Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2011, 15:08:43
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Așa este. Doar că în textul citat nu apare cuvântul "închinăciune".
In Biblia mea, tiparita cu aprobarea Sfantului Sinod apare.
Mie imi este suficient.
Vechi 06.02.2011, 15:16:56
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
In Biblia mea, tiparita cu aprobarea Sfantului Sinod apare.
Mie imi este suficient.
E bine să verificați și în original, sau măcar în versiunea Bisericii Ortodoxe Grecești. Noi nu ne ghidem după dictonul "crede și nu cerceta!"
Vechi 06.02.2011, 15:58:59
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
L-am pus in ghilimele ca il mai postasem o data. Prima parte tinea pe post de introducere, nu ca citat original. Asa ca nu apare nimic in plus, e doar introductiv pentru ca am vrut sa evidentiez ideia de inchinaciune.
Orice citat se pune in gilimele.Citatele biblice se dau cum sunt ele,fie ca ne convine sau nu.Daca doriti sa subliniati o idee atunci o faceti fara sa dati un citat cu adaosuri personale.Aceasta inseamna sa dati citatul in ghilimele,spuneti versetul,si comentati personal in afara lui,nu inauntrul lui.Va inteleg dorinta de a va sustine cauza dar metoda nu este dintre cele mai potrivite.Si un preot ortodox va poate lamuri cu privire la acest aspect,nu este opinia mea personala.

Biblia nu a fost scrisa nici la Iasi si nici la Glasgow.A fost tradusa (si) in cele doua locatii dar textul de la care s-a plecat,va asigur,nu era in romaneste sau in engleza.Nici in moldoveneste sau scottish gaelic.Banuiesc ca o confruntare cu textul original(noi toti avem copii,inclusiv dvs) nu sperie pe nimeni care socoteste ca detine o traducere corecta.,,Proba veritatii".

Referitor la confesiunea mea ati afirmat: ,,Din pct. de vedere al confesiunii dvs ar fi injositor".Daca va intreb in ce consta credinta confesiunii mele o sa inrositi google dar nu este necesar din moment ce stiti (deja) ce este sau nu injositor pentru noi.M-as bucura ca cei care fac anumite afirmatii sa aiba taria sa le sustina pina la capat.In general este un semn de demnitate.

Va salut cu respect doamna

Last edited by Scotsman; 06.02.2011 at 16:06:20.
Vechi 06.02.2011, 16:05:28
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul

Referitor la confesiunea mea ati afirmat: ,,Din pct. de vedere al confesiunii dvs ar fi injositor".Daca va intreb in ce consta credinta confesiunii mele o sa inrositi google dar nu este necesar din moment ce stiti (deja) ce este sau nu injositor pentru noi.M-as bucura ca cei care fac anumite afirmatii sa aiba taria sa le sustina pina la capat.In general este un semn de demnitate.
Nu va era adresata fraza!!!!!!!!!!!!!!! Deschideti ochii mai bine!
Era un raspuns dat domnului tricesimusquintus, iar dumnealui nu s-a simtit revoltat!
Da nici o problema, dvs aveti dreptate si sunteti plin de demnitate!
Vechi 06.02.2011, 16:09:27
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:În prealabil postat de tricesimusquintus
Să nu confundăm un salut (chiar cu scoaterea pălăriei ori înclinarea capului) cu închinare. Ar fi destul de înjositor să-l acuzăm pe un înger sfânt (apropos, unde scrie că e "Arhanghel"?) de idolatrie!
Arhanghelul Gabriel, salutand-o si inchinandu-i-se, zice: " Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti intre femei". Iar Ea tulburandu-se de vederea si inchinarea ingerului: " cugeta in sine: Ce fel de inchinaciune poate sa fie aceasta ?" Luca (1: 28-29)
Din pct. de vedere al confesiunii dvs ar fi injositor, din pct. de vedere al ortodocsilor Fecioara Maria este mai mare decat toti ingerii.
Denumirea de Arhanghel vine de la faptul ca este capetenie a ostirii ceresti. Stiu ca nu apare denumirea de arhanghel in Biblie, doar de Gavriil. [/quote]
Vechi 06.02.2011, 16:12:39
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Nu va era adresata fraza!!!!!!!!!!!!!!! Deschideti ochii mai bine!
Era un raspuns dat domnului tricesimusquintus, iar dumnealui nu s-a simtit revoltat!
Da nici o problema, dvs aveti dreptate si sunteti plin de demnitate!
Imposibil doamna.In general am foarte rar dreptate.Am constat asta recent.Trebuie sa credez primul in fata unei doamne dar mai bine cedam amandoi,ne vedem fiecare de ale lui si fie ca Cel de Sus sa va lumineze si pe dvs si pe mine cu privire la cum este mai bine.In definitiv pe mine nu ma afecteza cu nimic modul cum priviti dvs problema si sper ca nici pe dvs sa nu va afecteze optica mea.Daca se intimpla asta,va rog sa-mi acceptati scuzele.Am fost suficient de nepoliticos si am uitat ca stau cu o doamna de vorba si prin urmare este recomandat sa nu imi umflu muschii unei stiinte si asa mediocre.

O zi buna.Ma retrag rusinat si plin de regrete :)
Vechi 06.02.2011, 16:17:50
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imposibil doamna.In general am foarte rar dreptate.Am constat asta recent.Trebuie sa credez primul in fata unei doamne dar mai bine cedam amandoi,ne vedem fiecare de ale lui si fie ca Cel de Sus sa va lumineze si pe dvs si pe mine cu privire la cum este mai bine.In definitiv pe mine nu ma afecteza cu nimic modul cum priviti dvs problema si sper ca nici pe dvs sa nu va afecteze optica mea.Daca se intimpla asta,va rog sa-mi acceptati scuzele.Am fost suficient de nepoliticos si am uitat ca stau cu o doamna de vorba si prin urmare este recomandat sa nu imi umflu muschii unei stiinte si asa mediocre.

O zi buna.Ma retrag rusinat si plin de regrete :)
Era mai bine formulat "Ma retrag plin de ironie"
Pentru ultima data, va invit sa va uitati la acel raspuns dat dvs, veti vedea ca inainte de arhanghel sunt ghilimele, cum si la urma, dupa Gavriil sunt ghilimele. Tocmai pentru ca am vrut sa va arat citatul pe care i l-am dat domnului tricesimusquintus si raspunsul meu, la faptul ca a zis ca "Ar fi destul de înjositor să-l acuzăm pe un înger sfânt (apropos, unde scrie că e "Arhanghel"?) de idolatrie!"
Ca dvs ati fost cel care i-ati justificat raspunsul legat de " inchinaciune".

Last edited by dianagroza; 06.02.2011 at 16:20:01.
Vechi 06.02.2011, 16:24:40
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Era mai bine formulat "Ma retrag plin de ironie"
Pentru ultima data, va invit sa va uitati la acel raspuns dat dvs, veti vedea ca inainte de arhanghel sunt ghilimele, cum si la urma, dupa Gavriil sunt ghilimele. Tocmai pentru ca am vrut sa va arat citatul pe care i l-am dat domnului tricesimusquintus si raspunsul meu.
Ca dvs ati fost cel care i-ati justificat raspunsul legat de " inchinaciune".
Va spun sincer ca nu am fost ironic.Sunteti prea prinsa in focul luptei contra ,,sectantilor/ereticilor/infidelilor/etc"(,,Cum va place" vorba Marelui Will) ca sa vedeti ca tocmai fluturam disperat batista alba.Ati preferat,asa pentru siguranta,sa mai descarcati o rafala de proba :) Un fleac,m-ati ciuruit.

Va spun cu ultimele puteri:) ca nu retractez nimic si il citez,in sprijinul meu ,,eretic"pe Luther :,,Nu retractez nimic,pentru ca nu pot spune altceva impotriva constiintei mele.Nu este nici bine si nici corect.Asa ca voi sta in fata dvs exact in acest fel intrucat nu pot proceda altfel.Asa sa-mi ajute Cel de Sus".

Pe scurt:cred ca nu aveti dreptate in totalitate,cred ca sunt nuante dar nu vreau sa ma cert/contrazic cu dvs over and over again.Imi permiteti sa ma retrag din discutie?Pls :)
Vechi 06.02.2011, 16:28:21
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Va spun sincer ca nu am fost ironic.Sunteti prea prinsa in focul luptei contra ,,sectantilor/ereticilor/infidelilor/etc"(,,Cum va place" vorba Marelui Will) ca sa vedeti ca tocmai fluturam disperat batista alba.Ati preferat,asa pentru siguranta,sa mai descarcati o rafala de proba :) Un fleac,m-ati ciuruit.

Pe scurt:cred ca nu aveti dreptate in totalitate,cred ca sunt nuante dar nu vreau sa ma cert/contrazic cu dvs over and over again.Imi permiteti sa ma retrag din discutie?Pls :)
Ma epuizati psihic!
L-ati luat pe "nu" in brate si nu vreti sa intelegeti ce va explic.
Afirmatiile imi apartin, dar nu erati vizat de ele.
Am impresia ca sunt retardata... de nu va pot face sa intelegeti ce vreau sa zic.
Unde vedeti "lupta" sau ca am ceva cu dvs...
Pfuu...
Vechi 06.02.2011, 16:34:04
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Ma epuizati psihic!
L-ati luat pe "nu" in brate si nu vreti sa intelegeti ce va explic.
Afirmatiile imi apartin, dar nu erati vizat de ele.
Am impresia ca sunt retardata... de nu va pot face sa intelegeti ce vreau sa zic.
Unde vedeti "lupta" sau ca am ceva cu dvs...
Pfuu...
Nu sunteti retarda.Aveti dreptate.Imi pun un sac de cenusa-n cap.Am scris asta public.Totul este o uriasa neintelegere,cauzata de ,,ereticu" care va vorbeste.Habar nu am ce sa mai spun.Probabil ca fiecare vorbeste despre altceva si intelege altceva.Imi asum pedeapsa ostracizarii.Plec in pelerinaj.Greu este doamna sa va descretesc fruntea si sa va fac sa zimbiti.. :) Gata,nu mai zic nimic,am tacut chitic :)
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38