Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 08:59:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Compasiunea pt mamica indurerata care a deschis threadul este una,si combaterea ideii acesteia comform noi-nascutii morti devin ingeri,este alta...sa nu le incurcam!

Ii intelegem durerea,i se poate intampla sorei noastre,prietenei noastre,colegei de serviciu,vecinei...si pentru toate cred ca avem ceva cald de spus si o imbratisare plina de compasiune,nu cred ca are nimeni de pe forum inima impietrita la durerea cuiva...Cred ca unele persoane s-au alarmat mai mult decat era nevoie si au dramatizat dand un raspuns pur emotional.
Eu nu pot decat sa-i doresc sa aibe multa mangaiere din partea Maicii Domnului si sa-si gaseasca linistea in rugaciune si in dialog cu EL;eventual daca exista posibilitati poate frecventa un psihoterapeut o vreme,pt a-si inabusi sentimentele puternice de vinovatie.

Despre ingeri,asa cum s-a mai spus,originea lor nu-si are provinienta in sufletele copiilor morti la nastere,avortati spontan sau voit-fiind mai mult o superstitie de origine populara,decat un fapt spiritual de origine ortodoxa.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 09:15:32
happy.angel happy.angel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit

dvxxdfhjkhgcf

Last edited by happy.angel; 21.02.2011 at 20:58:51.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 09:39:22
happy.angel happy.angel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit

ieri a fost ziua mea de nastere si ziua ingerasului meu.a fost o zi neagra pt mine
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 09:59:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit Lma

La multi ani,cu intarziere!
Sa aveti parte de pace sufleteasca si o viata frumoasa alaturi de copiii pe care ii aveti!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 13:46:59
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

http://dexonline.ro/definitie/înger

Acolo sunt trecute si ale acceptiuni ale termenului de inger, in afara celei religioase.
Copilasii morti se incadreaza si ei acolo.
Deci pot fi numiti ingerasi, adcia fiinte fara pata, curati, nevinovati.

In rest nu mai comentez.Numai cei care trec prin asa dureri de a pierde prunci, sau chiar de a nu avea deloc, pot intelege si simti ce inseamna.
Ceilalti ar trebui sa se abtina de la astfel de discutii si judecati.
Nu inteleg de ce nu o fac, de ce vin sa perturbe firele de discutie cu lipsa lor de inima si de credinta. Caci asta denota pana la urma.
Vechi 21.02.2011, 02:40:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Cu tot regretul pentru pierderea suferita, dar sunt multe lucruri tulburi aici..

Intreb si eu:

Totusi..te-ai gandit sa consulti si alti medici sa vezi ce parere au daca poti duce sarcina sau nu?

Preotul in cauza..inainte sa-ti dea "binecuvantarea" pe parerea medicului in cauza, a consultat si el alti medici?

Tot el ti-a dat binecuvantare si pentru sterilizare?

Din ce Episcopie face parte?

Intreb si eu..pentru ca n-am crezut ca un preot ortodox, un preot din Biserica Ortodoxa Romana poate da binecuvantare pentru asa ceva, asta a fost primul lucru care m-a socat la povestea ta.

Deznodamantul povestii, sa pierzi inca un copil cand atata lume a consimtit deja la uciderea a altii doi, a fost un soc mult mai mic..

Last edited by AlinB; 21.02.2011 at 02:47:26.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor pentru un ingeras! heaven Umanitare 4 04.08.2010 08:55:08