Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2011, 19:36:43
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Postul ne este dat ca intarire in lupta impotriva patimilor si ca forma de manifestare a dragostei si de ascultare. Aceasta suna ca disciplinare spirituala. Ca igiena spirituala. Ne curatam prin post- poate nu trupeste (desi aici sunt pareri si pareri, in orice caz scopul postului ortodox nu este detoxifierea)- dar ne curatam spiritual.
Spalandu-ne corpul- ne curatam numai o parte a alcatuirii noastre omenesti. Postul are rolul de a curata o alta parte. Ce e asa de greu de inteles? Ce e asa de nepotrivit?
Apropo- nu am zis ca e la "acelasi nivel"....ce-o fi insemnand pentru Dumitru73 acelsi nivel....ci am zis ca adesea copii invata lucruri indispensabile prin constrangeri.
tu ai fost aceea ce a plasat postul oe acelasi palier cu igiena, dand acel exemplu.

"lupta impotriva patimilor" si "disciplinare spirituala" zici ... la copii de 5-6 ani?!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2011, 19:54:13
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ce ti se pare asa de nepotrivit? Crezi ca daca au sub 7 ani copii nu pot avea deprinderi rele? Exemple: injuratul, tendinta la fi egoisti, de a vorbi urat cu parintii, de a chinui animale... astea numai din cele comune; dar copii de 5-7 ani care fumeaza sau fura n-ai vazut? Crezi ca le prinde rau disciplina in educatie?
Concret: vine copilasul la biserica; iti dai seama din ce strat social- daca nu are dimineata casa nimic de mancare si cam ce educatie primeste in familie si ce vede. Ce capata? Un loc in care i se acorda atentie, i se vorbeste de ceea ce trebuie sa faca si i se da o masa; invata ca vinerea se manaca de post si la pachet si altele legate de o viata normala. Poate ca se se spele pe maini; sau sa nu vorbeasca cu gura plina, sau sa nu vorbeasca urat. Nu cred ca sta nimeni in fata spunan: acum tinem post ca sa ne intarim impotriva patimilor. Lucrurile pot decurge normal- nu cred ca intentioneaza nimeni sa ii duca la o manastire.....
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
postul copiilor carmenserghi Postul 9 01.08.2010 18:51:50