"Este cineva care face pîine acasă? "
Da, la mine acasa se face paine cu masina de facut paine, e foarte usor si painea iese mult mai buna. Dupa cateva luni de mancat paine facuta in casa- nu mai poti manca painea din comert.
Am folosit masina de paine Alaska si afost OK 3 ani- pana s-a stricat, acum am Moulinex- si este si ea buna; nu cred ca are mare importanta tipul de masina; fratele meu foloseste in SUA o masina ieftina de acolo- ii iese si lui buna (de fapt de la el vine ideea de a face paine cu masina respectiva).
In ceea ce priveste chimicalele din paine- chiar facutul painii in casa nu e scutit complet- si asta pentru ca faina din comert are si ea cate ceva- nu pot spune pe loc numele E-urilor- dar sunt agenti afanatori si nu mai stiu ce- in orice caz mai putini decat ce se gaseste in painea de la fabrica; faina "curata" nu poate fi decat cea din grau cunoscut si macinata la moara. Ultima data am luat din comert faina "Baneasa" si nu cred ca e buna- a iesit painea faramicioasa tare. Foarte bine este ca in painea de casa se pot pune diferite mirodenii (mie imi place sofranul) sau seminte, pot varia retetele....
|