Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2011, 00:11:32
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Una e sa-ti spui parerea si alta e sa dai oamenilor cu ciocanul in cap.

Cu atat ai ramas...cu animatia ca si copiii cei mici...
Te uiti la desene animate?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2011, 00:13:08
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Cu toate astea, fariseii si carturarii au fost tot timpul impotriva Lui.... dar oare de ce?, ca ei sustineau sus si tare ca detin adevarul si ca il iubesc pe Dumnezeu ca pe ochii din cap si totusi nu L-au recunoscut si L-au rastignit. N-au fost ei prea siguri pe ei si pe adevarul lor? Le-a vorbit mai dur Domnul Hristos tocmai pentru ca erau prea siguri de ei si inchideau cerul celorlalti. Nici ei nu se mantuiau si nici pe altii nu-i lasau. Iar cu fariseii si carturarii din zilele noastre, mie mi se pare ca intr-adevar s-au inmultit ingrijorator, dar constat ca nu vor sa stea numai intr-o confesiune sau alta nici sa-i pici cu ceara, ci s-au diseminat in toate. Ce sa-i faci, mai vor sa-L rastigneasca inca odata pe Domnul Hristos.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Aviz NP si P!!!!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2011, 09:48:14
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Wink

[quote=Geony;333291]Aviz NP si P!!!![/QUO

Mmmm ce valabil iar si iar proverbul cu paiul si barna....Sa fim atenti....ca doar suntem buni crestini! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 18:11:08
antoniap
Guest

Implicit

O adventista si -a inmormantat de curand sotu, adevantist si el. I s-au cantat cateva cantari si cam asta a fost, din cate mi-a povestit cine a participat. Intreband-o, ulterior, fiind daca i se mai face vreo pomenire, mi-a spus ca nu e cazul, deoarece a fost un om bun si ea e sigura ca se va duce in rai. Apoi mi-a spus ca la ei nu se fac astfel de pomeniri. Concluzia o trageti singuri.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 12:11:15
Banned

Implicit

Sincer nu stiu ce apreciaza Domnul mai mult....Credinta celui plecat dintre noi , sau rugaciunile celor ramasi dupa plecarea lui...Eu cred ca singuri ne ispasim toate pacatele , eventual putem fi mai usurati de posibila pedeapsa , daca se mai roaga cate cineva pt noi...Asta inclin sa cred...Judecata este mereu in mana Lui, slavit sa ii fie numele !
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 13:06:15
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Sincer nu stiu ce apreciaza Domnul mai mult....Credinta celui plecat dintre noi, sau rugaciunile celor ramasi dupa plecarea lui...
In Biserica Ortodoxa, mantuirea nu este vazuta ca o realitate strict personala, o problema care ne priveste doar pe noi insine si pe Dumnezeu. In aceasta taina a mantuirii mele, intervine si "celalalt", semenul meu, intervin sfintii. Marturia semenului, buna sau rea, cu privire la mine, isi va avea rolul ei fundamnetal la Judecata.

Cu atat mai mult, cred in ajutorul rugaciunii celor care se roaga pentru noi atat cat suntem in viata, cat si dupa mutarea noastra la cele vesnice.

Este imposibil de spus catre ce priveste Dumnezeu mai cu seama (credinta personala + fapte, sau rugaciunile celorlalti), dar nu este imposibil sa spunem ca ne putem mantui prin rugaciunile celorlati si mai cu seama ale sfintilor.

Intr-o cantare din Sfanta Liturghie spunem "Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, mantuieste-ne pe noi!"
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 19:27:49
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
O adventista si -a inmormantat de curand sotu, adevantist si el. I s-au cantat cateva cantari si cam asta a fost, din cate mi-a povestit cine a participat. Intreband-o, ulterior, fiind daca i se mai face vreo pomenire, mi-a spus ca nu e cazul, deoarece a fost un om bun si ea e sigura ca se va duce in rai. Apoi mi-a spus ca la ei nu se fac astfel de pomeniri. Concluzia o trageti singuri.
La adventistii exista nadejdea invierii mortilor (urmare a credintei in Invierea lui Hristos - asa cum ne invata Sfantul Apostol Pavel).

Asteptarea revenirii Mantuitorului si invierii mortilor este un act de credinta biblica.

P.S. Adventistii stiu ca rasplata (in rai sau in iad) o vom primi la revenirea Mantuitorului si invierea mortilor. "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui." (Apocalipsa 22:12)

Last edited by crocomau; 08.02.2011 at 19:30:34.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 19:39:13
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Adevarat graiesc voua: Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea pe Fiul Omului, venind in imparatia Sa. (Mat.16:28)
Vad ca esti pe langa!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 20:36:15
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Adevarat graiesc voua: Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea pe Fiul Omului, venind in imparatia Sa. (Mat.16:28)
Vad ca esti pe langa!
Cum intelegeti dvs. aceste fagaduinte ale Mantuitorului?

Last edited by crocomau; 08.02.2011 at 22:47:27.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 08:53:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
In Biserica Ortodoxa, mantuirea nu este vazuta ca o realitate strict personala, o problema care ne priveste doar pe noi insine si pe Dumnezeu. In aceasta taina a mantuirii mele, intervine si "celalalt", semenul meu, intervin sfintii. Marturia semenului, buna sau rea, cu privire la mine, isi va avea rolul ei fundamnetal la Judecata.

Cu atat mai mult, cred in ajutorul rugaciunii celor care se roaga pentru noi atat cat suntem in viata, cat si dupa mutarea noastra la cele vesnice.

Este imposibil de spus catre ce priveste Dumnezeu mai cu seama (credinta personala + fapte, sau rugaciunile celorlalti), dar nu este imposibil sa spunem ca ne putem mantui prin rugaciunile celorlati si mai cu seama ale sfintilor.

Intr-o cantare din Sfanta Liturghie spunem "Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, mantuieste-ne pe noi!"

da, cred ca ai dreptate....adevarul oricum ii apartine Lui..
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15