Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2011, 17:51:37
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Mai lăsați Biblia și apucați-vă să-L cunoașteți pe Dumnezeu Cel Viu. Biblia e o pistă falsă fiindcă oferă iluzia cunoașterii și oprește oamenii de la a cunoaște cu adevărat. E aiurea să stai cu nasul într-o carte când deasupra ta e Dumnezeu Care așteaptă să-ți îndrepți sufletul spre El.
E adevărat că Dumnezeu Cel Viu se revelează în existență, în și prin oameni, sfinții apostoli L-au cunoscut dintr-aproape pe Mântuitorul, noi avem parte de experiența lor prin intermediul Noului Testament, parte a Sfintelor Scripturi, nu văd de ce ar fi, din acest motiv, Biblia o pistă falsă. Adică, experiența și învățăturile Sfinților Apostoli Petru, Ioan, Pavel etc. prin epistolele lor au propovăduit falsul? Precursorii și proorocii Vechiului Testament au propovăduit falsul? Isaia prin cartea sa ne-a propovăduit falsul? Adică, crezându-i pe aceștia merg pe o pistă falsă? Probabil că da, dacă aș trăi în afara creștinismului și aș fi un new-age-ist, zalmolxist etc. Pe Dumnezeu Cel Viu Îl poți cunoaște prin rugăciune și o viață exemplară întru El, fără a ști să citești măcar, e drept... De aici și frumusețea creștinismului, poți fi întru El fără să fi citit Biblia, împărtășindu-te de El prin Biserica Sa. Dar, așa cum am spus, Biblia ca rezultat al Sfintei Tradiții, este un reper duhovnicesc necesar, evident, nu suficient, pe calea mântuirii. Biblia merită citită, dar nu e condiția obligatorie a mântuirii.

Din punctul meu de vedere, viața unui creștin, purtat constant, în gând și faptă, de rugăciunea "Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul" este "supus" mântuirii fără să fi citit Biblia măcar o dată. Nu e importantă citirea Bibliei decât pentru cei avizi de argumente, avizi de explicații, avizi de raționalitate și exemple care să satisfacă curiozitatea fără margini a omului, curiozitatea datorată păcatului originar. Nu e nimic mai firesc să ne dorim argumente, dar natural e să nu ți le dorești , natural este să-l vezi pe Dumnezeul Cel Viu peste tot și să te închini Lui la ceas de masă, la ceas de culcare, la fiecare ceas al zilei, în genunchi sau prin fiecare faptă a ta. Dar suntem imperfecți și de aceea, cred că Prea Sfânta Treime a hotărât și altfel: citiți și Scripturile, puțin credincioșilor. Cei cu adevărat credincioși în jertfa Mântuitorului nu au nevoie nici de Sfintele Scripturi, nici de Sfânta Tradiție, nici de Sfinții Părinți fiindcă ei îl au pe Dumnezeu Cel Viu în inimă și în viața lor.

Doamne ajută!

P.S. Deci, singura condiție obligatorie mântuirii: Să te împărtășești de Dumnezeu Cel Viu prin Biserica Sa, adică cea creștin ortodoxă.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 28.02.2011 at 17:59:44.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 23:02:20
Scotsman
Guest

Implicit ,,Eu sunt, Cel ce vorbesc cu tine" (Ioan 4:26)

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
Eu cred ca citirea Bibliei este esentiala in viata unui crestin adevarat.
Exista in Evanghelia dupa Ioan o scena cu multe semnificatii, inclusiv cu privire la modul cum il percepem pe Hristos.Mantuitorul ajunsese la cetatea Sihar ,,aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său".In timp ce se asezase langa fantana lui Iacov o femeie samarineanca s-a apropiat de EL.

Urmeaza un dialog de o profunzime greu de inteles la nivelul nostru uman dar daca cineva doreste sa vada scena intr-un mod mai clar,fie si pe un singur aspect, poate proceda in urmatorul mod:sa puna pe o foaie,pe doua coloane,ce a spus femeia si ce i-a raspuns de fiecare data Mantuitorul.Un aspect va fi observat cu fara putinta de tagada:femeia il descopera gradual,progresiv,pe masura ce EL o ridica prin cele spuse.In prezenta Luminii omul incepe precum un copil sa se ridice pe picioarele intelegerii.Femeia samarineanca il percepe in urmatorul mod:

1.,,Cum Tu, care ești iudeu, ceri să bei de la mine, care sunt femeie samarineancă? Pentru că iudeii nu au amestec cu samarinenii"
2.,,Nu cumva ești Tu mai mare decât părintele nostru Iacov, care ne-a dat această fântână și el însuși a băut din ea și fiii lui și turmele lui?"
3.,,Doamne, văd că Tu ești prooroc"
4.,,Știm că va veni Mesia care se cheamă Hristos; când va veni, Acela ne va vesti nouă toate".

Prima data l-a vazut ca pe un iudeu legalist.La fel cum sunt oameni care asa percep si Cuvantul si Invataura Sa.Ca pe o invatatura a unui iudeu si atat.A doua oara chiar a fost putin ironica,nu cumva Cel din fata sa se credea chiar mai mare si decat Iacov? La fel cum multi l-au intrebat daca este Fiul lui Dumnezeu.A treia oara,pusa in fata evidentelor din propria viata,femeia deja cade pe ganduri?Sa fie cumva si un prooroc? Pentru ca asa suntem multi,credem doar cand avem dovezi concrete.Pentru ca asa il considera unii si azi,doar un prooroc.Ultima data,se refera direct la Mesia,la fel cum le va spune si celor din cetate:,,Veniți de vedeți un om care mi-a spus toate câte am făcut. Nu cumva aceasta este Hristosul?".La acest moment,Hristos ii vorbeste direct,fara pilde,fara exemple ajutatoare,fara alte dovezi: ,,Iisus i-a zis: Eu sunt, Cel ce vorbesc cu tine"

Asa suntem si noi in citirea The Holy Bible.La inceput unii il vad ca pe un om obisnuit,unii cred ca isi asuma o conditie mai presus de natura Sa,apoi unii il considera doar un profet,un mare invatator,dar la final,cu ajutorul Lui,precum femeia,ajungem sa realizam despre cine este vorba si cine ne sta in fata:Mantuitorul.Intelegerea,ca si in cazul acestei femei,vine cu timpul pentru ca Duhul Sfant,in Scriptura,nu a pus ceva ce sa intelegem cand avem ,,dinti de lapte".Vine cu timpul,cu ajutorul Lui si mai ales cand incepi sa intelegi despre cine este vorba.Atunci iti apar aceste cuvinte in fata ochilor mintii: ,,Eu sunt, Cel ce vorbesc cu tine"

Scuze pentru digresiunea mea.Ma alatur si eu parerii tale.God be with us.

Last edited by Scotsman; 28.02.2011 at 23:04:40.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2011, 08:03:17
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
Eu cred ca citirea bibliei este esentiala in viata unui crestin adevarat.

Un om echilibrat , normal ca intai citeste Biblia....Abia apoi cauta sa vada si mai departe , sau altfel....Daca nu ar fi asa , e ca si cum ne-am vrea academicieni , fara sa fi trecut de scoala primara....Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2011, 08:22:30
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Un om echilibrat, normal că întâi citește Biblia... Abia apoi caută să vadă și mai departe sau altfel... Dacă nu ar fi așa, e ca și cum ne-am vrea academicieni, fără să fi trecut de școala primară... Doamne ajută!
Și atunci ce ne facem cu străbunii noștri, bună parte dintre ei care nu au știut să citească, dar'mite să citească Biblia, unde mai punem faptul că Biblia în limba română este de dată relativ recentă? Și totuși, strămoșii au păstrat credința nealterată în liniile ei directoare, chiar dacă s-au mai păstrat anumite tradiții populare de origine îndoielnică de care s-a vorbit pe forum. N-au fost ei echilibrați? Mi-aș dori echilibrul lor, pe care l-am pierdut din prea multă... "cetire", după cum ne-a tăiat pe noi capul. De aceea, până și acest topic cu întrebarea întrebătoare: E Biblia Cuvântul lui Dumnezeu? Dragă călător, cred că asta vine din prea multă cetire și suficiență că mintea noastră poate orice, rațiunea și logica în care avem atâta încredere, rațiune care poate să conteste și Cuvântul lui Dumnezeu fără a ne înfiora. Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2011, 20:47:44
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Dragă I.Calin, mă referisem la omul ancorat societății prezente... Cât despre titlul acestui topic, da... nu e prea inspirat...
Am înțeles, scuze.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2011, 12:07:58
kosmygsm kosmygsm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit ai dreptate

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
E adevărat că Dumnezeu Cel Viu se revelează în existență, în și prin oameni, sfinții apostoli L-au cunoscut dintr-aproape pe Mântuitorul, noi avem parte de experiența lor prin intermediul Noului Testament, parte a Sfintelor Scripturi, nu văd de ce ar fi, din acest motiv, Biblia o pistă falsă. Adică, experiența și învățăturile Sfinților Apostoli Petru, Ioan, Pavel etc. prin epistolele lor au propovăduit falsul? Precursorii și proorocii Vechiului Testament au propovăduit falsul? Isaia prin cartea sa ne-a propovăduit falsul? Adică, crezându-i pe aceștia merg pe o pistă falsă? Probabil că da, dacă aș trăi în afara creștinismului și aș fi un new-age-ist, zalmolxist etc. Pe Dumnezeu Cel Viu Îl poți cunoaște prin rugăciune și o viață exemplară întru El, fără a ști să citești măcar, e drept... De aici și frumusețea creștinismului, poți fi întru El fără să fi citit Biblia, împărtășindu-te de El prin Biserica Sa. Dar, așa cum am spus, Biblia ca rezultat al Sfintei Tradiții, este un reper duhovnicesc necesar, evident, nu suficient, pe calea mântuirii. Biblia merită citită, dar nu e condiția obligatorie a mântuirii.

Din punctul meu de vedere, viața unui creștin, purtat constant, în gând și faptă, de rugăciunea "Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă pe mine păcătosul" este "supus" mântuirii fără să fi citit Biblia măcar o dată. Nu e importantă citirea Bibliei decât pentru cei avizi de argumente, avizi de explicații, avizi de raționalitate și exemple care să satisfacă curiozitatea fără margini a omului, curiozitatea datorată păcatului originar. Nu e nimic mai firesc să ne dorim argumente, dar natural e să nu ți le dorești , natural este să-l vezi pe Dumnezeul Cel Viu peste tot și să te închini Lui la ceas de masă, la ceas de culcare, la fiecare ceas al zilei, în genunchi sau prin fiecare faptă a ta. Dar suntem imperfecți și de aceea, cred că Prea Sfânta Treime a hotărât și altfel: citiți și Scripturile, puțin credincioșilor. Cei cu adevărat credincioși în jertfa Mântuitorului nu au nevoie nici de Sfintele Scripturi, nici de Sfânta Tradiție, nici de Sfinții Părinți fiindcă ei îl au pe Dumnezeu Cel Viu în inimă și în viața lor.

Doamne ajută!

P.S. Deci, singura condiție obligatorie mântuirii: Să te împărtășești de Dumnezeu Cel Viu prin Biserica Sa, adică cea creștin ortodoxă.
rugaciunea inimii inlocuieste orice taina a bisericii
Reply With Quote
Vechi 30.03.2011, 20:44:06
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kosmygsm Vezi mesajul
rugaciunea inimii inlocuieste orice taina a bisericii
Nu-i adevarat. Nu se spune niciunde ca cel ajuns la rugaciunea inimii nu trebuie sa se mai marturiseasca si impartaseasca. Eu as spune altceva, ca cel ajuns la rugaciunea inimii, doreste cu mai multa ardoare primirea celorlalte taine.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2011, 18:13:15
teodora1 teodora1 is offline
Member

Data înregistrării: 24.03.2011
Implicit

Dumnezeu este IUBIRE! Si S-a revelat desavarsit in Domnul Iisus Hristos.

Biblia nu trebuie sa mai contina Vechiul Testament.
Legea talionului nu e o lege a iubirii. Doar nu s-a schimbat Dumnezeu, la inceput era drept (VT) si apoi a devenit Bun(NT)?
Nu a fost BUN si Iubitor de la inceput?

Sau cel putin, trebuie sterse pasajele cu crimele si razboiele. Dumnezeu e prezentat ca fiind dur, razbunator si baga frica in oameni. Nu are de a face cu iubirea!

Pasajele astea trebuie lasate in seama evreilor sa se spele pe cap ei cu ele, ca doar ale lor sunt.

Last edited by teodora1; 02.04.2011 at 18:14:37. Motiv: deci florica_severin zice ca nu e de acord cu acele crime din V.T si ca aceasta parte ar trebui exclusa.Din Biblie.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2011, 18:16:54
Member

Implicit

se mai indoieste cineva ca pentru binele omenirii nu este necesara exterminarea tuturor jigodiilor si javrelor de jidani spurcati?

Jidovii nenorociti trebuie urati cu tot sufletul si cu toata fiinta![/quote]

florica_severin, tu esti mai buna decat "jidovii"?
Reply With Quote
Vechi 02.04.2011, 18:19:04
Member

Implicit florica_severin

Se zbarleste pielea pe mine cand vad atata ura.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cultura Duhului - Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 34 05.12.2010 19:27:14
Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 0 05.10.2010 12:10:43
Cuvantul lui Dumnezeu nu este vorba multa Marius22 Generalitati 3 17.04.2010 19:29:05
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06