de unde vin aceste conceptii. Eu am citit o gramada de carti din acestea new-age, exact cu ce scrii si tu.

Spre deosebire de teoriile tale, teoria mea este ca nu am nici o teorie cu privire la Dumnezeu absolut.
Singura teorie valabila este iubirea

Last edited by Tangun; 29.01.2011 at 19:39:55.
Vechi 29.01.2011, 19:36:54
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
Se pare ca datorita mintii tale nu reusesti deloc sa faci diferenta intre ceea ce inseamna a folosi mintea si a nu deveni folosit de minte.Incearca sa iti dezvolti intuitia.

Cand iubesti si cumperi o floare , inseamna ca creierul tau s-a subordonat inimii ,cand iubesti inima isi spune cuvantul.
Atunci cand iubesti logica devine seaca si rece. Poezia iubirii este vie.Logica nu stie sa danseze; daca ai vedea logica dansand , ti-ai da seama ca arata foarte caraghios.Poezia stie sa danseze;poezia e dansul inimii.Logica nu poate sa iubeasca; ea poate sa iti vorbeasca de iubire, dar nu poate sa iubeasca; iubirea pare sa fie ilogica; viata pare sa fie ilogica; numai poezia poate face saltul in paradoxul iubirii. Logica e buna in ceea ce priveste matematica, dar nu inseamna omenirea.Daca omenirea devine prea logica atunci omenirea dispare, exista doar cifre, nu fiinte omenesti - cifre inlocuibile.
Poezia si simtirea iti dau adancime, caldura, devii mai moale, mai uman.
Din tabloul asta lipseste doar "pipa pacii" si "somnoroase pasarele" :)

E algerea ta sa nu-ti folosesti ratiunea mai mult decat a insirui niste cuvinte spumoase, si eu o respect. Dumnezeu sa te ajute!
Vechi 29.01.2011, 19:40:18
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Iisus este Calea, Adevarul si Viata.Iubeste-l pe Dumnezeu cu toata fiinta ta intr-o legatura directa Om - Iisus si nu Om - Preot(intermediar) - Iisus.Dumnezeu asteapta o legatura sincera ,directa cu fiecare om prin trairea iubirii nu prin teorie si dogma.
Cultiva iubirea in tine, puneti punctul de sprijin in iubirea pentru Iisus si alunga teoriile despre El.
Ce părere ai avea dacă ți-aș spune că te iubesc din toată inima, dar nu te-aș ajuta la nevoie, nu ți-aș da un sfat bun, n-aș fi lângă tine?

Sau mai bine spune-i copilului că-l iubești, dar nu-i dai de mâncare, nu-l îmbraci, nu-l educi, nu-i dai bani de cărți, meditație sau dulciuri și sigur o să-ți fie recunoscător pentru dragostea ta
Vechi 29.01.2011, 19:40:28
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
Spre deosebire de teoriile tale, teoria mea este ca nu am nici o teorie cu privire la Dumnezeu absolut.
Si nici nu vei avea vreodata. Cum ai putea avea o teorie, cand teoria insasi este ratiune, lucru care pe tine nu te intereseaza.
Vechi 29.01.2011, 19:44:46
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Ce părere ai avea dacă ți-aș spune că te iubesc din toată inima, dar nu te-aș ajuta la nevoie, nu ți-aș da un sfat bun, n-aș fi lângă tine?

Sau mai bine spune-i copilului că-l iubești, dar nu-i dai de mâncare, nu-l îmbraci, nu-l educi, nu-i dai bani de cărți, meditație sau dulciuri și sigur o să-ți fie recunoscător pentru dragostea ta
inseamna ca tu nu cunosti ce inseamna sa iubesti.daca ai cunoaste nu ai mai pune asemenea intrebari, ti-ai da seama si singura ca ii oferi totul si te sacrifici pentru el ,nu doar sa-i dai de mancare , sau bani de dulciuri :|
Vechi 29.01.2011, 19:54:41
Tangun Tangun is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Si nici nu vei avea vreodata. Cum ai putea avea o teorie, cand teoria insasi este ratiune, lucru care pe tine nu te intereseaza.
Ratiunea lui Hitler tot ratiune a fost, tot teorie avea si el ca si tine.Mai putin...dragoste.:)
Analizezi teoria la infinit si uiti sa mai traiesti..nu esti in subiect.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal Mihnea Dragomir Dogmatica 71 17.02.2013 19:45:07
Sfantul Andrei, zi libera legal costel Stiri, actualitati, anunturi 0 07.06.2011 11:37:45
Episcopul Padovese decapitat la comanda divinitatii . cocacoc Generalitati 28 10.06.2010 16:34:22
Rugaciunea libera Florin-Ionut Rugaciuni 26 30.11.2009 20:04:41