Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2011, 17:15:23
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeta florica Vezi mesajul
De ce sa fie oare asa mare pacat daca ma opresc si intru intr.o biserica catolica ,eu fiind ortodoxa ?Probabil in romania gandeam si eu la fel ,n.as fi intrat pentru ca erau destule ortodoxe .Dar cand e mai aproape de mine una catolica, intru si nu cred ca e ceva rau ca ma asez pe o banca, in liniste si ma rog.
Este oprit de canoane astfel de lucruri, deci e păcat. Pentru că e și o prostie, că se promovează mult ecumenistmul acesta, în lume. De parcă Dumnezeu ar fi la fel cu dumnezeul sectanților, până la Allah, și mai știu eu ce zei...

Citește Singur Ortodoxia de Arsenie Papacioc, Călăuză în credința ortodoxă de Cleopa. Aceștia îți vor spune și de ce, mai pe larg și mai bine decât cineva de pe forumuri.

Da, chiar dacă te miri, e păcat. Eu așa zic. Oricât la neîndemână e o biserică ortodoxă, aceea e bine de căutat, oricâte biserici catolice ar fi la îndemână. Mult mai mult va primi și va prețui Dumnezeu dacă te vei ruga în biserica ortodoxă decât în cea catolică, oricât ar semăna de bine. Iar dacă nu ai la îndemână biserică ortodoxă, liniștește-te și te roagă acasă. Nu pățești nimic dacă nu mergi la biserica ce este catolică.
Vechi 15.03.2011, 18:02:19
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de xanixade Vezi mesajul
Iar dacă nu ai la îndemână biserică ortodoxă, liniștește-te și te roagă acasă. Nu pățești nimic dacă nu mergi la biserica ce este catolică.
Nu cred ca suntem noi in masura sa spunem cuiva sa ramana acasa sa se roage. Daca trairea lui este mai aprinsa in biserica romano catolica decat acasa, oare nu vom da seama pentru astfel de sfaturi?

Nu s-a pus in discutie trecerea la catolici, ci doar intrarea intr-o biserica romano catolica pentru a se ruga, in lipsa bisericilor ortodoxe.

Nu cred ca daca omul se duce cu gandul sa se roage, chiar si intr-o astfel de biserica, Dumnezeu nu-l va asculta. Dar cred ca de va ramane acasa doar ca sa se indreptateasca pe sine ca este superior celorlalti, nu va ajunge placut lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2011, 18:22:00
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu cred ca suntem noi in masura sa spunem cuiva sa ramana acasa sa se roage. Daca trairea lui este mai aprinsa in biserica romano catolica decat acasa, oare nu vom da seama pentru astfel de sfaturi?

Nu s-a pus in discutie trecerea la catolici, ci doar intrarea intr-o biserica romano catolica pentru a se ruga, in lipsa bisericilor ortodoxe.

Nu cred ca daca omul se duce cu gandul sa se roage, chiar si intr-o astfel de biserica, Dumnezeu nu-l va asculta. Dar cred ca de va ramane acasa doar ca sa se indreptateasca pe sine ca este superior celorlalti, nu va ajunge placut lui Dumnezeu.
mai Costel, tu gandesti din perpectiva lui Dumnezeu, pe care nu il intereseaza in ce cladire i se roaga credinciosii.
pe El nu il intereseaza cat de lunga ai barba sau cu ce haine te imbraci. pe El il intereseaza inima ta, fapta ta.
dar pentru oameni conteaza carei grupari ii apartii.
mai bine stai acasa decat sa te rogi intr-o biserica catolica?!
asta este o afirmatie ce tine de politica, nu de religie. asa ar trebui.
cine spune asta, o spune din frica sa iti placa prea mult acolo.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2011, 20:46:45
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
mai Costel, tu gandesti din perpectiva lui Dumnezeu, pe care nu il intereseaza in ce cladire i se roaga credinciosii.
pe El nu il intereseaza cat de lunga ai barba sau cu ce haine te imbraci. pe El il intereseaza inima ta, fapta ta.
dar pentru oameni conteaza carei grupari ii apartii.
mai bine stai acasa decat sa te rogi intr-o biserica catolica?!
asta este o afirmatie ce tine de politica, nu de religie. asa ar trebui.
cine spune asta, o spune din frica sa iti placa prea mult acolo.
Pe Dumnezeu tocmai că îl interesează în ce clădire se roagă credincioșii. De aia sunt tot felul de mărturii, predanii, tradiții șamd., de aia Biblia e scrisă într-un anumit fel. Tot așa îl interesează și cărei grupări aparții. Oare la judecata Sa cea sfântă îi va judeca pe oameni la fel? Cei drepți vor fi la fel cu cei nedrepți? Cei necredincioși cu cei credincioși?
Da, dacă ești ortodox, e bine să îți vezi de ortodoxie, să nu îți nedreptățești dragostea către Dumnezeu, mărturisită în ortodoxie, care e o politică dumnezeiască.
Pe care am spus-o nu din frica de a plăcea mai mult într-o parte decât în alta, ci de neștirbire a credinței ortodoxe.
Vechi 15.03.2011, 19:40:10
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul

Nu e chiar așa. Pentru că există diferențe între trăiri. Iar cea mai binecuvântată pentru un ortodox este cea ortodoxă.
Eu cu mare drag aș da seama pentru astfel de sfat. Pentru că nu spun decât să cinstești biserica că este ortodoxă. Plus că spun asta și după sfinți părinți care spun asemenea.
Atunci când cineva va începe să creadă că are trăiri mai mari decât în ortodoxie, eu zic că este înșelat.
Și eu tot așa am pus problema de la început. Catolicii au tăiat din credința ortodoxă, susțin credința lor, care e plină de diferențe. Iar liturghia nu înseamnă decât reprezentarea credinței, mărturisirea ei, și pentru noi și pentru ei, la fel ca și bisericile lor, altfel ar fi o singură biserică.
Dacă noi de exemplu avem adevărul, atunci nu e bine să mergi la catolici, în bisericile lor, să asculți liturghia lor, ci păcat, că ei susțin altceva. Oricare ar fi situația.La fel și cu cei care sunt pe moarte.

Omul când începe să se roage, dacă e ortodox, e ascultat de Dumnezeu. Dar și rugăciunea nu e așa simplă că spui și gata. Ci e grea- apar tot felul de gânduri, care ne conturbă, iar rugăciunea noastră nu mai e așa de plăcută lui Dumnezeu. Ci se apropie de păcat. Iar dacă se duce acolo unde efectiv învățăturile despre Hristos, despre care noi credem că sunt drepte și desăvârșite, adică întregi, sunt tăiate și cizelate, șlefuite după alții, atunci facem păcat, rugăciunea noastră nu e plăcută deloc de Dumnezeu.

Mai ales dacă nu ai biserici ortodoxe, nu ai mijloacele și putința să mergi la o bisercă ortodoxă atunci ești îndreptățit să rămâi acasă și să te rogi lui Dumnezeu, și să te smerești că nu ai fost vrednic de intrarea în vreo biserică ortodoxă. Pentru că, dacă ești ortodox, tu cunoști pe Dumnezeu, pe când ceilalți nu știu decât după învățăturile lor, care nu sunt bune. După ortodoxie, tot cel ortodox e îndreptățit că crede lui Dumnezeu, dar asta în smerenie.
Deci nu se va mândri nimeni că e ortodox și e superior celorlalți că așa va greși lui Dumnezeu.
Vechi 15.03.2011, 21:56:53
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
De parcă Dumnezeu ar fi la fel cu dumnezeul sectanților, până la Allah, și mai știu eu ce zei...
Adica sa inteleg ca nu exista un singur Dumnezeu. Este mai multi E multi si E foarte diferiti...:-))

Pai mai dragule, ceea ce spui tu inseamna ca sustii ca exista mai multi Dumnezei...Unul al nostru si mai multi ai altora..

Citat:
Pe Dumnezeu tocmai că îl interesează în ce clădire se roagă credincioșii.
Asta-i o alta perla..:-))
Pot sa te intreb ceva? Tu crezi ca e bine sa zic rugaciunea inimii cand intru in Mall?? Cladirea o fi buna, no fi buna..???

PS:- sa nu mai sugerezi cu iz de porunca nimanui unde sa se roage,pentru ca nu e bine ce faci.
In rest, subscriu mesajelor lui Dumitru si Costel!
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 00:03:39
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Adica sa inteleg ca nu exista un singur Dumnezeu. Este mai multi E multi si E foarte diferiti...:-))
Pai mai dragule, ceea ce spui tu inseamna ca sustii ca exista mai multi Dumnezei...Unul al nostru si mai multi ai altora..
Eu nu am susținut niciodată că există mai mulți dumnezei. Asta este ce ai înțeles tu singurică, de capul tău. Eu m-am referit la idolii neamurilor precum și la credințele răspândite în jurul acestora, ca pe urmă și curentul acesta modern de ecumenistsm...

Citat:
Asta-i o alta perla..:-))
Pot sa te intreb ceva? Tu crezi ca e bine sa zic rugaciunea inimii cand intru in Mall?? Cladirea o fi buna, no fi buna..???
Eventual de-a ta. Dar clădirea adventiștilor, celor care strigă în limbi, poți să spui acolo rugăciunea inimii acolo? Sau în timpul unui concert de cântece... neocreștine?

Citat:
PS:- sa nu mai sugerezi cu iz de porunca nimanui unde sa se roage,pentru ca nu e bine ce faci.
În privința asta nu am greșit, mai ales în această situație. Citește și tu sfinții părinți, și vezi acolo.
Vechi 16.03.2011, 12:34:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dumnezeu este unul singur, dar nu toti se inchina la el, asta a vrut de fapt sa spuna. De aceea in Biblie se spune de idoli, pentru ca unii si faceau o imagine dupa cum credea el a divinitatii si se inchina la ea. Se punea accent pe inchinarea la idoli pentru ca aceasta insemna de fapt inchinarea la ingerii cazuti.
Iar legat de intrarea intr-o biserica catolica, nu cred ca intrarea e o problema, ci doar participarea la slujba sau slujbele catolice. Asa cum daca mergi intr-un templu hindus marea problema e daca faci si tu ritualul respectiv. Vedem ca mucenicii erau chinuiti doar pentru ca nu vroiau sa arunce tamaie zeilor romani.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 15:02:19
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dumnezeu este unul singur, dar nu toti se inchina la el, asta a vrut de fapt sa spuna.
Stiu eu ce a vrut sa spuna, dar am vrut sa-l atentionez ca n-a facut-o bine..Din ce zicea el, reiesea ca sunt mai multi..

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iar legat de intrarea intr-o biserica catolica, nu cred ca intrarea e o problema, ci doar participarea la slujba sau slujbele catolice.
Poate participarea activa sa nu fie buna.Dar daca stai pasiv si te uiti ca la spectacol ,ca nu intelegi nimic pt ca se vorbeste in ungureste,nu cred ca-i problema mare..:-))Important este sa nu aplauzi la final..:-))
Reply With Quote
Vechi 15.03.2011, 23:29:59
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Da, chiar dacă te miri, e păcat. Eu așa zic.
...si mai cine altcineva zice? Nu Biserica Ortodoxa. Sau cel putin nu cea Romana.

S-a discutat de n ori problema asta.

Daca ar fi asa, ce ne facem cu acei romani care isi tin Sf. Liturghie in biserici catolice fiindca nu au unde altundeva? O fi pacat, spui tu...

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pierdut intr-o lume mare .... Sniper Intamplari adevarate 12 24.08.2016 15:56:50
Religie catolica in scoala pentru un ortodox elcipo Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 16 26.09.2012 14:05:10
Un baiat ortodox si o fata catolica... leloup Generalitati 51 13.02.2012 17:24:15
Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? TNTman Nunta 34 25.02.2010 21:08:01