![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu vorbeai probabil despre abiogeneza, total diferita de evolutie. |
|
||||
|
||||
![]()
Se poate spune și așa. Din câte mai știu eu, evoluția, teoria evoluționistă presupune transformarea speciilor prin apariția unor caractere noi. Evoluție, presupusă a fi, de la celula primordială la ce sunt vietățile acum pe pământ. Corect? Bun.
Acum, eu m-am dus puțin mai mult și mi-am exprimat convingerea în fața <ateilor> <evoluționiști> cum că voluntar și conștient, la nivelul la care este omul acum, n-o să poată să facă NICIODATĂ ce a făcut Dumnezeu. Nici măcar să-L copieze.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar daca totusi o s-o faca?! atunci vei spune ca a lucrat tot cu materialul lui Dumnezeu, sau ca s-au folosit de inteligenta data de El. |
|
||||
|
||||
![]()
Te rog să mă crezi că NU știu ce o să zic atunci. Nu m-am gândit, poate datorită convingerii deja exprimate aici.
Dar aștept (de va fi să fie) să-mi aduci aminte și vom polemiza atunci cu plăcere.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
apreciez totusi sinceritatea ta. "cu adevarat avva Iosif a gasit calea, caci a spus nu stiu" - Pateric, Despre avva Antonie |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Teoria evolutionista ofera suficiente detalii pentru a justifica extrem de solid următoarele idei: 1. Descendența comună e un fapt stabilit științific: toate formele de viață (biologica) de pe Terra sunt înrudite prin intermediul unor origini comune. 2. Apar modificări în cadrul aceleiași specii: așa-numita microevoluție. 3. Speciile însele apar și dispar: așa-numita macroevoluție. 4. Mecanismul principal al evoluției constă în: moștenirea genetică cu variații și selecția naturală. Evolutionismul NU face referiri la existența divinității sau la teoria designului inteligent. Sunt subiecte interesante, dar care nu își au locul într-o discuție științifică. Evolutionismul NU vorbeste despre originea vieții pe Terra, o temă științifică interesantă, dar de care nu avem nevoie în analiza evoluției vieții pe Pământ și despre care se știu mult mai puține lucruri în comparație cu informațiile pe care le avem despre evoluționism. Citat:
Clonarea "copiaza" doar trupul omului (ADN). Conform ortodoxiei crestine sufletul omului il da Dumnezeu. Deci si sufleltul clonei este dat tot de Dumnezeu. Fiecare om (inclusiv clona) este o entitate. In cazul gemenilor monozigoti se vede foarte clar acest lucru, ca fiecare om este o entitate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eugen, te-am tot intrebat, de ce nu citesti si carti ortodoxe sau creationiste stiintifice despre asta? Evolutia e o imposibilitate si din punct de vedere stiintific. Trebuie sa astepti sa se descopere ceva care sa o sustina, pana atunci e doar imaginatie. Din punct de vedere stiintific e arata ca nu se poate face o mutatie la speciile mai evoluate dincolo de o limita. Toate mutatiile sunt mici, trecand o limita individul moare. Deci deocamdata stiinta infirma evolutionismul. Poate peste o mie de ani unii spera ca o sa gaseasca ceva, dar hai sa asteptam o mie de ani sa vedem ce se intampla. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Subscriu la cele afirmate. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|