![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur ca va trebui sa treca printr-un proces de cateheza si prin botez sau prin randuielile necesare. Si un ortodox care doreste sa vina la neoprotestanti trece prin acelasi proces: cateheza, botez, cerere de membru... Citat:
Nu e vorba doar de o „lepadare” (chestiune care ar fi legitima) ci chiar de un blestem. Un blestem nu doar al crezurilor (ereziilor) ci chiar si al oamenilor. Blestem al oamenilor care nu este rostit de preot ci de neofit. Pobabil acesta este unul din locurile in care BO ar trebui sa schimbe ceva. Asa cum a schimbat si versurile antisemite din prohod. Citat:
Oamenii au gandit mereu in mod diferit, au avut abordari personale asupra unor aspecte ale credintei. De aceea Apostolul Pavel accepta ca exista situatii in care crestinii gandesc diferit asupra unor aspecte minore ale vietii de credinta: Așadar, câți suntem desăvârșiți aceasta să gândim; și dacă gândiți ceva în alt fel, Dumnezeu vă va descoperi și aceea. Dar de acolo unde am ajuns, să urmăm același dreptar, să gândim la fel. Filipeni 3: 15,16 In momentul in care apar erezii grave (invataturi care tin de Dumnezeu sau mantuire) Biserica trebuie sa ia atitudine. Cele pe care le amintiti dumneavoastra (cu exceptia Cinei Domnului) sunt chestiuni nesemnificative: 1. Icoana. Este o problema majora daca este un idol. Se pare insa ca ortodocsii nu se inchina icoanei ci lui Dumnezeu. 2. Viata dupa moarte. Adventistii nu considera ca nu mai exista viata dupa moarte. Ei considera ca dupa moarte va fi o invirere. Deci ei cred in viata dupa moarte. Diferenta intre noi si ei este ca ei considera ca sufletul nu este nemuritor. Ca nu exista viata intre moartea fizica si inviere. 3. Vorbirea in limbi. Si penticostalii si nepenticostalii considera ca exista un dar autentic al Duhului Sfant si ca exista inselari. Diferenta este ca unii cred ca functionalitatea acestui dar a incetat iar altii ca el lucreaza si astazi 4. Botezul. Biblia porunceste botezul. Nu am cunostinta de vreun caz clar de botez al copiilor in Scriptura dar nici nu am gasit un verset care interzice botezul copiilor. Am prieteni, crestini adevarati care au fost botezati la nastere. Pentru unii am un mare respect. Sunt in mod clar mai duhovnicesti si mai ravnitori ca mine. Am de asemenea prieteni botezati la maturitate despre care pot marturisi la fel. Daca doi oameni, unul botezat in copilarie si celalalt la maturitate mor amandoi blestemandu-l pe Dumnezeu la ce le-a folosit acel botez? Dar daca aceeasi doi mor dupa o viata credinta, de rugaciune, de fapte bune si de iubire de oameni si de Dumnezeu, ei vor merge de mana in Rai. Last edited by penticostalul; 21.06.2011 at 17:29:55. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Mic predicator penticostal!! | Templier Knight | Secte si culte | 35 | 20.12.2011 20:26:24 |
Sfatui-ti-ma, va rog! | smal27 | Generalitati | 46 | 24.10.2011 21:33:30 |
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? | elom | Secte si culte | 353 | 26.08.2011 13:18:45 |
|