Citat:
În prealabil postat de maria40
Pe tine insa, te sfatuiesc, avand in vedere ca esti elev la seminar, din ce ai scris tu, sa incerci sa fi mai smerit si sa lasi de o parte mandria. Sa stii ca nu toti preotii au acea chemare care, zic eu, ar fi cea mai importanta la un preot. Important este cum stii sa ajungi la inima mrenilor....sa-i sfatuiesti , sa-i mangai sufleteste sa-i certi daca trebuie dar nu in sensul rau ci pentru indreptarea pacatelor.
|
F corect. Stiu cazuri (si nu putine) de preoti pt care darul pe care il primesc in urma hirotoniei reprezinta doar un instrument de afaceri. Exista si cazuri extreme in care familia a stat cu decedatul in casa zile intregi deoarece nu aveau bani sa plateasca inmormantarea.
Citat:
În prealabil postat de maria40
Faptul ca te plangi de greutatea examenelor pe care le ai la scoala nu e un lucru bun. In viata nu poti obtine nimic fara efort indiferent ce scoala ai urma.
|
Da, examene f grele, de parca la POLI, UMF, UTC, Arhitectura, Drept, (si pot sa merg departe cu lista) e apa de ploaie. Oriunde am merge si orice am incerca sa facem, pt un rezultat f bun trebuie perseverenta si multa munca, si mai putina mandrie si aroganta.