Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2011, 00:15:27
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andreea_me Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de caty_deea
Multumesc Ana pt informatii.Oricum in nici un caz nu am vrut sa mint frumos.Efectiv poate ca in clipa aia am empatizat cu Ramona(mamica).chiar daca nu am pierdut vreun copil,si asa am simtit.Probabil mintea mea a refuzat sa creada ca un astfel de copil nu se mantuieste

si mi.am impus sa cred ceva care din cate spui tu era fals
Caty, eu am avut cosmaruri dupa ce am citit threadul si am vazut ecografia.

Tocmai de aceea, mi se pare de prost gust sa brodezi o mitologie pe langa o tragedie ca aceasta. (nu ma refer la tine, vorbesc la modul general).

Oamenii isi feresc mintea de a constientiza gravitatea faptului si se ascund dupa imagini si cuvinte.. incearca sa se auto-mangaie, sa se protejeze,intr-un fel. Chiar daca este de inteles ca mama sa procedeze astfel, sa incepem toti sa vorbim despre ingerasi tradeaza lipsa de maturitate emotionala, neintelegerea sau neluarea in serios a situatiei..

Cred ca e foarte gresit.

Mangaierea si vindecarea o gasim doar la Hristos (pe care-L gasim in Biserica).. nu in alta parte.
Acolo o va gasi si mama.

(PS. Nu ma pot abtine: sper sa citeasca si sa inteleaga ceva din aceasta poveste si cele care sustin ca fertilizarea in vitro este acceptabila - au fost discutii pe forum. Cred ca astfel de practici sunt hidoase)

.........................
Asta ai scris tu si sustii cu tarie ca esti persoana credincioasa.....oare unde?
Eu stiu ca ar trebui sa fim solidari, sa empatizam cu aproapele nostru si sa il ajutam si la bine si la rau deci nu inteleg de ce trebuie sa fii atat de dura si atat de rece...da asculti persoanele dar nu esti capabila sa intelegi durerea lor....sau motivele lor care au fost de ce s-a intamplat asa...Dumnezeu ne-a lasat puterea de a alege si fiecare persoana este responsabila pt deciziile pe care le iau dar nu trebuie sa fim duri cu mame care si-au pierdut copii, fiindca nu a fost vina lor si indiferent ce decizie au luat asa au considerat ca este cel mai bine si Dumnezeu ne iarta mereu orice am face....Mereu ne indeamna sa iertam greselile noastre si ale aproapelor nostr.....
Si aceasta fetita pe nume Stefania este un ingeras care vegeaza deasupra mamei ei ca de altfel totii copilasii care nu au fost botezati....indiferent ce spui tu sau oricine altcineva....Niciodata sa nu judeci pe altii ca nu fii tu cel judecat...si nu se stie cand se intoarce roata....Sa pierzi un copil e cea mai mare durere din lume...iar ca sa poti intelege durerea asta ....inseamna sa fi trecut prin asta nu asa sa vorbesti ca sa te afli in treaba.....
1. Ti se pare tie ca acuz pe cineva?
Chiar arata-mi.

2. Sunt impotriva conceptiilor necrestine care dauneaza enorm.
Am cunoscut femei care au pierdut sarcini.. am chiar pe cineva in familie. I-am zis: "mergi si te spovedeste" (la modul frumos, nu dur, ca aici). Imposibil. Femeia insista ca Dumnezeu a "inteles-o", ca o "judeca" el dupa moarte etc.. nu s-a spovedit si are deja 70 ani!
S-a "impacat" cu situatia si asa ramane!

Alta cunoscuta: insista ca nu trebuie sa se spovedeasca deoarece copiii ei au iertat-o si "se roaga in cer pt ea". Intelegi? Rugatori in cer (in calitate de "ingeri" desigur). Nu s-a spovedit.

Si as putea continua.

Revin: ideea cu "ingeri pazitori" nu apare nicaieri in conceptia crestina ortodoxa (cel putin din cat stiu eu) si consecintele sunt dezastroase: mamele se "mangaie" singure cu acest gand si nu mai cauta mangaiere in Tainele bisericii (spovedanie, impartasanie etc)

De aceea eu insist ca durerea trebuie asumata, iar mangaierea ne-o da Hristos.

Si da, sunt credincioasa.
Banuiesc ca daca-ti spun ca biserica prevede canon pentru femeile care au pierdut copilul fara voie (Sf. Ioan Postitorul, 34), o sa zici ca n-am inima. Paradoxal, o cunostinta a gasit alinare tocmai in faptul ca preotul i-a dat canon, desi ea a pierdut sarcina fara sa vrea.

Nu mai insist.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor pentru un ingeras! heaven Umanitare 4 04.08.2010 08:55:08