Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2011, 21:44:54
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Corect. Reformulez intrebarea: cu ce lezeaza purtarea pantalonilor de catre femei buna cuviinta?
Imi pare rau ca timpul nu prea imi permite un raspuns larg.

In primul rand, pantalonii au intrat relativ recent in uzul femeilor. Pana la inceputul sec. XX femeile NU purtau pantaloni, ci existau reguli stricte pt imbracamintea feminina si masculina, nu exista o confuzie privind rolurile sexuale (erau delimitate in amanunt).
Cu primul razboi mondial s-a acceptat recrutarea fortei de munca feminine in fabrici.. femeile muncitoare purtau salopete dar doar la locul de munca. Cu al doilea razboi, atat munca feminina in fabrici, cat si portul pantalonului la locul e munca s-a generalizat, dar purtarea pantalonilor in alte conditii decat in fabrica nu este admisa social (e considerata scandaloasa).
Unii designeri cum ar fi Coco Chanel si Andre Courreges au incercat introducearea pantalonilor in moda feminina, fara mare succes la acea vreme.

Ce este de inteles din acest lucru?
Pantalonii au fost acceptati cu schimbarea mentalitatii femeilor privind rolul si functia lor in societate. (Mai exact.. cu "revolutia sexuala" s-au raspandit si pantalonii). Mai clar: femeile poarta pantaloni de cand vor sa fie barbati in drepturi si stil de viata.
Nu este vorba de un simplu accesoriu vestimentar, ci este si simbol pt emanciparea femeii si iesirea ei din rolul traditional intemeiat pe morala crestina. Pantalonii sunt emblematici pt mentalitatea femeii post crestine.

(Si eu port pantaloni in general, mai ales iarna, dar tocmai pt ca stiu ce inseamna si care este istoria lor.. nu i-as purta in biserica, este necuviincios).

In plus: cand un barbat priveste o femeie in pantaloni din spate, privirea in cade exact pe..dos. Involuntar, nu ca este el un ciudat. S-au facut experimente.
Cand femeia poarta fusta, privirea barbatului urmareste linia fustei pana la capatul ei (genunchi, pantofi.. depinde de lungimea fustei). Privirea are alt traseu.

Cand femeia e privita din fata de un barbat, involuntar, acesta fixeaza privirea in zona pubiana. (rezultate experimentale). Cand are fusta, privirea lui urmareste conturul femeiii etc..

Asta e ff pe scurt. Concluzii nu mai trag.

Last edited by anna21; 27.02.2011 at 21:47:29.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Barbatul, capul femeii? Traditie Nunta 426 07.11.2011 19:45:03
Ispitele postului heaven Postul 17 11.03.2011 10:46:50
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( BogdanF2 Generalitati 41 10.10.2010 22:43:21
Ispitele dupa spovedanie Elena78 Pocainta 8 29.10.2009 17:40:59