Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2011, 15:09:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Pavel vorbeste despre rugaciunea in limbi dar nu o recomanda
Nu o recomanda in public si in lipsa unui talmacitor, din cauza dezordinii care s-ar produce. Insa o recomanda in particular.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 03.03.2011, 15:12:38
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu o recomanda in public si in lipsa unui talmacitor, din cauza dezordinii care s-ar produce. Insa o recomanda in particular.
De ce avem nevoie de cineva sa ne talmaceasca rugaciunea (cred ca vrobim inca de rugaciune)?
Vechi 03.03.2011, 15:17:23
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce avem nevoie de cineva sa ne talmaceasca rugaciunea (cred ca vrobim inca de rugaciune)?
1. Pentru ca este rostita prin Duhul Sfant si pentru ca orice vine de la Duhul Sfant zideste.
2. Din acelasi motiv pentru care ne ajuta sa-i auzim pe altii cum se roaga in limba materna, sa citim Psalmii sau sa repetam rugaciunile [molitvele] altora. Astfel putem sa zicem si noi "Amin".
3. Rugaciunea in limbi nu contine numai cereri, ci si laude, adevaruri fundamentale si proclamari [a se vedea rugaciunile din...Psalmi, de exemplu]. Tradusa, ar echivala cu o proorocie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 03.03.2011, 15:30:00
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

1. Si pe ce criterii poti sa-ti dai seama daca este de la Duhul Sfant si nu de la alt duh?
2. Duhul Sfant il am doar in momentul in care vorbesc in limbi sau il am si inainte si dupa, sau numai dupa?
3. Daca rugaciunea nu vine de la tine si vine de la Duhul Sfant cine se roaga: eu sau Duhul Sfant prin mine?
4. Daca Duhul Sfant preia controlul atunci unde este liberul arbitru?
5. Si daca tot il am pe Duhul Sfant de ce trebuie sa talmaceasca altul care este posibil sa nu il aiba si sa nu talmacesc chiar eu?
6. Daca este asa cum zice Iosif "pentru zidirea personala" atunci de ce nu pot vorbi chiar in limba mea?

Cred ca apostolul Pavel cand spunea ca voieste ca toti sa vorbeasc in limbi se referea la faptul ca doreste ca toti sa se faca propovaduitori pentru cei din alte neamuri...
Vechi 03.03.2011, 15:30:09
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Wink

Doriana, eu trebuie sa plec.
Iti predau stafeta...

Tine sus stindardul credintei!
Vechi 03.03.2011, 15:48:43
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Si pe ce criterii poti sa-ti dai seama daca este de la Duhul Sfant si nu de la alt duh?
2. Duhul Sfant il am doar in momentul in care vorbesc in limbi sau il am si inainte si dupa, sau numai dupa?
3. Daca rugaciunea nu vine de la tine si vine de la Duhul Sfant cine se roaga: eu sau Duhul Sfant prin mine?
4. Daca Duhul Sfant preia controlul atunci unde este liberul arbitru?
5. Si daca tot il am pe Duhul Sfant de ce trebuie sa talmaceasca altul care este posibil sa nu il aiba si sa nu talmacesc chiar eu?
6. Daca este asa cum zice Iosif "pentru zidirea personala" atunci de ce nu pot vorbi chiar in limba mea?

Cred ca apostolul Pavel cand spunea ca voieste ca toti sa vorbeasc in limbi se referea la faptul ca doreste ca toti sa se faca propovaduitori pentru cei din alte neamuri...
1. Dupa traducere, dupa roade sau prin darul deosebirii duhurilor.
2. Eu nu stiu ce ai tu. :) Dar da, poti avea Duhul Sfant si daca nu vorbesti in limbi. Vorbirea in limbi este unul dintre darurile Duhului Sfant. Poti avea alt dar, nu neaparat acesta.
3. Pavel foloseste sintagma 'cugetul meu luminat de Duhul Sfant". Deci ma rog eu, cu propriul meu duh, cu propria mea gura, la indemnul Duhului Sfant.
4. Duhul Sfant nu preia controlul tau. Oricand poti alege daca vrei sa te rogi sau nu. poti sa te ridici de la rugaciune, sa iesi pe usa, sa incepi sa canti sau sa barfesti...esti liber.
5. Se poate si asa. Insa nu toti au si darul vorbirii in limbi si darul talmacirii in acelasi timp. Sunt daruri diferite.
6. Poti vorbi si in limba ta personala. Cine te-ar putea opri? Esti perfect liber. :)

Ultimul alineat contrazice dorinta recomandarea lui Pavel de a ne ruga doar noi cu Dumnezeu.

Iosif, vin si eu acum. :)
Vechi 03.03.2011, 17:48:00
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
1. Dupa traducere, dupa roade sau prin darul deosebirii duhurilor.
2. Eu nu stiu ce ai tu. :) Dar da, poti avea Duhul Sfant si daca nu vorbesti in limbi. Vorbirea in limbi este unul dintre darurile Duhului Sfant. Poti avea alt dar, nu neaparat acesta.
3. Pavel foloseste sintagma 'cugetul meu luminat de Duhul Sfant". Deci ma rog eu, cu propriul meu duh, cu propria mea gura, la indemnul Duhului Sfant.
4. Duhul Sfant nu preia controlul tau. Oricand poti alege daca vrei sa te rogi sau nu. poti sa te ridici de la rugaciune, sa iesi pe usa, sa incepi sa canti sau sa barfesti...esti liber.
5. Se poate si asa. Insa nu toti au si darul vorbirii in limbi si darul talmacirii in acelasi timp. Sunt daruri diferite.
6. Poti vorbi si in limba ta personala. Cine te-ar putea opri? Esti perfect liber. :)

Ultimul alineat contrazice dorinta recomandarea lui Pavel de a ne ruga doar noi cu Dumnezeu.

Iosif, vin si eu acum. :)
1. Darul deosebirii duhurilor cum sti ca il ai?
2. Daca poti avea si alt dar, de ce in biserica Penticostala se insista pe darul vorbirii in limbi?
3.+4. Ok, cugetul este al meu, si-l folosesc la rugaciune, dar limba? Cine o duce de capul ei?
5. Adica Duhul Sfant cand vine peste un om ii da numai o parte din plinatatea lui din posibilitatile lui? Cum adica? Duhul Sfant ori il ai ori nu-l ai, nu poti avea numai o parte din el?
6. Si atunci ce iportanta mai are vorbirea in alta limba?
7. Cum contrazice recomandarea lui Pavel? Pai trebuie sa ne rugam doar noi cu Dumnezeu sau trebuie sa li se traduca si altora rugaciunea noastra? Ne cam invartim in cerc...
Vechi 03.03.2011, 19:15:11
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Stiu parerea pastorului Daniel Branzei si sunt pe deplin de acord cu tot ce a scris el in postarea de mai sus.
Eu insa vorbeam cu tine si as fi vrut sa stiu parerea ta.

Si nici Daniel in postarea de mai sus si nici tu in n postari nu ati prezentat raspunsul la o intrebare:
- Scrie apostolul Pavel in 1 Corinteni 14 despre rugaciunea in limbi?
Dar am inteles: tie iti este teama sa raspunzi. Nu este nici o rusine si nici o suparare.

Ai avut multe intrebari pentru mine mai devreme. Ele erau puse doar asa ca sa ma tragi de la subiect?
Daca vrei sa pui una din intrebari eu sunt pregatit acum sa iti raspund.
Eu am pus 2 intrebari:
1) Ce rol are vorbirea in limbi in timpul rugaciunii?

2) Care sunt acele lucruri din epistolele lui Pavel pe care cei nestiutori de carte le rastalmacesc spre a lor pierzare (cf. II Petru 3, 16)?

Dar eu iti raspund: Nu este vorba de nici o vorbire in limbi in timpul rugaciunii, ci de rugaciunea inimii indreptata spre D-zeu!...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 03.03.2011, 19:16:39
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Doriana, eu trebuie sa plec.
Iti predau stafeta...

Tine sus stindardul credintei!
Daca orice erezie o numesti credinta, apoi ridicati drapelul sus...cu C. Parham si invatatura lui in fata...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 03.03.2011, 19:33:29
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce incurajam vorbirea in limbi?
Pentru ca va place senzationalul...

Citat:
1. Pentru ca este un dar al Duhului Sfant. Orice dar si orice roada a Duhului Sfant trebuiesc incurajate in viata credinciosului.
Nu uita ca ai spus ca este un dar. Are nevoie darurile de incurajari, sau asa va trece voua prin cap. Nu sunteti constienti ca si diavolul imparte daruri? , si daca apuca el sa se faca inger al luminii, nu poate imparti si daruri luminoase?
Nimeni nu se ingrijeste sa primeasca daruri de la Duhul Sfant, ca le imparte El si nu are nevoie de ajutoare...nu?

Citat:
2. Pentru ca Apostolul Pavel a incurajat vorbirea in limbi: „Voiesc ca voi toți să grăiți în limbi!” spunea marele apostol.
Unde vezi tu incurajare aici? ...mai repede as spune ca incurajeaza proorocia: "...dar mai cu seama sa proorociti".
Asa ca una scrie si alta intelegeti voi!

Citat:
3. Pentru ca, prin intermediul rugaciunii in limbi, credinciosul are parte de un extraordinar ajutor in ceea ce priveste zidirea lui, personala.
Nu vad ce ajutor poate avea de la bolborosire... dar tu daca te zidesti, treaba ta.
Eu as indemna pe toti ca in rugaciune sa ia atitudinea lui David, care spune :''inima infranta si smerita D-zeu nu o va urgisi"... inima sa fie spre D-zeu!

Citat:
4. Pentru ca vorbirea in limbi (insotita de talmacirea limbilor) zideste sufleteste Biserica.
Problema e ca am inteles ca nu mai exista talmaci pe la voi, iar daca sunt , m-as gandi cum fac talmacirile...ca sigur nu ar da unu dupa celalalt.
Nu crezi ca jucati teatru?
Ce rol mai are vorbirea in limbi in adunarile penticostale, din moment ce toti sunt de o natie si de o limba...

Citat:
Sunt doar cateva motive care mi-au venit repede in minte.
Motivele tale sunt plauzibile pt tine, nimeni nu cauta senzationalul si nici vb in limbi; ci pe D-zeu, de care voi ati c-am uitat cautand vorbirea...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10