Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2011, 11:07:55
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Parca n-ati stii ca presa e de toata jena. Dar cum sa nu-si faca aparitia cand credinciosii fac scandal sau cand preotii se bat in altar?

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 12:30:44
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

De ce presa nu apare sa prezinte lucrurile frumoase din biserica?
Sa arate de exemplu cum credinta si biserica ordodoxa au schimbat viata unor oameni in bine .
Si nu a catorva.
In biserica sunt multe ispite ,dar mai sunt si uscaturi.
In cazul ispitelor parintele meu ne-a spus ca ii invita pe cei care denigreaza caderile unor preoti sa inceapa sa duca si ei o viata duhovniceasca ,sa mearga la sf.Liturghie,sa se spovedeasca ,sa tina post si sa vada cum este ,cat de ispitit poti fi.
Mai ales in cazul preotilor care stim si noi ca pot salva multe suflete de la cadere.
Mai sunt si uscaturi ,dar orice padure are si uscaturi.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 13:41:11
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit Preoția e o afacere

Nu i se creează o imagine proastă, ci se prezintă cum este de fapt. Și de ce să nu fie prezentă acolo unde călugării se culcă unii cu alții, unde un IPS cere mită și-și construiește palate și câte altele?

Preoția e o afacere în ziua de azi și tocmai de-asta presa este atât de agresivă. Pentru că pe lângă faptul că adoptarea unei atitudini religioase te codamnă la neștiință, ajungi să fii tras și în piept de către preot ale cărui vorbe nu e permis să fie puse la îndoială... în nicio situație (pe mai marii poporului tău să nu-i judeci). Și bucurându-se de-o asemenea putere, de-a fi ascultat de masele mediocre gata gata să ucidă pentru el (de multe ori am văzut scandaluri mari, până la interzicerea accesului în biserică la slujba de Liturghie a noului preot), îi joacă pe enoriași, mai ales pe cei cu dare de mână, pe degete cum vrea el. Se duce la unul și cere 40000 de lei pentru termopane, se duce la al doilea sponsor și cere 40000 de milioane tot pentru termopane, se mai duce la al treilea și îi dă chitanță doar unuia. Credeți că aceste practici sunt rare? Sunt din ce în ce mai dese și rar găsești o față bisericească care să și trăiască Scriptura.

Ce aveți cu presa? Lăsați-o să-și facă treaba.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 13:48:57
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

De ce, deși omul credincios, necredincios - nu mai contează, plătește taxe la stat unde Biserica are acces, mai trebuie să plătească botezul, nunta, înmormântarea etc? Deci pe lângă faptul că deja plătesc..ce, nu știu nici eu, când vine vorba de serviciile pe care preotul trebuie să le presteze și pentru care deja e plătit, trebuie să mai dau bani în plus. Au salariile mizere? Păi atunci nu sunt prea mulți preoți scoși pe bandă rulantă? Nu trebuie reformată și Biserica în același fel în care au fost și MAI, Educația, Sănătatea?

Știu că acum 3-4 ani era prezentat la știri un caz în care o familie săracă lipită pământului ținea cadavrul pe masă de 5 zile pentru că preotul refuza să o înmormânteze pe femeie fără să primească bani. Iar altul care se oferea, nu avea voie pentru că blocul respectiv nu intra sub parohia lui.

Last edited by Kronos; 20.06.2011 at 13:51:00.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:23:44
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

eu de obicei nu cred tot ceea ce zice presa, pentru ca stiu ca infloreste destul de mult ... in unele exista si un sambure de adevar, dar sunt si foarte multe inflorituri ...

dar totusi cand vezi cu ochii tai filmuletul in care ori 2 preoti se bat, ori un preot este filmat cu camera ascunsa ca face sau zice cine stie ce, sau cand multimea se imbranceste mai mai sa se ia la bataie sau injura, fie la o sfintire, fie la aducerea unor Moaste, sau la schimbarea preotului, aici nu mai intervine presa ... e clar ce fel de oameni suntem, in ce lume salbatica traim si ca avem ceea ce meritam ...

bineinteles, astea nu sunt de judecat, nu se cunosc circumstantele in care s-au petrecut anumite lucruri, nu se stie ce a fost in mintea unor oameni, doar Dumnezeu judeca, dar pe mine toate astea ma cam dezamagesc si ma intristeaza ...
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:29:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
eu de obicei nu cred tot ceea ce zice presa, pentru ca stiu ca infloreste destul de mult ... in unele exista si un sambure de adevar, dar sunt si foarte multe inflorituri ...

dar totusi cand vezi cu ochii tai filmuletul in care ori 2 preoti se bat, ori un preot este filmat cu camera ascunsa ca face sau zice cine stie ce, sau cand multimea se imbranceste mai mai sa se ia la bataie sau injura, fie la o sfintire, fie la aducerea unor Moaste, sau la schimbarea preotului, aici nu mai intervine presa ... e clar ce fel de oameni suntem, in ce lume salbatica traim si ca avem ceea ce meritam ...

bineinteles, astea nu sunt de judecat, nu se cunosc circumstantele in care s-au petrecut anumite lucruri, nu se stie ce a fost in mintea unor oameni, doar Dumnezeu judeca, dar pe mine toate astea ma cam dezamagesc si ma intristeaza ...
Dar presa nu da si partile bune, ci doar acele cateva exceptii. Din miile de preoti iti poti da seama ca nu toti sunt sfinti. Probabil e si o nestiinta, un om presupune ca preot inseamna sa fii sfant. Asadar, din mii de preoti, 2-3 sunt gasiti pe an ca fac nu stiu ce. Unii din ei sunt si certati cu biserica, deschizand cartea. Acum stai sa te uiti la cei 2-3 preoti sau la cei ceilalti cateva mii?
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:45:04
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar presa nu da si partile bune, ci doar acele cateva exceptii. Din miile de preoti iti poti da seama ca nu toti sunt sfinti. Probabil e si o nestiinta, un om presupune ca preot inseamna sa fii sfant. Asadar, din mii de preoti, 2-3 sunt gasiti pe an ca fac nu stiu ce. Unii din ei sunt si certati cu biserica, deschizand cartea. Acum stai sa te uiti la cei 2-3 preoti sau la cei ceilalti cateva mii?
Care 2-3 preoti? ca sunt cu gramada corupti, si o spun din experienta personala nu din stiri sau din auzite, pana acum eu m-am confruntat cu raportul exact invers, 2-3 preoti dintre toti pe care i-am intalnit au o conduita morala respectabila iar restul..."uscaturi"
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 18:12:22
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din miile de preoti iti poti da seama ca nu toti sunt sfinti.
Citat:
Probabil e si o nestiinta, un om presupune ca preot inseamna sa fii sfant
Deci pana la urma cum e? Trebuie sau nu sa fie "sfinti"?
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 13:56:47
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
De ce presa nu apare sa prezinte lucrurile frumoase din biserica?
Ca de exemplu?

Citat:
Sa arate de exemplu cum credinta si biserica ordodoxa au schimbat viata unor oameni in bine .
Si nu a catorva.
Din nou, exemple?

Citat:
In cazul ispitelor parintele meu ne-a spus ca ii invita pe cei care denigreaza caderile unor preoti sa inceapa sa duca si ei o viata duhovniceasca ,sa mearga la sf.Liturghie,sa se spovedeasca ,sa tina post si sa vada cum este ,cat de ispitit poti fi.
Viata de preot e o alegere, nu ii sileste nimeni sa se puna in situatia unde sunt ispititi. Si daca nu pot rezista ispitelor, se pot oricand intoarce la viata obisnuita, unde pot munci ca noi toti.

Nu poti sa te prezinti ca reper moral, sau mai mult, ca pe detinatorul singurului model moral valabil, dupa care sa te porti mai imoral decat orice om care iti intra in biserica, in cautare de sfaturi si ghidaj moral.

Citat:
Mai sunt si uscaturi ,dar orice padure are si uscaturi.
Problema e ca prezenta uscaturilor e generalizata, si nu observ vreo atitudine din partea BOR ca ar recunoaste asta ca pe problema care de fapt este.

Ai auzit tu sa li se intample ceva preotilor care au colaborat cu Securitatea? Eu nu.

Ai auzit sa i se fi intamplat ceva lui IPS Teodosie, care a fost filmat cerand mita pentru a vinde taina preotiei? Eu nu, din cate am auzit, e bine mersi, chiar l-am vazut recent rastindu-se la niste ziaristi.

Ca ai uscaturi in ograda, e un lucru. Ca ii ai, ii stii, si nu faci nimic in legatura cu asta, e cu totul alta problema.

Exact asa cum Biserica Catolica si-a ascuns si protejat preotii pedofili, exact asa a procedat si procedeaza BOR cu preotii turnatori, homosexuali si spagari. Nici o diferenta.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:02:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Presa in orice domeniu exagereaza, nu doar in cel al religiei. Unele articole sunt adevarate, dar unele sunt mult exagerate, multi ziarisit fiind ori atei ori nepracticanti si deci avand o idee preconceputa despre ortodoxie. Adica nu stiu aproape nimic despre ortodoxie, dar isi exprima parerea ca si cum ar fi obiectiva.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mincarea proasta a saracului andreicozia Reguli in Biserica 126 03.02.2015 19:24:15
Urgent!!! Imagine icoana Sf Parascheva in picioare getapopa Resurse ortodoxe on-line 3 12.05.2011 17:48:21
ATAC CNSAS impotriva Bisericii- Comunicat de Presa cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 25 26.01.2011 09:47:49
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 15:38:16
Presa si binefacerile ei discriminata Generalitati 1 04.12.2006 13:32:09