Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2011, 19:24:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Asta spuneti dumneavoastra. Parerea mea este ca nu am renuntat la ortodoxie, ci am implint-o. Da, de acum sa vedem si alte rosii aruncate in directia mea. :)
E parerea dvs. aveti dreptul la ea, pozitia crestinismului ortodox (nu cel romano-catolic inchipuit ortodox) o aveti deja intinsa pe pagini bune.

Citat:
Cred ca daca spuneam ca devin budista sau musulmana cam tot acelasi tradament primeam din partea dumneavoastra.
Era poate mai rau.. :)

Citat:
Chiar nu va puteti inchipui ca cineva poate sa faca o alegere, in deplinatata cunsotintei de cauza, cu sinceritate, dupa o perioada de reflectie, nu din imposibilitatea de a face altceva, fara a fi un ignorant?
Nu din imposibilitate ci din comoditate.
Ati recunoscut ca atat timp cat ati fost in exil nu v-ati omorat prea mult sa frecventati biserica ortodoxa chiar si inainte sa incepeti sa frecventati pe cea catolica si chiar si asa ati gasit lucrul asta costisitor iar de vreo bucurie ca ati avut totusi sansa si posibilitatea sa faceti asta, n-am auzit.
Fiecare trage de aici ce concluzii doreste..

Citat:
Sa repet a 10-a oara: n-are nici o legatura?
Apreciez sinceritatea celor spuse pana acum, serios, o gasesc peste medie si nu stiu care au fost motivele mai ales ca aceasta sinceritate nu v-a fost favorabila.
E trist totusi ca ea are si o limita.

Citat:
De ce nu??? Sa nu mai spune, o, oroare, ca as putea sa merg la amandoua. :D (Sigur, atata timp cat am grija sambata seara sa merg la cea catolica). :D
Depinde, pentru cineva care inca n-a dat de gustul ortodoxiei este de inteles, si eu am trecut prin faza asta.

Insa de la cineva care totusi a fost ani buni in Biserica si considera ca n-a fost tocmai un spectator pasiv (sau ne placem sa credem) gestul este greu de inteles ca o alegere spirituala fericita.
Practic, imposibil am putea spune.

Va intelegem alegerea (chiar daca diferit de cum o intelegeti dumneavoastra), ceea ce e mai important o respectam (nici nu putem face altfel) si deci cred ca ne puteti intelege la randul dvs. si atitudinea noastra, avand la baza o alegere cu totul si cu totul diferita.
Deci esential este sa ne respectam reciproc alegerile
chiar daca nu suntem de acord cu ele.

Si ca sa nu ne mandrim, trebuie sa recunoastem: daca am trece prin incercari similare si am lua decizii similare poate si noi am ajunge la aceleasi decizii gresite, important este ca toata aceasta discutie sa serveasca altora care se cred bine infipti in ortodoxie, ca lectie despre ce NU trebuie facut pentru a ajunge acolo.

Citat:
Ultima data am fost intr-o biserica ortodoxa in ianuarie cand am fost acasa. Sigur ca am fost la Sf. Liturghie. Sigur ca m-am rugat.
Nu cred ca ati citit cu atentie sau raspunsul este incomplet.
Am spus:
1. Sa va rugati specific pentru aceasta chestiune sa va lumineze Dumnezeu, dar nu ca cineva care se considera deja aprioric luminat de Dumnezeu, aceasta convingere primind-o nu intr-o biserica ortodoxa ci intr-una romano-catolica
2. Sa-mi spuneti daca in urma acestei rugaciuni ati plecat cu sufletul impacat de acolo.

Citat:
Dar am impresia ca ne invartim in cerc. Eu nu am intentia nici obligatia sa aduc justificari exhaustive nimanui. Nu am nici un interes sa va conving de nimic. Si nici dumneavoastra nu ma convingeti de nimic. Deci....
Nici nu trebuie, explicatiile le-ati oferit deja, de lamurit suntem lamuriti, din pacate nu asa cum ati fi dorit dvs. sau prietenii romano-catolici.
Eu cred ca timpul va lamuri aceste aspecte, sa dea Dumnezeu ca unele afirmatii mai in gluma mai in serios sa nu se adevereasca.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35