![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma scuzati, topicul nu era de fapt despre "rugaciunea lui Iisus"?
Am auzit mult pomenindu-se de aceasta rugaciune dar n-am stiut exact la ce se refera. Aceasta este toata rugaciunea? Eu stiam dar poate confund, ca aceasta rugaciune se numeste "rugaciunea vamesului" si chiar si asa, mai are 3 versuri care se rostesc in completarea rugaciunii Sfantului Efrem Sirul, in Postul Mare ("Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosul, Dumnezeule curateste-ma pe mine pacatosul, Cel ce m-ai zidit , Dumnezeule, mantuieste-ma, Fara de numar am gresit, Doamne, iarta-ma") Dar cum am mai spus poate fac o confuzie. Ma iertati si v-as fi recunoscatoare daca m-ati pune in tema si pe mine cu aceasta foarte importanta rugaciune si anume Rugaciunea lui Isus, despre care am auzit in multe contexte. Si mai am o intrebare : de ce vamesii erau considerati pacatosi in vremea lui Isus? Si inca ceva: gasesc aici pe site sau are cineva rugaciunile Sfantului Anton? (am citit cateva azi, intamplator, vizitand biserica romano-catolica din centrul Bucurestiului (Baratia) si mi s-au parut impresionante) Va multumesc |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea lui Iisus | georgeval | Rugaciuni | 51 | 11.11.2014 09:55:20 |
"Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) | andrei_im | Alte Religii | 1 | 14.05.2011 02:05:28 |
Rugaciunea lui Iisus | MadalinS | Rugaciuni | 8 | 10.04.2011 19:11:36 |
DESPRE RUGACIUNEA LUI IISUS | emanuel2007 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 114 | 16.03.2011 22:26:15 |
Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus | mihailt | Rugaciuni | 1 | 18.05.2008 13:06:37 |
|