Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2011, 22:50:57
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar de ce nu aplicați același argument și invers ? Pentru ce cântăriți cu două măsuri ? Oare pe atâtea "fluvii de topice" nu s-a făcut adesea cea mai greșită confuzie între catolicism și starea catolicilor ? De ce "judecati o invatatura aplicand nu criteriul Adevarului, ci dupa starea imperfecta in curs de desfasurare a oamenilor care o practica", pentru ca să folosesc exact cuvintele dv ?
Ați cunoscut catolici căldicei, înseamnă că e căldicel catolicismul ? Ați auzit de preoți pederaști, înseamnă că pederastia este lăudată de catolicism ? Etc.

Dar de ce, presupunând că ați întâlnit până acum o minoritate de catolici care vă apar ca lichele, vă prefaceți că religia catolică nu a dat sfinți și martiri ? De ce "nu vă uimiți" de ei și nu sunt buni de "recunoscut după roade" ?

Înțeleg că nu vă plac unii catolici, dar cu CATOLICISMUL ce aveți ? Răsturnarea întrebării e foarte îndreptățită, fiindcă dv o întrebați pe Doriana: oare chiar nu vedeți că Doriana nu a avut mare lucru contra ortodoxiei, pe când atâția de pe forum au împotriva (neo)protestantismului ?

Interesant ca va legati de mine. Eu nu ma definesc prin contrast cu ceva, ci prin identificare cu ALTCEVA, nu sunt impotriva a ceva, ci sunt Pro Altceva, adica Pro Ortodoxia. Tot ce e in afara ortodoxiei, se exclude singur.

Eventual sa-mi dati vreun link din care reiese ca nu-mi plac persoanele (catolici, protestanti, atei, whatever) si in care afirm altceva decat zice Ortodoxia.

De ce o intrebasem pe Doriana? Pt. ca pana acum o percepusem ca o persoana cu nelamuriri care cauta sa inteleaga ce-i cu Ortodoxia dar se poticneste mereu de cum o inteleg ortodocsii imperfecti.

Insa m-a frapat mesajul ei de bun venit in AFARA ORTODOXIEI!!
„Noesissa, bine ai venit in randul celor de alta religie decat cea ortodoxa”

Retineti! Nu-i spune „bun venit in catolicism" (nici nu are cum), ci mesajul ei ar suna cam asa: „bine ca ai scapat de aia!”
Deci cine are dublu standard si masuri duble?

De aceea am si adresat np o intrebare: N-am inteles niciodata cum de sustin neortodocsii (care au auzit de ortodoxie) ca pot fi mantuiti cam in orice confesiune, dar ei totusi avand Ortodoxia la indemana, TOCMAI pe asta o ocolesc, tocmai pe asta n-o aprofundeaza.
In Ortodoxie de ce nu puteti fi mantuiti dragi neo protestanti? Cum de pt. voi, Dumnezeu e lucrator in orice confesiune dar TOCMAI in Ortodoxie, voi personal nu v-ati putea mantui?”

inca n-am primit un raspuns, dar nu ma grabesc.
En eirini proerhomen

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35