Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2011, 14:56:22
addavv addavv is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2010
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Arrow Scrierile Parintelui Paisie

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Din cîte știu, Sfîntul Paisie de la Sihla nu a lăsat nimic scris în urma sa. Există totuși cîteva interviuri înregistrate cu el și cărți despre viața și învățăturile lui.
Cum sa nu? A lasat.

Cartea "Dă-le, Doamne, un colțișor de rai! Chipuri de monahi care au trecut la Domnul" este o colectie de scrieri ale Parintelui Paisie care a fost publicata la implinirea a 15 ani de la trecerea sa la Domnul.

Uite aici ai un fragment din cuvantul inainte, coperta primei editii, precum si un link de unde poate fi cumparata acum (s-a reeditat in 2010):
http://paisieolaru.blogspot.com/2009...a-editura.html

Mie mi-a placut foarte mult, am descoperit-o cand treceam printr-o perioada grea!

Cartea contine si poeziile scrise de Parintele. De exemplu, poezia "Felicitare de Pasti" m-a emotionat dintotdeauna:

Aș vrea ca pentru sărbători
Să vă fac o bucurie
Cu câteva duhovnicești flori
Și câte un firicel de tămâie.
Floricica este scumpă,
Că-i din dragoste fierbinte,
Iar tămăia v-amintește
De al vostru fost părinte.
Multe aș avea de spus,
Dar acum sunt ocupat,
Că stăpânul meu Iisus
Mi-a poruncit să stau în pat.
De asta deloc nu bănuiesc,
Că doar fac o ascultare,
Ci cu drag eu mulțumesc
C-am ajuns și Postul Mare.
Și dacă voi avea binecuvântare
Și din pat mă voi scula,
Aș vrea ca dulcea cântare
De Paști să pot asculta.

Va recomand cu drag s-o cititi!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acatistul Cuviosului Părintelui nostru Paisie Aghioritul andreuza Mari Duhovnici si predicile lor 29 09.01.2018 15:10:58
Fericirile Părintelui Paisie Aghioritul geo.nektarios Mari Duhovnici si predicile lor 14 22.03.2014 16:44:59
Cultura Duhului - cuvant la lansarea cartii al Parintelui Rafail salmo Generalitati 1 24.10.2008 13:39:16
Cuvant la calugarire al Parintelui Rafail (partea I) salmo Generalitati 1 24.10.2008 13:32:24