Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2011, 16:22:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Si care este utilitatea promovarii acestui gen de informatii?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2011, 18:39:53
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si care este utilitatea promovarii acestui gen de informatii?
fii linistit ca "acest gen de informatii" a fost rarisim,si ocolit cu grija de presa romaneasca !

Societatea noastra preferand sa ingrope in nisip,ca psica !
de asta o si ducem asa bine acuma...politisiti se imusca in cap,daca nu le vine mintea sa-i execute familia mai inatai,cu arma din dotare ,in timp ce clanurile tiganesti fura in voie si-si fac de cap !
- taranului i-e rusine ca e taran si nu stie cum sa fuga de la tara in strainatate sau la oras !

si alte si alte, efecte vizibile, in societatea noastra de ortodoxi 90%,parca ?

In tot timpul asta inaltii ierarhi ai bor,au adoptat comportamentul pisicii ,timp de 20 de ani
!

Efectul...se vede !
Reply With Quote
Vechi 15.04.2011, 18:41:56
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit parere !

de aceasta degringolada a societatii,cred ca trebuie sa raspunda si biserica( fiecare biserica procentual,desigur !)
Reply With Quote
Vechi 15.04.2011, 21:53:58
mihaila_alin
Guest

Talking Slavit sa fie Domnul

mai gardianule fi bun si tu si nu mai zgiria, dute roagate posteste,spovedeste-te ca tot omul,fa o milostenie dupa putere si asteapta sfintele sarbatori cu dragoste si pace.ne bucuram si de mult si de putin multumind si laudind pe Domnul

sarbatori fericite alaturi de cei dragi ai tai.Amin.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2011, 20:55:10
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=mihaila_alin;354728]mai gardianule fi bun si tu si nu mai zgiria, dute roagate posteste,spovedeste-te ca tot omul,fa o milostenie dupa putere si asteapta sfintele sarbatori cu dragoste si pace.ne bucuram si de mult si de putin multumind si laudind pe Domnul

sarbatori fericite alaturi de cei dragi ai tai.Amin.[/QUOTE

Nu este oare Dumnezeu un iubitor de dreptate ???
Ai place lui Dumnezeu ascunzisul si minciuna ,nepasarea si delasarea ???
Ba tocmai in aceste momente Adevarul trebuie spus,si nu trebuie tacut !
Numai Diavolului ai place ascunzisul cald al minciunii,odihna cea dulce a nepasarii si a delasarii,si tacerea fata de nedreptati !

Cristos insusi, nu a venit pe lume pentru a lenevi la umbra unui pom discutand filosofie cu o mana de adepti, ci el s-a implicat activ,denuntand pe marii preoti,conturbandu-le dogmele,cutumele si rosturile !
De aceea a fost urat de marii preoti si condamant la moarte in sinderiu !!!

Cristos a fost un revolutionar, si trebuie sa-l urmama si noi !
Nu a adus el sabia ,nu pacea ?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2011, 20:57:50
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit parere !

Adoptandu-l pe Cristos ca model suprem, trebuie sa actionam aidoma lui,denuntand miciuna, faradelegea, si iubind duhul adevarului si al dreptatii !!!
Si Cristos s-a legat de preotii din vremea sa,acest lucru aducandu-i de fapt condamnarea !
Nu faptul ca s-a proclamat Fiul lui Dumnezeu, ci faptul ca i-a atacat pe marii preoti,asta i-a adus condamanarea la moarte !!!
Reply With Quote
Vechi 16.04.2011, 21:45:21
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Nu faptul ca s-a proclamat Fiul lui Dumnezeu, ci faptul ca i-a atacat pe marii preoti,asta i-a adus condamanarea la moarte !!!
Evreii cu care am discutat, unul din ei fiind profesor de istorie iudaica la ei la evrei mi-a spus zimbind ca Hristos nu a fost omorit din nici unul din motivele scrise de tine ci l-au casapit romanii ca pe multii alti anarhisti sau suspectati de anarhie si neascultare a LEGII ROMANE pentru care te crucificau fara mult tam-tam.
Scurt pe doi.
Mi-a spus clar ca evreii PRIN LEGE nu omorau si nu executau pe ci doar zimbeau calmi si ironici si-i trimiteau la plimbare pe numerosii profeti care veneau cu idei din afara comunitatii evreiesti precum Hristos( ei ,evreii asa il considera).
Reply With Quote
Vechi 06.05.2011, 19:26:22
Aghioritul's Avatar
Aghioritul Aghioritul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2010
Implicit

Citat:
Adoptandu-l pe Cristos ca model suprem, trebuie sa actionam aidoma lui,denuntand miciuna, faradelegea, si iubind duhul adevarului si al dreptatii !!!
Si Cristos s-a legat de preotii din vremea sa,acest lucru aducandu-i de fapt condamnarea !
Parerea ta e buna, dar nu intocmai de urmat! De ce?
Spunea candva IPS.Nicolae Mladin "Smerenia inseamna sa iti cunosti locul in raport cu Dumnezeu!" adica cine sunt eu sa fac ca El? El are IUBIREA suprema, are IERTAREA totala, are DREPTATEA deplina! Eu fac ca Hristos? Ma aseman cu EL? NU! Trebuie sa ajung ca El, dar mai ales in HAR! Pana nu ma castiig pe mine Lui, nu ppot face nimic de la mine! EU nu am putere fara El!
Iar ca sa me leg eu de un PREOT, fie el si cel mai mare curvar, nu sta in ASEMANAREA MEA cu Hristos! NUMAI EL JUDECA! Eu am datoria de a ma RUGA pt acel parinte! In lume El actioneaza 99% cu IUBIRE, 1% cu dreptate!
Nu imi place ca trebuie sa spun, dar AVEM DATORIA DE A NE RUGA PT PREOTI! Pr.Arsenie Boca spunea ca "avem preotii pe care ii meritam!"... Vrem altii? Sa ne rugam sa ne dea Dumnezeu, dar pe CARE SA II ASCULTAM SI SA II TINEM IN RUGACIUNE! Noi ii judecam... le cerem tot... ii epuizam... Dar CUM ii ajutam? DANDU-LE IN CAP!
Iubirea si IERTAREA sunt cele mai frumoase BINECUVANTARI ale lui Dumnezeu pt noi! CU ASTA sa ne asemanam! JUdecata nu e a noastra! E a lui Hristos! Nu mai e nici a Tatalui! E numai a lui Hristos! Iar noi ne punem in locul Lui!
Dumnezeu sa ne dea Harul Sau!

Last edited by Aghioritul; 06.05.2011 at 19:29:21.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2011, 03:28:42
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Cristos a fost un revolutionar, si trebuie sa-l urmama si noi !
Nu a adus el sabia ,nu pacea ?
Interpretarea Sfintelor Scripturi presupune intotdeauna un risc.
Eu cred ca, dincolo de oamenii care discuta in fel si chip despre Iisus Hristos, crestinii botezati in Hristos cred ca Acesta este Dumnezeu care S-a intrupat pentru noi si pentru a noastra mantuire.

Revolutionari au fost altii, iar ei au inlocuit o ordine sociala si istorica cu alta, macar o vreme.
Mantuitorul S-a intrupat pentru a rupe zapisul pacatelor noastre si robia mortii, pentru a darui viata vesnica si mantuirea oamenilor. Nu din motive de ordine sociala S-a pogorat Domnul din Ceruri. Nu pentru imparatiile acestei lumi (unde a spus sa dam Cezarului ce-i al Cezarului). Hristos este Pastorul care intoarce oaia ratacita Acasa, in Biserica Lui, in Imparatia lui Dumnezeu.

Cand pomenim de sabie, rog sa revedem ce-i spune Mantuitorul, lui Petru, cand acesta loveste cu sabia, in Gradina Ghetsimani.
Apoi, asa cum cred, este vorba despre SABIA POCAINTEI, despre omorirea patimilor, despre lupta launtrica a fiecarui om intru despatimire si mantuire, in impreuna-lucrare cu intreaga Biserica (al carei Cap este Insusi Domnul nostru Iisus Hristos).
Domnul spune ca e pacat inaintea lui Dumnezeu chiar si GANDUL de judecare a altui om. Si indeamna la indepartarea barnei din ochiul PROPRIU.
Nu revolutii si razboaie cu sabia impotriva oamenilor cere Dumnezeu, ci nevointa intru metanoia, pocainta, smerire de sine (nu de altul!), omorire de sine (a patimilor PROPRII, care sunt ziduri intre om si Dumnezeu, ca si idolii care le reprezinta in chip vazut). Din acest motiv Parintele Steinhardt spunea, la prima vedere paradoxal, in Jurnalul Fericirii, ca Hristos ne-a inviat ca sa ne omoare. Iar Domnul a spus in chip minunat ca vinul nou se pune in burdufuri noi. Asadar, pentru crestin, afara cu butoiul vechi! (din propria camara, cea personala)
Eu asa inteleg, asa spun. Asa ma straduiesc, vai mie pacatosul.
Va cer iertare daca v-am gresit cu ceva.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2011, 13:19:52
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Zicea parinteel Teofil, cand il tot intrebau ce parere are despre cipuri, ca nu trebuiau acceptate carnetele de partid, nu cartile de identitate de acum.

Thread Tools
Moduri de afișare