Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2011, 08:41:54
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pai mai multe nu o sa-ti spun ca deja pare ca vreau sa te conving cat de bun e reiki.
Nu vreau sa-mi spui cat de bun e, vreau sa-mi spui cum functioneaza. Nu ca n-as stii, m-am documentat, dar vroiam sa aud de la un initiat.

Explicati, va rog, cum de reiki nu este incompatibil cu invatatura crestina - cu stiinta si cu bunul stimt e deja incompatibil, dar din moment ce suntem pe un forum ortodox, hai sa vedem ce relatie este intre reiki si crestinism.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:16:14
natylucy natylucy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Ce nu-i de la Dumnezeu, e de la diavol. Dumnezeu nu ne-a dat Reiki, ci rugăciunea și credința.
reiki nu este de la diavol.sunt practicant reiki de aproape un an.am un maestru extraordinar.reiki nu te face sa renunti la religia ta,ci din contra,toata sursa de energie pe care o primesti este cu acceptul lui DUMNEZEU.reiki nu vindeca ci ajuta organismul sa se refaca.dupa tratamentul reiki ii multumesti lui DUMNEZEU.foarte multi preoti merg la exorcizari de case si cu un initiat reiki.in reiki accesul la lumina iti creste tinand post,rugaciuni si mergand la biserica.nimic nu se face fara acordul lui DUMNEZEU.cititi mai bine reiki intre mit si realitate si divinitate.karam.sex de dr ovidiu dragos argesanu.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:24:17
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de natylucy Vezi mesajul
reiki nu este de la diavol.sunt practicant reiki de aproape un an.am un maestru extraordinar.reiki nu te face sa renunti la religia ta,ci din contra,toata sursa de energie pe care o primesti este cu acceptul lui DUMNEZEU.reiki nu vindeca ci ajuta organismul sa se refaca.dupa tratamentul reiki ii multumesti lui DUMNEZEU.foarte multi preoti merg la exorcizari de case si cu un initiat reiki.in reiki accesul la lumina iti creste tinand post,rugaciuni si mergand la biserica.nimic nu se face fara acordul lui DUMNEZEU.cititi mai bine reiki intre mit si realitate si divinitate.karam.sex de dr ovidiu dragos argesanu.
sa inteleg ca puterea lui Iisus Hristos prezenta prin Biserica nu e suficienta, e nevoie de un initiat reiki... Probabil si initiatorul acestei practici dupa ce l-a cunoscut pe Hristos a realizat ca e prea slab si i-a imbunatatit tehnicile...

(pana si in gluma suna ciudat ce-am zis... Domane iarta-ne!)
Vechi 01.02.2011, 11:24:40
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Domnule, dar oamenii de stiinta nu spun ca nu exista doar pentru ca sunt atei. Reiki e o adunatura de baliverne pentru ca nu exista dovezi clare care sa sustina ca reiki ar fi ceva mai mult decat placebo si autosugestie.

Si chiar daca ar fi cum zici tu si conspiratia stiintifico-ateista vrea cu tot dinadinsul ca practicile reiki sa fie denigrate, ar fi atat de usor sa le dati peste bot: dovediti ca reiki functioneaza - si nu cu statistici si marturii, ci cu metode clare, pe care oricine sa le poata reproduce.

Evident, practicantii de reiki nu sunt in stare sa dovedeasca acest lucru, limitandu-se la a gasi naivi susceptibili la prosteli orientale, care sunt "convinsi" ca reiki "lucreaza".
te contrazic!si eu am fost oarecum speriata la inceput!imi era foarte frica sa nu fie un lucru malefic,dar cu timpul mi-am dat seama ca nu este.si crede-ma ca reiki lucreaza.soacra mea are un picior amputat de la genunchi in urma unui accident de masina.mereu are dureri.i-am lucrat intr-o seara si mi-a zis k a simtit un nerv care nu l-a mai simtit dupa accident.i-am luucrat si sotului meu pentru intinderi musculare si stari de oboseala,pentru spate,crede-ma ca a fost foarte multumit,el care la inceput nu a fost de acord cu reiki crezand ca e vreo secta ceva...am gradul 3 la reiki si urmeaza sa iau urmatorul sistem.sunt multe lucruri care m-au facut sa imi dau seama ca fac un lucru bun si ca este cu acceptul divinitatii
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:36:11
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
sa inteleg ca puterea lui Iisus Hristos prezenta prin Biserica nu e suficienta, e nevoie de un initiat reiki... Probabil si initiatorul acestei practici dupa ce l-a cunoscut pe Hristos a realizat ca e prea slab si i-a imbunatatit tehnicile...

(pana si in gluma suna ciudat ce-am zis... Domane iarta-ne!)
ai inteles gresit,si iisus hristos vindeca cu palmele.aici nu se face nimic gresit care sa-I conteste puterea lui dumnezeu,ci din potriva asta explicam...puterea ca practicant reiki creste mergand la biserica,tinand post,facand rugaciuni!in reiki inainte si dupa tratament se face rugaciunea catre dumnezeu,pentru ca nici tratamentul nu poti sa-l faci la oricine,atata timp cat nu este cu acceptul divinitatii.uite am o prietena care avut to tumoare benigna pe col,dupa operatie a mers la un maiestru reiki si i-a lucrat.dupa jumatate de an trebuia sa-i faca biopsie sa vada cum sunt celulele in urma operatiei,si culmea din operatie i se mai vedea un punct.s-a refacut atat de bine operatia incat nu a mai fost nevoie de biopsie.nici doctorilor nu le-a venit sa creada.tehnica reiki se face prin punerea palmelor in locul cu probleme.si pacientul trebuie sa tina post,sa se roage,sa mearga la biserica!de exemplu am primit de la maestul meu in noembrie apa sfintita de 3 preoti la sf maslu,smirna si tamaie.crezi k diavolului ii place smiran si tamaia?sau ii place sa te rogi lui dumnezeu?nu stiu sper ca am incercat cat de cat sa te fac sa intelegi ce e cu reiki.am uitat sa mentionez,puterea de practicare reiki scade atunci cand fumezi,bei alcool,sau mergi in cluburi sau discoteci.

Last edited by natylucy; 01.02.2011 at 11:39:51.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:38:21
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Exclamation pt natylucy

Draga mea...nu te lupta ca n-are sens...Cel mai intelept cedeaza...tu stii cum ne-ar ataca pana si pentru namaste...un salut pur , zis cu iubire si care tradus in scurt inseamna "lumina divina din mine se inchina luminii divine din tine"....si asta pentru ca toti care credem in Dumnezeu Tatal, Fiul, Duhul Sfant si care voim binele aproapelui , suntem ai LUI....Si lumina Lui ne este calauza ! Pace, iubire si lumina in Hristos , tuturor! Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:43:17
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Draga mea...nu te lupta ca n-are sens...Cel mai intelept cedeaza...tu stii cum ne-ar ataca pana si pentru namaste...un salut pur , zis cu iubire si care tradus in scurt inseamna "lumina divina din mine se inchina luminii divine din tine"....si asta pentru ca toti care credem in Dumnezeu Tatal, Fiul, Duhul Sfant si care voim binele aproapelui , suntem ai LUI....Si lumina Lui ne este calauza ! Pace, iubire si lumina in Hristos , tuturor! Doamne ajuta !
:)foarte frumos spus:).ideea e ca trebuie sa te documentezi inainte asa cum am facut si eu.pentru ca toti cred ca la inceput am avut indoieli in ceea ce inseamna reiki cu adevarat.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:48:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
ai inteles gresit,si iisus hristos vindeca cu palmele.
Tu ai inteles gresit, sau ai receptat doar ce ti-au spus la reiki. Iisus nu vindeca cu palmele, Iisus era Dumnezeu, nu folosea o tehnica. Iar sfintii folosesc o singura tehnica de vindecare, adica rugaciunea catre Dumnezeu, cel care vindeca de fapt.
Cei de la Reiki nu stiu de unde vine energia asta, spun ca din cosmos. Mai spun ca oricne poate face asta, chiar si ateu fiind. Dai niste bani si primesti puteri magice. Maestrii de pe la noi spun ca aceasta ar fi harul Sfantului Duh. Asadar accesezi Sfantul Duh cand vrei.
Iata aici o descriere pe viu a diferentei intre harul necreat si energia/lumina creata de ingerii cazuti: http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...traluceste.htm
Tu poti sa alegi ce vrei, nu te opreste nimeni sa mergi pe calea cea larga a ocultismului.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:49:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Explicati, va rog, cum de reiki nu este incompatibil cu invatatura crestina - cu stiinta si cu bunul stimt e deja incompatibil, dar din moment ce suntem pe un forum ortodox, hai sa vedem ce relatie este intre reiki si crestinism.
Si eu despre ce tot ma chinui sa scriu pana acum?
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 11:55:26
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
ai inteles gresit,si iisus hristos vindeca cu palmele.aici nu se face nimic gresit care sa-I conteste puterea lui dumnezeu,ci din potriva asta explicam...puterea ca practicant reiki creste mergand la biserica,tinand post,facand rugaciuni!in reiki inainte si dupa tratament se face rugaciunea catre dumnezeu,pentru ca nici tratamentul nu poti sa-l faci la oricine,atata timp cat nu este cu acceptul divinitatii.uite am o prietena care avut to tumoare benigna pe col,dupa operatie a mers la un maiestru reiki si i-a lucrat.dupa jumatate de an trebuia sa-i faca biopsie sa vada cum sunt celulele in urma operatiei,si culmea din operatie i se mai vedea un punct.s-a refacut atat de bine operatia incat nu a mai fost nevoie de biopsie.nici doctorilor nu le-a venit sa creada.tehnica reiki se face prin punerea palmelor in locul cu probleme.si pacientul trebuie sa tina post,sa se roage,sa mearga la biserica!de exemplu am primit de la maestul meu in noembrie apa sfintita de 3 preoti la sf maslu,smirna si tamaie.crezi k diavolului ii place smiran si tamaia?sau ii place sa te rogi lui dumnezeu?nu stiu sper ca am incercat cat de cat sa te fac sa intelegi ce e cu reiki.am uitat sa mentionez,puterea de practicare reiki scade atunci cand fumezi,bei alcool,sau mergi in cluburi sau discoteci.
Lasanda la o parte multele goluri pe care le are reiki... explica-mi de ce Iisus Hristos, trupul si sangele Lui oferti la impartasanie in biserica (asta numai dupa curatirea prin post, rugaciune, spovedanie) nu este deajuns? Ce are in plus reiki si ce-i lipseste lui Iisus Hristos?
Cand spui ca vindeca cu palmele vrei sa spui ca practica Reiki?
Vindeca el oare numai cu palmele? Cei zece leprosi s-au vindecat prin punerea mainilor? Sau au apucat sa se arate preotilor?
Care era conditia esentiala care o cerea Iisus Hristos pentru vindecare?
Cat despre smirna si tamaie... tu crezi ca diavolul nu suporta mirosul? sau crezi ca faptul de a fi sfintite dar nu fara credinta celui care le foloseste, il speria mai tare?
Daca numai cu credinta nu se poate si e nevoie de reiki presupun ca invierea din morti e joaca de copii pentru voi....
Nu vedeti cat de ridicol suna orice explicatie aberanta data de "invatatura" reiki?

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? mihaisepo Vrajitoria 58 06.11.2018 01:27:29
Reiki si tentatii oana Re Alte Religii 157 02.09.2017 16:59:59
reiki eulaura Generalitati 138 05.11.2015 16:46:54