![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Daca poti avea si alt dar, de ce in biserica Penticostala se insista pe darul vorbirii in limbi? 3.+4. Ok, cugetul este al meu, si-l folosesc la rugaciune, dar limba? Cine o duce de capul ei? 5. Adica Duhul Sfant cand vine peste un om ii da numai o parte din plinatatea lui din posibilitatile lui? Cum adica? Duhul Sfant ori il ai ori nu-l ai, nu poti avea numai o parte din el? 6. Si atunci ce iportanta mai are vorbirea in alta limba? 7. Cum contrazice recomandarea lui Pavel? Pai trebuie sa ne rugam doar noi cu Dumnezeu sau trebuie sa li se traduca si altora rugaciunea noastra? Ne cam invartim in cerc...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bisericile care se concentreaza in exclusivitate asupra vorbirii in limbi, gresesc. Nu ar trebui sa fie asa. Toate bisericile si toti crestinii ar trebui sa isi doreasca sa slujeasca cu toate darurile Duhului Sfant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Nu se insista, ci este cel mai des intalnit. Asta pentru ca si in Biblie este cel mai des intalnit; majoritatea Bisericii vorbea in limbi. Este darul cel mai mic si mai usor de primit, dupa parerea mea. 3. Lol, limba tot a mea e si capul meu e si capul ei. :)) Si limba mea actioneaza la comanda creierului. Deci vorbesc ce doresc si daca doresc. Cand vorbesti in limbi tu alegi sa vorbesti cuvintele pe care le auzi de la Duhul Sfant, sau sa exprimi in cuvinte starea pe care ti-o da El. Nu-ti misca altcineva limba, ci tot tu. 5. Nu e vorba de tot Duhul Sfant, ci de diferite daruri ale Lui. Prea putini oameni au toate darurile odata. 1 Cor 12: "4. Darurile sunt felurite, dar același Duh. 5. Și felurite slujiri sunt, dar același Domn. 6. Și lucrările sunt felurite, dar este același Dumnezeu, care lucrează toate în toți. 7. Și fiecăruia se dă arătarea Duhului spre folos. 8. Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței. 9. Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh; 10. Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor. 11. Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește." 6. Vorbirea in limbi este data pentru intoarcerea la starea normala a lucrurilor. Initial oamenii nu au avut intre ei bariere lingvistice. La Babel Dumnezeu le-a incurcat limbile si nu s-au mai inteles. Iar acum Dumnezeu ofera omului posibilitatea sa se inteleaga cu oameni care vorbesc alte limbi. 7. Pavel spune ca in lipsa unui talmacitor sa vorbeasca doar omul singur si cu Dumnezeu. Deci, nici vorba de propovaduire. Sa recapitulam: vorbirea in limbi este o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine in alta limba decat cea materna. Daca este cine sa o inteleaga, e cel mai bine, caci beneficiaza mai multi de pe urma ei si poate fi folosita si in scop evanghelistic. Daca nu este cine sa o inteleaga, e indicat sa fie tradusa de un talmaci. Iar daca nu exista nici un talmaci, este bine sa nu se faca zarva prea mare si omul sa vorbeasca doar el cu Dumnezeu, darul functionand numai ca rugaciune.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Cel care era nebun pentru Hristos este intrebat de femeia pe care a vindecat-o, de ce Dumnezeu daca are atata putere nu-i vindeca pe toti oamenii, iar nebunul raspunde: El poate, dar ii este mult mai drag cand oamenii se ajuta intre ei, imitandu-L astfel pe Dumnezeu. Asa si cu limbile, de ce sa dea Dumnezeu cunoasterea unei limbi cand de asta avem profesori? Citat:
Si daca este rugaciune sau proorocie cum se impaca cu asta: De ce trebuie sa stie altii starea pe care o am eu si la ce ii ajuta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Discutia s-a intins deja pe mai multe planuri si raspunsul nu poate fi acoperit intr-un mesaj. Revin.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca sa ajungi sa coboare Duh Sfant care sa-ti ajute sa vorbesti in limbi este nevoie mai intai sa-L cunosti pe Dumnezeu. Sa-ti dedici viata Lui si apoi sa ai parte de o astfel de rasplata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va da Duhul Sfant, nu altceva. Domnul Isus promite ca, la inceput, cand ceri Duhul Sfant, Tatal iti va da Duhul Sfant. Influentele demonice pot aparea mai tarziu. Daca te mandresti, daca vei cadea in pacat si nu te vei pocai, daca iti vei vinde sufletul satanei. Dar, la inceput, cand ceri Duhul Sfant, NU primesti alt duh. Domnul Isus ne-a promis. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Wow, ce mult ati scris!... Eu pe unde ramasesem?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 04.03.2011 at 17:55:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca tot nu vezi rostul, poti spune asta lui Dumnezeu: "Doamne, eu nu sunt de acord cu ce faci Tu". Stiu si eu, poate te aude si da si dar de talmacire penticostalilor care nu il au. ![]()
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|