![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și nu mă refer la eseul de tip compunere din școli, de altfel, plictisitor de citit și chinuitor de corectat, mă refer la arta de a convinge pe cineva de ceva prin eseu; e greu, domniță, tare-i greu, chiar și pentru cei care sunt "cimentați" în învățătură. Nu toți suntem Cioran, adică artiști ai stilului fără fond.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am doar câte un gând despre cum ar fi mai bine. Și anume, preoții ar trebui selectați potrivit viețuirii întru Hristos. Și asta e doar menirea episcopului să știe. Nu a mea și nu a vreunui (de)naturat ca mine de Hristos. Episcopul, un "rezultat" al monahismului veritabil, va ști ceea ce merită sau nu hirotonit. Și de acolo încolo, cu rugăciune către Dumnezeu. Preotul hirotonit trebuie să fie capabil și de duhovnicie, acestea nu trebuie despărțite, ci trebuie săvârșite ca una fiind. Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Probabil că nu, dar sigur e mult mai aproape prin Har de Hristos decât cei mai mulți dintre noi.
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nu cred ca duhovnicia vine din carti si ca asa trebuie examinata.
Inseamna ca nu este clar inca nimanui rolul si misiunea duhovnicului. Sunt alte lucruri care trebuie examinate: suflet, gandire, comunicare si lucru cu oamenii, psihologie. Este vorba de a lucra cu oamenii aici, de a-i intelege si ajuta in problemele lor. Nici n-am inteles daca se invata asa ceva in facultate si ma cam indoiesc. Si de aia vin unii si ameninta cu bata, sau alunga oamenii de la biserici, sau chiar din credinta, distrugand suflete.
|
|||
|
|||
![]()
Depinde acum, nu știu exact câți dau acest examen, dacă sunt prea mulți, episcopul n-are timp să-i cunoască pe toți, ca să poată ia o decizie bună. Dacă sunt mai puțini, atunci e mai ine cum spui tu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Care-i rostul unui episcop? Oare, una dintre misiunile sale importante nu este aceea de a supraveghea activitatea clericilor din subordine și a lua poziție când aceștia "o iau pe de lături"? E adevărat că această misiune tinde să fie acoperită de o oareșcare independență a preoților, chiar față de doctrinele Ortodoxiei, vezi cazul lui Pomohaci. Iar Ardealul este plin de clerici (preoți și am înțeles că și un episcop în exercițiu) ortodocși care pactizează cu duhul neoprotestant al ostașilor Domnului. Vai lor. Dezbinările care au astăzi loc în biserică nu sunt oare rezultatul masteratelor și doctoratelor, studiilor "detaliate" și "cunoscătoare" ale teologilor în Scripturi și alte cele teologicești? Rezultatelor studiilor și parastudiilor fără nici un folos duhovnicesc. Oameni care studiază teologia fără a fi credincioși? Puteți să credeți că sunt o sumedenie de studenți la teologie care cunosc mai multe despre teologia icoanei decât participarea la Sf. Liturghie? Sunt teologi și absolvenți de teologie atei? Oameni hirotoniți preoți dar fără harul duhovniciei! Cum așa? Poate fi oare despărțită preoția de duhovnicie? Fă-l atunci diacon, lasă preoția celor mai înduhovniciți. Și examene scrise pentru asta? Fraților, eu, personal, când mă duc la duhovnic nu vreau să întâlnesc un preot tobă de carte. Pentru că ăștia care au impresia că le știu pe toate sunt de obicei căldicei în credință. Și de atâta studiu nu mai au vreme să se roage pentru ei și pentru credincioși.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aia ce e?...o viata paralela? Stii la ce duce viata duplicitara, paralela? |
![]() |
Tags |
duhovnic, duhovnicie |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Examen de Admitere la Facultatea de Teologie - Bucuresti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 10.07.2010 22:41:47 |
rugaciune pentru examen | AngelSmile | Rugaciuni | 11 | 06.05.2009 15:10:01 |
subiecte examen capacitate preoteasca 2008 | mmaria | Generalitati | 3 | 01.03.2008 19:42:25 |
limitele sfaturilor preotesti in duhovnicie | blueinsinuate | Preotul | 30 | 11.06.2007 17:41:29 |
examen | Cain | Intamplari adevarate | 2 | 03.08.2006 11:17:24 |
|