![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
efortul e de laudat mai ales ca sunt unii ca mine care au biserica ortodoxa in apropiere si tot nu reusesc sa merg mereu.E un pas catre Dumnezeu si asta.E doar cam tentant ca deja cine face asta a ales ceea ce e mai comod-biserica din apropiere si urmeaza poate si sa inceapa sa ii placa slujba catolica ca e mai scurta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...sau fiindca te apropie de Dumnezeu. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Aici sunt de acord - dar nu stiu cine e vinovat de asta: noi ca am ales sa traim departe de ortodoxie sau ortodoxia ca nu e atat de "dezvoltata" aici...
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Noesisaa;348073]...sau fiindca te apropie de Dumnezeu.
eu ziceam din realitate.La mine in oras sunt si biserici catolice si ortodoxe si am cativa prieteni care mi-au zis clar ca nu au rabdare sa stea la liturghia ortodoxa si de-aia merg la catolici.Eu am avut senzatia ca merg la un spectacol placut cu prea putini spectatori dar fiecare cu senzatiile lui. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=cocorel;348280]
Citat:
Discutiile astea despre daca este sau nu este har la catolici s-au dus de nenumarate ori, cu lupte crancene... Dar dovada clara ca BO, cel putin cea din Romania, recunoaste prezenta harului in Sf Taine ale catolicilor este faptul ca nu re-boteaza pe cei care vor sa devina ortodocsi, nu re-casatoresc cuplurile catolice care vor sa devina ortodoxe, iar cand biserica greco-catolica s-a desfiintat in '48 preotii au fost primiti fara a fi re-hirotoniti (deci nu au fost nici re-botezati, nici re-casatoriti)...Veti veni cu argumentul iconomiei. Dar nu tine. Harul fie exista fie nu exista de la inceput. Este ca si cum ar spune o femeie ca e 10% insarcinata. Nu. Fie este insarcinata, fie nu e insarcinata, chiar daca mai apoi avorteaza sau accepta copilul.
|
|||
|
|||
![]()
Da,prietenii mei chiar provin din bunici greco-catolici si poate de aceea nu mai stiu nici ei ce sunt cu adevarat.Dara eu ziceam ca-i bine ca Il cauta pe Domnul si asta e cel mai important.Am citit prea putin ca sa zic eu despre har cat si unde exista dar in lumea sta de mare viteza sa stii ca timpul e foarte scurt si pentru multi e un argument foarte important lungimea slujbei.Si eu chiar cred ca este si o explicatie pentru acel du-te-vino de la liturghiile ortodoxe.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ei, na. Cine ce are de facut duminica dimineata? Cam oricine are liber duminica dimineata...
|
|||
|
|||
![]()
ca au lucrat pana tarziu sambata de exemplu.Altele fac mancare ca abia au venit din delegatie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cel putin nu sunt sigur mai mare decat sfintii sa spun ca ei s-au inselat si eu m-am gandit mai bine. Asadar sfintii au spus ca cine se rupe de Biserica nu mai are har, il pierde. Si apoi au spus ca celor din afara Bisericii care revin la ortodoxie li se echivaleaza o parte din Taine, in functie de cat de gresita era invatatura. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Sfintii NU sunt infailibili. 2. Cum anume se echivaleaza o parte din Taine? Si la scoala daca te muti de la un profil la altul te pun sa inveti in plus, sa dai examene...nu? Nu te lasa doar asa sa treci, decat daca intr-adevar sunt convinsi ca nu e nevoie, tu avand cunostintele necesare. Asa si cu botezul ne-ortodox: daca nu se cere re-botezarea este fiindca nu este nevoie. Dupa cum spuneam, nu exista botezat 10%, sau 25%, si mai bune Biserica Ortodoxa de la ea ca sa ajunga la 100%. Fie esti botezat sau nu esti botezat.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pierdut intr-o lume mare .... | Sniper | Intamplari adevarate | 12 | 24.08.2016 15:56:50 |
Religie catolica in scoala pentru un ortodox | elcipo | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 16 | 26.09.2012 14:05:10 |
Un baiat ortodox si o fata catolica... | leloup | Generalitati | 51 | 13.02.2012 17:24:15 |
Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? | TNTman | Nunta | 34 | 25.02.2010 21:08:01 |
|