Citat:
Pai Dumnezeu a lasat ca omul sa se inmulteasca prin nastere de prunci nu prin clonare.
|
Cam astea erau optiunile la vremea la care a fost scrisa Biblia. De ce nu am explora optiuni care in viitor ne vor fi la indemana?
Personal, ideile legate de transhumanism mi se par interesante, sunt curios ce se va intampla si cu clonarea. Fara indoiala, e un subiect controversat, dar curiozitatea exista.
Citat:
Si clona umana este o persoana umana, are trup si suflet (rational si nemuritor). Deci prin clonare se poate "copia" doar trupul (viata biologica, ADN-ul) nu si sufletul omului. Sufletul omului ii da Dumnezeu.
|
Riiight. Tot vorbiti despre suflet, poate imi zici si unde e localizat, mai exact. Si cum poate fi dovedit ca el chiar exista. Si dupa aia mai vorbim.
Citat:
In Taina Casatoriei, comuniunea si unirea barbatului cu femeia este deplina si in urma activitatii sexuale firesti, se zamislesc pruncii (in baza legii lui Dumnezeu, caci doar Dumnezeu creaza viata) si se nasc.
|
Ai uitat de pruncii zamisliti in urma fertilizarii in vitro. Nici ei nu au suflet, pentru ca procesul de procreere a fost "nefiresc"?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
|