Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 00:06:59
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Nu credeti ca era mai potrivit sa intrebati DE CE nu m-am dus la facultate inainte de a arunca "piatra"?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 00:24:20
Lucemferre Lucemferre is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Nu credeti ca era mai potrivit sa intrebati DE CE nu m-am dus la facultate inainte de a arunca "piatra"?
Iar eu am spus
Citat:
Fără dorința de a sancționa ceva în vreun fel...
.
Și chiar am fost sincer când am afirmat că nu se dorește un răspuns critic la adresa dvs. Era doar o frustrare de-a mea legată de felul în care se face cartea în România (exemplul cu unii dintre proaspăt absolvenții constănțeni e doar o picătură într-un ocean) și de faptul că toți ne dorim să o ducem cât de cât mai bine, dar atâția studenți urmează o universitate fără nicio tragere de inimă, doar ca să aibă o diplomă. De îndemnuri nu ar trebui să se simtă nimeni atacat, ci din contră, să-și însușească acest scop, această ambiție de a face ceva măreț spre folosul altuia și să nu înceteze lupta pentru a fi un exemplu demn de urmat de ceilalți (nu un idol precum megastarurile Hollywoodiene).
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 00:32:23
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucemferre Vezi mesajul
Iar eu am spus
.
Și chiar am fost sincer când am afirmat că nu se dorește un răspuns critic la adresa dvs. Era doar o frustrare de-a mea legată de felul în care se face cartea în România (exemplul cu unii dintre proaspăt absolvenții constănțeni e doar o picătură într-un ocean) și de faptul că toți ne dorim să o ducem cât de cât mai bine, dar atâția studenți urmează o universitate fără nicio tragere de inimă, doar ca să aibă o diplomă. De îndemnuri nu ar trebui să se simtă nimeni atacat, ci din contră, să-și însușească acest scop, această ambiție de a face ceva măreț spre folosul altuia și să nu înceteze lupta pentru a fi un exemplu demn de urmat de ceilalți (nu un idol precum megastarurile Hollywoodiene).
E vina lor ca pot pacali sistemul si termina facultartea in conditiile in care nu frecventeaza cursurile?Daca merge....merge.La asta s.a ajuns pt ca in ziua de azi daca ai bani faci o facultate.Banul primeaza
Inteleg cum e sa fii frustrat.Noi din 60 de oameni cati suntem in serie,doar 6 venim la cursuri.Problema e ca cei neinteresati au note ca mine sau mai mari.De ce nu ii intereseaza nici pe profi sa faca prezenta???Cum se mai face diferenta intre oamneni?Nu intereseaza pe nimeni si nu influenteaza cu nimic nota.
Pestele de la cap se impute
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 00:41:01
Lucemferre Lucemferre is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Pestele de la cap se impute
Întocmai, Andreea. În definitiv, elevul are cea mai mică parte din vină. Puțini mai sunt profesorii de care să-ți fie frică. Astăzi, din cauza etichetelor de "comunist" care li se atribuie, mulți încearcă să fie "mai de gască" .
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 00:46:11
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Întocmai, Andreea. În definitiv, elevul are cea mai mică parte din vină. Puțini mai sunt profesorii de care să-ți fie frică. Astăzi, din cauza etichetelor de "comunist" care li se atribuie, mulți încearcă să fie "mai de gască" .
Nu am intalnit titulatura asta de comunist,dar e adevarat ca vor sa fie de gasca,prea de gasca.De bascalie.Cu niste glume proaste in gura.Off ma abtin.
Eu ma gandesc f serios sa plec din tara.Am si binecuvantare.Bine cu acum.....peste vreo 2 ani
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 00:58:34
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Și chiar am fost sincer când am afirmat că nu se dorește un răspuns critic la adresa dvs.
Am inteles asta,de aceea am si pus ghilimelele de rigoare.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 08:15:37
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Unhappy

Raoul

Anul 2, nu? :)) Tocmai ce am sustinut examenul la international sambata. Am luat 7 "pe ochi frumosi"

Si crezi tu Raoul...ca asta e o" bila alba" pentru tine? Daca vreodata vei avea nevoie de ceva din acea materie, ce vei face? Vei spune celor pt care lucrezi ca....ai facut facultatea pe ochi frumosi?!
Din pacate insa stiu ca marea majoritate a studentilor de azi, trec prin facultati ca printr-un vis....Habar n-au dc o fac...si nici cum o termina...
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 10:00:32
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Pana la urma, tine de caracterul fiecaruia, eu cred ca toate calitatile si defectele tin de educatie, gena, experiente, si, mai ales de autoeducatie si de atitudinea proprie fata de viata si fata de valorile acesteia.
Practic, noi dam valoare lucrurilor prin constiinciozitate si prin noi ele reusesc sa supravavietuiasca societatii .
Un lucru, insa, este foarte important, si anume, felul cum actionam fata de aceste valori ne determina insasi valoarea proprie . Sa nu avem impresia ca daca luam in deradere educatia, ii facem acesteia vre-un rau. Nu !, practic, in acest fel ne sabotam propria personalitate fiindca, desi pare banala, uneori ( educatia, munca, responsabilitatea in general ), ea ne formeaza ca oameni si ne da posibilitatea de-a lua deciziile cat mai corecte in viata, iar viata nu este decat un manunchi dificil de decizii.
Ma intreaba Raul daca am facultate.
Nu !, nu am facultate, nu am " studii superioare ", pentru ca in adolescenta prioritatile au fost altele, am renuntat la scoala, desi scoala pentru mine a fost cea mai fidela prietena, nu avea cum sa ma injoseasca si sa-mi decada personalitatea, imi dadea putere si incredere in mine atunci cand in familia mea traiul era destul de dificil.
Timpul a trecut, a aparut in mod firesc casatoria, copilul, achizitionarea unui barlog si, in cele din urma m-am gandit sa ma intorc la " prima dragoste ", la scoala, fiindca mereu mi-am spus ca pot mai mult.
Astfel, la aceasta varsta m-am inscris la Facultate la cursuri de zi, fiindca scopul meu a fost sa ma implic cat pot de mult si nu doar " sa o fac " creionata frumos pe o diploma care, oricum nu are valoare in sine, cu atat mai putin in societatea noastra.
Tocmai termin maine sesiunea, este ultimul examen.
M-am implicat zilnic, am facut toate temele posibile, desi copilul ma tipa, raceste frecvent, sotul este obisnuit cu masa calda, casa curata, etc.
Oricum, m-am implicat si datorita faptului ca nu lucrez...dar sunt destui adolescenti care stau la mama acasa, sunt ingrijiti, intretinuti si fara responsabilitati, dar n-ar pune mana pe carte nici sa-i pisti cu ceara, vorba romanului.( aceasta atitudine tine si de o latura naiva a tineretii ).
P.S.....am terminat prima sesiune cu media 9 ( nu pot sa spun ca o merit pe deplin, desi am muncit mult ). Singurul lucru de care am nevoie este sanatatea si, multumesc Lui Dumnezeu pentru aceasta !
Si, vorba unui coleg, " am venit la scoala ca sa nu ma screlozez ! "...ea poate ajuta si in acest sens, fiindca ocupatia fizica si intelectuala inseamna, inainte de toate, sanatate mintala.
Daca vrei sa faci un lucru, incearca sa-l faci bine...

Last edited by ory; 09.02.2011 at 10:21:44.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 14:06:15
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Si crezi tu Raoul...ca asta e o" bila alba" pentru tine? Daca vreodata vei avea nevoie de ceva din acea materie, ce vei face? Vei spune celor pt care lucrezi ca....ai facut facultatea pe ochi frumosi?!
Daca ma intreaba cineva ceva sau o sa am nevoie de aceste cunostinte voi lua frumos cartea in mana si o sa caut,sau exista si Google (accesibil si de pe telefon/PDA). Crezi ca stie cineva materia pe derost? Daca da de ce avem profesori diferiti la toate materiile (valabil si pt liceu,generala chiar) etc.?? Adica eu trebuie sa stiu toate materiile si profesorul nu le stie?? Pai... e nashpa! Nu?

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Din pacate insa stiu ca marea majoritate a studentilor de azi, trec prin facultati ca printr-un vis....Habar n-au dc o fac...si nici cum o termina...
Atata timp cat nu ti se asigura un loc de munca,salariile sunt mici si taxele de studiu mari,omul/elevul are si alte probleme si datorii,crezi ca mai pune facultatea pe primul plan? Si daca da... cu ce se alege??
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 13:38:18
georgel23c's Avatar
georgel23c georgel23c is offline
Member

Data înregistrării: 12.07.2009
Locație: Galati, Romania
Smile

[quote=Raoul;335224]Daca ma intreaba cineva ceva sau o sa am nevoie de aceste cunostinte voi lua frumos cartea in mana si o sa caut,sau exista si Google (accesibil si de pe telefon/PDA). [quote]

Un puști vine revoltat de la școală și îi spune tatălui său că acolo îl pun să învețe numai inutilități. Tatăl îl întreabă uimit:
- Cum adică?
- Păi la istorie ne pune să memorăm niște ani: 1848/1877-1878/1907/1944/1989. Cică sunt importanți!
- Altceva...
- Păi la geografie tot așa trebuie să reținem tot felul de denumiri, ca de exemplu: Carpații "Scurburii", Strâmtoarea "Fosfor" și Dardanele, de parcă mi-ar folosi la ceva chestiile astea! Daca mă intreabă careva merg repede la un Internet Cafe, dau search pe Google și aflu... simplu, nu?
- Da, fiule, da' sa zicem ca ieși și tu cu o fată, și cum vă țineți voi așa, de mână, ea te întreabă ce înalțime are vârful Chomolugma?
- Nu-i problemă! Merg repede la un Internet Cafe, că-i deschis non-stop, dau search pe Google, aflu și mă întorc să-i spun.

- Da, da' până te intorci tu să-i spui că are 8848 metri s-ar putea să o găsești ocupată!
- Cu cine?
- Păi, tot cu un prost așa ca tine, dar care are laptop!
sunt renunțările la vis."

Radu Gyr - "Îndemn la luptă"

"Cel mai bine este să curmi mânia cu un zâmbet." Sfântul Efrem Sirul

Last edited by georgel23c; 18.02.2011 at 14:17:38.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Foarte important si foarte grav ... mc2009 Homosexualitatea 28 01.06.2011 19:28:25
"foarte ciudat" annajanette Generalitati 369 16.05.2010 13:53:45
ciudat alex00 Despre Biserica Ortodoxa in general 2 01.02.2010 20:42:22