![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dezgustul multor oameni fata de stat si organele acestuia provine si din faptul ca multi bugetari sunt la fel de nereformati, sunt ineficienti, sunt neperformanti la locul de munca. Sa ne aducem aminte de fetele acre de la ghisee, de cozile interminabile la impozite. Si preotii sunt tot bugetari, iar cat timp o mare parte din salariul lor va veni din buzunarul contribuabilului, via Ministerul de Finante, preotii nu vor simti imboldul de a face performanta. Lipsita de banii siguri de la stat, Biserica poate lua la bani marunti parohiile, simtind nevoia sa controleze mai des activitatea clerului si sa fie mai atenta cand cheltuieste din fondurile proprii. Vrei sa zici ca asta ar fi un lucru rau?
|
|||
|
|||
![]()
Apreciez foarte mult felul in care gandesti, extrem de obiectiv!
Probabil stiu ierarhii ce stiu de au trimis preotii la munca! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vreți un stat liberal ? OK, de acord. Dar atunci, statul să nu se mai ocupe decât strict de binele public. Nu numai "cultele out !" ci și "educația out" și "sănătatea out". Nu am înțeles de ce credința copiilor mei nu e o problemă a statului, pe când sănătatea copiilor mei sau educația copiilor mei ar fi o problemă a statului. Argumentul dv, că "un cult nefinanțat ar fi mai competitiv" este perfect aplicabil și în educație și sănătate. Un sistem de sănătate nefinanțat de stat ar fi mai competitiv, după cum vedem cu ochiul liber. Deci, "stat minimal" înseamnă "stat minimal în general" și nu "stat minimal numai în materie de culte".
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 19.05.2011 at 12:58:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In felul acesta sanatatea si educatia n-ar fi deloc "out", asa cum incercati sa insinuati, ci s-ar imbunatati, pentru ca, dintr-o data, ar fi mai multi bani la buget. Enormitatea despre culte ca importante furnizoare de justitie, educatie si protectie sociala este atat de hilara si de perfida ca nici nu o voi comenta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asistenta medicala de urgenta la privat? ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Canonic ar fi ca parohia sa isi intretina preotul si sa plateasca taxe pt episcopie!Exista obligatia canonica ca enoriasii unei parohii sa isi intretina preotul!
|
|
|||
|
|||
![]()
Si nu mai pot credinciosii de acest canon! In mintea lor preotul castiga oricum enorm!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tuturor acestora, eu le spun: fraților, în cei aproape patru ani de activitate publică a Sa, Domnul nostru a recurs la miracolul înmulțirii pânii doar de două ori. În rest, și El, și Apostolii Săi mâncau, beau, călătoreau și predicau cu ajutor material de la credincioși. Casa în care a avut loc Cina cea de Taină era o casă oarecare, o casă privată a unor credincioși. Voi, când i-ați dat să mănânce și să bea preotului vostru ultima dată ? Când l-ați invitat să vină, împreună cu 12 ucenici, ca să se ospăteze de Paști la voi ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 21.05.2011 at 21:21:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si crezi ca nu aici unde sunt eu In aceasta parohie din Spania se palteste pt un botez dupa cum urmeaza 150 Eur. botezul nasi platesc 100 Eur contributie si daca nu vin parinti celui botezat de buna voe cu 100 taxa bisericeasca o plateste tot nasi iar la urma pentru copii parintelui care au 12 --15 ani si cInta ca cantori se pretinde ceva si pentru ei asa ca se cauta nasi In buzunare si mai scot 50 de Euroi si la copii . o cununie nu se face far de 350 Eur si sa nu crezi ca nu are destule evenimente si alte slujbe care nu le mai Insir ca sa nu las loc de interpretare ca nui treaba mea cine da socoteala cIt se Incaseaza si cIt se Inregistreaza undeva ???? nimeni . Aici este biserica ca si o societate comerciala sau o asociatie familiala cu slujitor din familie si taxe dupa cum vede omul de pregatit . |
|
||||
|
||||
![]()
N-ai auzit? In caz ca nu stii, orice spital din tara asta, fie el privat sau de stat, ofera asistenta medicala de urgenta - e ceva ce nu poate fi refuzat nimanui, nici macar unui boschetar fara acte. Se practica si in alte tari asa ceva.
In al doilea rand, spitalele private sunt mult mai bine pregatite decat cele de stat. Crede-ma, daca ai avea de ales, ai alege spitalele private.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este imposibil sa facem bine celorlalti daca suntem saraci? | Florin-Ionut | Umanitare | 60 | 09.02.2011 19:58:11 |
Cum e mai bine? | Thheo | Generalitati | 9 | 20.11.2008 21:27:35 |
e bine? | mina94 | Generalitati | 5 | 23.09.2008 16:20:47 |
e bine ? | dulcineea | Secte si culte | 3 | 03.12.2007 14:58:02 |
|