Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2011, 14:32:09
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Ati pus mai multe intrebari dar eu prea as vrea sa intru in polemica cu dumneavoastra. Fiti sigura insa ca nu imi este teama de nicio intrebare.
Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Iertati-ma, dar nu inteleg deloc urmatorul aspect: daca sustineti ca ulterior convertirii, neoprotestantii trebuie sa faca parte dintr-o biserica locala, pentru a creste spiritual, care e motivul pentru care dupa convertire nu optati pentru Biserica ortodoxa pentru a creste spiritual in ea, pentru a va inchina in comun, pentru a va indemna la dragoste si fapte bune, dupa cum scrie Biblia?
Am mai raspuns o data.
Un neoprotestant ar putea opta sa faca parte din Biserica Ortodoxa.
Adica sa fie membru intr-o Biserica Ortodoxa cu un preot duhovnicesc.

Dar cineva care s-a nascut intr-o familie de neoprotestanti, (ca mine, asa) Trebuie sa aibe o motivatie puternica pentru a face un asemenea pas.

Nu vad acum decat doua motive care m-ar determina sa fac o asemenea alegere:
1. As locui intr-o zona geografica in care nu as putea gasi o biserica neoprotestanta, in schimb ar fi o biserica ortodoxa. As merge in biserica ortodoxa, as incerca sa cunosc oamenii, si sa-mi traiesc viata de crestin in aceea biserica.
2. As considera ca, in interiorul bisericii ortodoxe fiind, as putea ajuta la evanghelizarea multor ortodocsi din Romania.

Citat:
Daca ati fi trait pe vremea apostolilor si ati fi fost un nou convertit la Biserica lui Hristos, credeti ca atunci cand v-ati fi dus la rugaciunea in comun, ati fi intalnit-o la Biserica si pe Maica Domnului?
Cu siguranta, mergea si Ea la Biserica nou infiintata.

De curiozitate va intreb: ati fi fost curios sa vorbiti cu Cea care L-a purtat in pantece pe Cel neincaput, sa o vedeti si cunoasteti pe Cea de la care Unul din Sfanta Treime si-a luat trup material?

Ati fi fost curios sa o cunoasteti si sa vorbiti cu Cea care purtandu-L in pantecele Ei pe Cel neincaput, s-a umplut de Duhul Sfant?

Ati fi fost curios sa cunoasteti o asemenea faptura in care tot harul dumnezeirii S-a salasluit si care a ramas pe veci impregnata de mireasma de har a Celui pe care L-a purtat in Ea?

Ati fi fost curios sa cunoasteti si sa vorbiti cu o asemenea faptura careia i s-a intamplat o asemenea experienta de asa o magnitudine mega-cosmica: experienta de a-L purta in pantece pe Stapanul Universului si de a-L fi hranit, ingrijit, tinut in brate si de a-L fi leganat pe Unul din Treime ce tine tot Universul ?

Credeti ca ati fi simtit ceva neobisnuit in preajma acestei fapturi uimitor de smerita si discreta?
Raspunsul la toate aceste intrebari este: DA, desigur, ar fi fost o mare onoare pentru mine sa o fi putut intalni pe Maica Domnului (sau pe unii dintre apostolii Domnului, sau pe profetii din vechime).
Dar acesta este doar un exercitiu intelectual.
Stiu ca pe acestia ii voi intalni doar in ceruri.

Citat:
Probabil ca dvs. cand aveti un necaz, ii rugati pe prietenii de la Adunarea dvs. sa se roage lui Hristos pt. dvs.
Dar daca ati fi trait in perioada apostolilor si ati fi frecventat Biserica unde se ruga si Maica Domnului si daca ati fi avut o problema, un necaz, o incercare, si mergand la Biserica sa va rugati, v-ati fi intalnit acolo cu aceasta faptura discreta, smerita si plina de har care e Maica Domnului, i-ati fi spus si Ei de necazul ce va apasa?
Ati fi rugat-o si pe Ea, ca atunci cand se roaga Fiului Ei, sa Il roage sa va ajute? Ati considera ca Maica Domnului e faptura cea mai intim legata de Dumnezeu, ati considera ca rugaciunea Ei catre Hristos e cea mai puternica din Univers?
Fara indoiala, DA. (Nu stiu, imi puneti aceste intrebari parca intr-un mod retoric. De parca dumneavoastra ati fi cerut Maicii Domnului sa se roage pentru dumneavoastra dar mie mi-ar fi fost o jena, asa, sau as fi fost neincrezator in rugaciunile ei...)

Citat:
Dar dupa mutarea ei cu Trupul la Cer alaturi de Hristos, considerati ca ramane cea mai apropiata fiintial de Dumnezeu si in acealasi timp cea mai fierbinte rugatoare pentru oameni?
Nu stiu. Nu am suficiente argumente sa cred ca Maica Domnului este fiinta „cea mai fierbinte rugatoare pentru oameni”. Nu am motive nici sa cred ca nu este asa. Ma gandesc ca doar Dumnezeu stie.

Citat:
Intr-o adunare in care simplii credinciosi se aduna pentru "a creste spiritual in ea, pentru a se inchina in comun, pentru a se indemna la dragoste si fapte bune, dupa cum scrie Biblia?" (ca sa va citez exact), cum considerati slujbele si rugaciunile de lauda si cantarile prin care credinciosii o roaga pe Maica Domnului sa se roage pentru noi?

a) inutile. Hristos nu tine cont de ce-i spune Mama Sa

b) de mare folos - rugaciunea Maicii Domnului L-a facut pe Hristos sa-si schimbe planurile la nunta din Cana Galileii, desi nu atunci avea de gand sa faca prima minune

c) e problema Ei daca alta treaba n-are decat sa se roage. oricum eu vorbesc direct cu Hristos in rugaciune, ce rost are sa mai vorbesc si cu Ea?

Cum considerati rugaciunea Maicii Domnului pentru noi comparativ cu rugaciunea fratilor, surorilor si pastorilor dvs. de la adunare, conform indemnului "rugati-va unii pentru altii"?
A te ruga celor adormiti si a le cere sa se roage pentru tine este o practica specifica a unei biserici.
Nu este de competenta mea sa fac o judecat de valoare a acestei practici.
Nu gasesc in Sfanta Scriptura nici un caz in care un credincios cere unuia care a trecut din aceasta viata sa se roage pentru el.

Neoprotestantii nu se roaga celor adormiti.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45