![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Poti intelege cum vrei, nutucutu. Totul e sa nu ai pretentia ca e adevarat ce spui. In orice caz nu stiu ca Constantinopolul sa fi avut pretentia primatului. Observi diferenta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://paterika.wordpress.com/2011/0...ia-episcopala/ Iar fragmentul din acea scrisoare este urmatorul: 3. Acum opt ani, când încã trãia Pelaghie, predecesorul nostru de sfântã pomenire, confratele nostru, coepiscopul Ioan, profitând de ocazia ivirii unei alte probleme, a întrunit un sinod în orașul Constantinopol și s-a strãduit sã ia titlul de “universal”. De îndatã ce predecesorul meu a luat cunoștințã de aceasta, el a trimis scrisori prin care, în virtutea autoritãții sfântului apostol Petru, a anulat actele acelui sinod. Acest fragment, scris de un papa al Romei, venerat ca si sfint si de ortodocsi, arata fara nici un dubiu ca dorinta Constantinopolului de primat si putere a existat inainte de schisma, iar crestinii ortodocsi odata, inainte de schisma, au acceptati ideea de primat papal. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata si raspunsul dat de mine la un alt citat, dovada ca Sf. Grigorie nu sustinea deloc un primat, dimpotriva: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=846 P.S. Toate sursele necatolice se refera la Sf. Grigorie ca un adversar al primatului. Sursele catolice se limiteaza la a spune ca Sf. Grigorie nu era un adversar al primatului. Daca si acest sfant care a scris impotriva primatului e dat ca sustinator al primatului mai ramane doar ca sf. Fotie sa fie dat ca un sustinator al Filioque. Last edited by catalin2; 15.06.2011 at 20:42:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Catalin, am impresia ca ratiunea vietii tale a devenit sa arati cat de idiot este primatul papal, sau oricum, catolicismul in general...la cat de inversunat esti, nu m-as mira ca intr-un an, doi, trei, sa fii cel mai mare aparator al lui. La fel ca si cei care-s cei mai inversunati anti-gay, si cand colo peste un timp auzi ca au partener de acelasi sex ...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca unor catolcii le place neadevarul este problema lor, noi iubim doar adevarul. Iar afirmarea erorilor catolice (ca de exemplu primatul sau altele) nu inseamna decat afirmarea ca ortodocsii se insala si sunt in greseala. Daca adventistii sau penticostalii scriu impotriva catolicismului nu prea cred ca un catolic sta si ii incurajeaza. Dar cine nu iubeste adevarul se desparte de ortodoxie si se duce la alte denominatii. Cu condamnarea pacatosului (homosexual sau altceva) e altceva, e o invatatura de baza si in ortodoxie sa nu judecam pe aproapele ca pacatul acelei persoane se poate rasfrange si impotriva noastra. P.S. Nu stiu ce parere au unii despre ce cred ortodocsii, oricum asta mi se pare cel mai liberal forum ortodox pe care l-am vazut pana acum. Last edited by catalin2; 15.06.2011 at 21:26:11. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai de asta spun, scopul principal al vietii dumneavoastra pare sa fie denuntarea catolicismului...fie pe forumul asta, sau pe forumul catolic, sau pe alte forumuri, sau pe unde o fi....sfintii de care pomeniti aveau si cu totul alte subiecte de dezvoltat, unul dintre ele, in general minor, fiind si anti-catolicismul. La dumneavoastra este altfel...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar si tu, daca te si uitai ce se scrie si nu doar ca se scrie impotriva catolicismului poate vedeai si adevarul si nu mai era nevoie sa te lepezi de ortodoxie si sa-ti risti mantuirea. Urmareste ce se scrie, nu cine scrie, de ce ce scrie, ce mai scrie, etc. Daca adminul i-a banat pe cei ce scriau despre catolicism (de exemplu doctor_faustus) a trebuit sa raspund doar eu. Inteleg ca unii catolici doresc ca sa nu se mai scrie despre catolicism, ca sa poata sa mai converteasca folosind neadevaruri? Asadar asta e situatia, eu cred ca multi ortodocsi nu stiu prea multe despre catolicism si cum eu stiu nu vad de ce sa nu spun. ca majoritatea catoliclor cu care am vorbit sunt ortodocsi convertiti la catolicism care au devenit apoi mai catolici decat papa. Iar unii din ei au o conceptie cel putin ciudata, considera ca BC fiind adevarata si ortodocsii cred asta si sunt contrariati cand cineva scrie despre catolicism. P.S. De cand am spus m-am rugat pana acum pentru tine, sper sa te ajute Dumnezeu. Atat cat se poate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde am scris eu ca am dat intepretarea mea asupra a ceea ce a crezut Sf. Grigorie? Eu am dat exact ce a spus sf. Grigorie, pentru ca era un citat. Deci dvs. spuneti de fapt ca nu va intereseaza decat putin sau deloc ce a spus Sf. Grigorie, doar ceea ce vreti dvs. sa intelegeti. Am inceput raspunsurile asa: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=819 Mai mult, v-am spus ca nici catolcii nu afirma ceea ce spuneti dvs., deci nici parerea catolicilor nu va intereseaza. Si atunci despre ce mai vorbim? Ati mai afirmat de cateva ori ca eu as spune doar parerea mea, dar va rog sa observati ca niciodata nu spun doar parerea mea, de obicei dau citate si argumentez ce spun. Dar cine nu e in adevar nu poate face decat doua lucruri: ori sa accepte adevarul si sa vina in el, ori sa gaseasca justificari si chiar sa atace pe cel ce spune adevarul. Din nenumaratele exemple pe care le-am dat orice om si-ar da seama ca in ortodoxie e adevarul, nu in catolicism. Asadar inseamna ca unii catolici nu iubesc adevarul, si chiar aleg sa lupte impotriva lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam asa suna mesajele tale de pana acum. Acuze, am uitat sa mentionez sursa:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=8723&page=119 Last edited by nutucutu; 16.06.2011 at 01:51:42. |
|