Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2011, 07:41:19
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rusu87 Vezi mesajul
.Dupa ce te mariti o sa ai un copil trebuie sa-l botezi,si ce faci daca sotul tau este de alta religie???poate o sa vrea sotul sa-l botezati pe bebe in religia lui.tu nu ai sa fii de acord.Vine sf Craciun,tu astepti sa vina preotul cu Boboteaza sa simti si tu sf sarbatori cum se face la noi in Romania.Nu vine preotul....de sf Pasti faci ousoare colorate si cozonacel,cui ii dai ca la el in tara nu sint traditii asa ca la noi,ai sa suferi sint sigura.Vine soacra in vizita 3 min si hai sa mergem,ca plinge copilu si sa dezobisnuit cu plinsul copiilor.Ai sa te simti singura in tot timpul.
Asta suna ca-n povestile lui Creanga, cea cu drobul de sare. Decat sa dam in scenarita (sau mai rau, in ridicol), haideti mai bine sa luam sfat de la Hristos care zice sa fim intelepti ca serpii, dar nevinovati ca porumbeii. Dreapta socoteala in toate.
Vechi 22.06.2011, 10:37:29
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Si pe mine m-a impresionat ce a scris Mirela.

In Romania erau biserici la tot pasul, dar nu intram des in ele. Ci am devenit interesata doar dupa ce am parasit tara.
Cele mai multe cunostinte ale mele din Romania sunt atee sau indiferente!
Si cand stau pe forum sau caut oameni.. tot caut, caut ceva sa ma cutremure si sa ma schimbe.. si ma intreb daca nu caut acolo unde nu trebuie.

(Dar bineinteles, poate ca pentru Laura este mai bine sa se intoarca.. ea este singura care stie ce ii lipseste)
Da, Anna, dar tu nu ai plecat in strainatate la 19 ani, aveai, totusi, o varsta, o personalitate gata formata, o familie pe care ti-o intemeiasesi in Romania... Nu ai fost atat de supusa influentelor mediului protestant.
Vechi 22.06.2011, 10:58:46
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rusu87 Vezi mesajul
Sfatul meu este sa te intorci in tara.Aici sint radacinile tale,traditiile noastre de sf Pasti si Craciunul si nu numai.Poate ai sa-ti gasesti in facultate si un baiat pe placul tau(roman) si te mariti .Nu te-as sfatui sa te mariti cu alta natie de om ca... tu... ai sa suferi,el nuu...Ca doar de....noi fetele trebuie sa mergem acasa la ei noi ne maritam nu ei....sper sa intelegi ce vreau sa-ti zic.Dupa ce te mariti o sa ai un copil trebuie sa-l botezi,si ce faci daca sotul tau este de alta religie???poate o sa vrea sotul sa-l botezati pe bebe in religia lui.tu nu ai sa fii de acord.Vine sf Craciun,tu astepti sa vina preotul cu Boboteaza sa simti si tu sf sarbatori cum se face la noi in Romania.Nu vine preotul....de sf Pasti faci ousoare colorate si cozonacel,cui ii dai ca la el in tara nu sint traditii asa ca la noi,ai sa suferi sint sigura.Vine soacra in vizita 3 min si hai sa mergem,ca plinge copilu si sa dezobisnuit cu plinsul copiilor.Ai sa te simti singura in tot timpul.Daca vrei sa ne sciem uite adresa mea:angelicarusescu@yahoo.com.mx,mi-ar face multa placere sa vb cu tine pe chat.
Succes
Nu este cazul...
Si in Canada sunt comunitati romanesti,daca urmaresti sa te casatoresti cu un roman este imposibil sa nu gasesti(mult succes insa,caci romanii nu se inghesuie la insuratoare;-)

Iar preotul,saracul,vine si de Boboteaza chiar daca trebuie sa faca 2 ore pe drum...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 22.06.2011, 11:53:38
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Sfatul meu este sa te intorci in tara.Aici sint radacinile tale,traditiile noastre de sf Pasti si Craciunul si nu numai.Poate ai sa-ti gasesti in facultate si un baiat pe placul tau(roman) si te mariti .Nu te-as sfatui sa te mariti cu alta natie de om ca... tu... ai sa suferi,el nuu...Ca doar de....noi fetele trebuie sa mergem acasa la ei noi ne maritam nu ei....sper sa intelegi ce vreau sa-ti zic.Dupa ce te mariti o sa ai un copil trebuie sa-l botezi,si ce faci daca sotul tau este de alta religie???poate o sa vrea sotul sa-l botezati pe bebe in religia lui.tu nu ai sa fii de acord.Vine sf Craciun,tu astepti sa vina preotul cu Boboteaza sa simti si tu sf sarbatori cum se face la noi in Romania.Nu vine preotul....de sf Pasti faci ousoare colorate si cozonacel,cui ii dai ca la el in tara nu sint traditii asa ca la noi,ai sa suferi sint sigura.Vine soacra in vizita 3 min si hai sa mergem,ca plinge copilu si sa dezobisnuit cu plinsul copiilor.Ai sa te simti singura in tot timpul.Daca vrei sa ne sciem uite adresa mea:angelicarusescu@yahoo.com.mx,mi-ar face multa placere sa vb cu tine pe chat.
Daca se va casatori in Canada, e o sansa destul de mare sa se casatoreasca cu un barbat care ori nu e religios, ori nu isi ia religia in serios.

Caz in care nu vad o problema in a-si boteza copilul ortodox. Si cum si in Canada exista biserici ortodoxe, nu vad de ce nu ar putea sarbatori Craciunul sau Pastele asa cum o face in Romania.

Si de ce nu ar putea face oua acasa, si sa le imparta la rude? Tu crezi ca daca ai rude care nu sunt de aceeasi religie cu tine nu pot aprecia traditiile cu care ai venit din tara ta?

In rest, exact cum a zis mirela.t, asta e povestea cu drobul de sare. Decizia de a ramane in Canada are beneficii clare, pe termen lung, mai ales daca o sa faca o facultate acolo. Sunt convins ca o sa gaseasca o modalitate de a-si pastra religia si traditiile, daca o va mai interesa treaba asta peste 6, 7 ani la fel cum o intereseaza acum.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 22.06.2011, 22:19:41
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Aha, incepi un enunt cu "nu stiu", dar in acelasi timp, stii ca ai identificat erori in postarea mea:)

La 1600 in mod clar nu putem vorbi de o natiune romana. La ora aia, se vorbea de munteni si moldoveni. Asa se defineau pe sine.

Normal ca era teama de un teritoriu atat de mare, si normal ca, daca unirea aia dura, limba ar fi fost un factor unificator. Dar eu nu despre asta vorbeam. Eu am spus doar ca limba romana vorbita in cele 3 provincii nu a dus la Unire, in acelasi fel in care nici dorinta de Unire a romanilor din principate nu a dus la Unire.

Deci treaba cu limba ca factor unificator la modul in care ai adus-o tu in discutie s-ar fi intamplat, probabil, mai degraba ca efect in urma Unirii. Eu am discutat referitor la faptul daca limba comuna se poate considera o cauza a Unirii.

A fost vorba de un om, si niste factori favorabili. Care, dupa cum am vazut, au disparut repede.

Ce fel de fond genetic latin crezi ca avem noi? Tu chiar crezi ca romanii de la Roma au dat buluc sa se mute in Dacia, o provincie salbatica, aflata la granita imperiului? Cel mai probabil colonistii romani care au venit dupa cucerire au fost fosti soldati, adunati de prin teritoriile cucerite de romani pana atunci (adica nu Roma), carora li s-a dat pamant ca parte din pensia primita de orice legionar. Da, avem un bagaj lingvistic latin, dar cam atat.

In plus, pe partea de cultura, nu o sa gasesti foarte multe radacini latine la noi, mai degraba slave.

Apoi, vad ca ai trecut cu eleganta peste faptul ca bulgarii au avut formatiune statala inaintea noastra cu vreo 600 de ani (comparativ, stam cam prost), si ai sarit la unguri.

De ce nu as vorbi despre unguri? Sunt vecinii nostri, am impartasit o mare parte din istorie, mai ales de la invaziile tatare incoace.

In plus, am zis din start ca fac o comparatie cu popoarele din jurul nostru, asa ca ungurii fac parte din acelasi context.

Pana sa cada sub turci, si sa fie ulterior eliberati/ocupati de austrieci, ungurii aveau in stapanire mai tot ce e stat independent in jurul lor azi. In plus, au fost "partasi" la imperiu pentru ca i-au pus pe austrieci intr-o stituatie in care nu au avut de ales, si asta a fost compromisul pe care Imparatul a fost nevoit sa il accepte. Daca eram asa mari si tari, de ce nu am facut-o noi? Din nou, prin comparatie, cadem prost.

Eu nu fac confuzii. Se pare ca le faci tu, ca te apuci sa scrii inainte sa citesti cu atentie ce am scris.

Si faptul ca am ajuns, in cele din urma, sa reusim sa exploatam resursele pe care le aveam deja e un lucru extraordinar? In opinia mea, puterea unui popor se vede atunci cand razbeste impotriva a o multitidine de factori externi, nu atunci cand, in cele din urma, se prinde ca daca scutura marul ala pe care il are in ograda de sute de ani, poate or sa inceapa sa cada mere.

In plus, aminteste-mi, te rog, ce dinastie regala aveam in Romania in perioada interbelica? Tot romani neaosi, nu? Stramosi directi de-ai lui Decebal si Traian, daca nu ma insel.

Si daca tot ai adus vorba de "granarul Europei", citeste primul punct din lista de mai jos:

http://www.adevarul.ro/forbes/Mituri...372563339.html
Dacia a fost colonizata masiv cu veterani legionari, elementele autohtone fiind casapite sau deportate in alte parti ale imperiului !
insa dupa retragere, intr-adevar, nobilii legionari au fost coplesiti de elemente barbare,diverse,care au trecut si unii au si ramas pe aici ,stricand si degenerand nobilul sange roman ,dand nastere unei populatii indoielnice ca si compozitie genetica,cu puternice insule,insa de sange latin conservat pe anumite arii geografice !
Vechi 23.06.2011, 01:27:31
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Dacia a fost colonizata masiv cu veterani legionari, elementele autohtone fiind casapite sau deportate in alte parti ale imperiului !
insa dupa retragere, intr-adevar, nobilii legionari au fost coplesiti de elemente barbare,diverse,care au trecut si unii au si ramas pe aici ,stricand si degenerand nobilul sange roman ,dand nastere unei populatii indoielnice ca si compozitie genetica,cu puternice insule,insa de sange latin conservat pe anumite arii geografice !
Ai citit ce am scris eu? Inclin sa cred ca nu.

Repet: legionarii care au ajuns pe teritoriul Daciei dupa ocupatie erau soldati romani in aceeasi masura in care soldatii sarbi inrolati in armata austriaca in secolul 19 erau austrieci. Ai inteles acum?

Cand vad sintagme gen "nobilul sange roman", inclin sa cred ca nu te intereseaza sa intelegi istoria, ci sa o accepti doar in masura in care iti confirma tie ca tu ai un plus de valoare doar pentru ca te tragi din romani.

Uite cam asa sta treaba:

1. Legionarii colonisti nu au fost romani din Roma, ci de pe teritoriul Imperiului Roman. Adica mai toata Europa, plus parti din Africa. Mai exact, ai putea sa ai ceva sange de negru in tine. Dar tot e bine, ca e negru roman :)

2. Inceteaza sa te definesti prin faptele stramosilor tai, mai ales cei de acum 2000 de ani. Ce facem acum ne defineste ca oameni si popor. Cand romanii vor intelege asta si vor trece la treaba, va fi un mare pas inainte.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 23.06.2011, 01:57:31
Laura19
Guest

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri.Acum am vazut cate lume a raspuns.
Legat de casatorie cu o persoana de alta religie.Nu prea cred.Imi iubesc prea mult religia,traditia si cultura ca sa renunt la ele pentru un barbat.Si sunt sigura ca Dumnezeu ma v-a ajuta sa gasesc o persoana de religie ortodoxa.Nu sunt doar romanii ortodocsi,sunt si greci,rusi,sarbi.Evident preferabil ar fi un barbat roman ptr ca avem in comun cultura si traditiile.Stiu ca se zice ca femeia ar trebui sa se ia dupa barbat,dar nu sunt de acord cu treaba asta.Poate sa treaca si barbatul la ortodoxie sau sa isi schimbe religia.Nu vad de ce trebuie sa renunt la Hristos pentru un barbat,mai degraba invers.Legat de copii si educatia lor.Aici la biserica unde merg eu si mai este una care face la fel,aici au scoala duminicala,unde invata religie,istorie,geografie,limba romana etc.Plus altele legat de traditii.Dar este greu cu scoala publica si asa.Iar la scoala publica catolica pana la liceu trebuie sa ai certificat de botez catolic,la liceu abia poti fara.Prefer liceu catolic decat unul ateu.Am simtit si eu pe pielea mea cum este sa inveti ceva in care nu crezi si stii ca este o minciuna.De exmplu am avut o materie,Social sience parca nu stiu cum sa zic in romana,ceva despre istoria omenirii,sociologie,psihologie si dastea.A fost destul de ridicol.Preda evolutia destul de detaliat si profund,nici un strop despre Creatie.Si in romania am invatat despre homo sapiens si dastea la istorie,dar ceva f sumar si nu prea isi bateau capul cu asta.Dar aici,vorbeau asa de parca evolutia este purul adevar,un capitol intreg,nu doar o lectie ca in Ro,ca noi oamenii,ca noi am aratat asa,ca noi traiam doar f putin in comparatie cu acum,ca noi ne-am despartit de maimute in anul x,ca noi inainte aveam par pe tot corpul,mai era si ceva cu traitul in copaci dar nu mai tin minte exact etc.Iar cand cineva a intrebat daca este o posibilitate ca noi sa fi aratat in trecut ca si acum,cu mici diferente,a ignorat complet intrebarea. Mi-a fost greu sa invat astea,nush nici sa spun in gura mare ca nu e adevarat nu mergea,asa ca am renuntat la materie,prea se batea cap in cap cu credinta si conceptiile mele.Una este sa inveti despre asta asa ca si idee,si alta e sa ti se bage pe gat ca fiind unicul adevar.Mie asa mi s-a parut.La alta materie,la istoria canadei,profa a zis ceva gen 'nici noi nu radem de crestini ca beau si mananca sangele si trupul lui Hristos'sau ceva de genu',dar expresia fetei o cam trada si tonul.Asta ca sa nu mai zic cum vorbeau despre comunism,de parca n-ar fi fost ceva grav si rau ca sa i se dea importanta.Evident fiind scoala cu 80% evrei,atentia era indreptat doar asupra evreilor.
Si ce ne invata religia si Sfintii Parinti atunci cand parintii nu sunt credinciosi si copilul este?Tot langa ei trebuie sa ramanem pana ne ducem la cas noastra?Eu de ex. cand am dat cu tamaie in casa tata a inceput sa cam rada de mine,venea dupa mine si se prefacea ca e preot.Mama a zis ca am inebunit si sa termin ca ei ii este rau de la tamaie.Cand au vazut ca incep sa merg la biserica mama a zis ca de unde zapaceala asta iar tata a zis ca nu e rau,dar sa raman totusi legata de realitate.Parintii mei au o conceptie legata de religie apropiata pocaitilor.Ei cred in Dumnezeu,dar nu cred in Biserica,ei zic ca se roaga lui Dumnezeu sa le ierte pacatele,capreotul este daor un om,ca dece treubie sa ii spuna preotului pacatele etc.Mi-am zis totusi sa nu stau cu mainile in san si m-am decis sa ma rog pentru convertirea lor pana cand vor inchide ochii.E adv ca m-ai trag chiulul de la rugaciune,cum am zis sunt la inceput si imi e putin greu,darnu ma las.E un canon, Canonul copiilor pentru parinti parca,acesta il zic.Mi-am intrebat parintele ce pot face ptr sufletul fratelui/surorii mele si a zis ca este o posibilitate,dar mai bine functioneaza daca maam i-a atitudine,dar pana atunci am zis sa fac eu tot ce se poate.Iar daca plec de langa ei nu inseamna ca nu ii mai iubesc si ca ii parasesc.Dumnezeu a zis sa ii cinstim pe parintii nostri,nu sa ii iubim si nici sa ii punem mai sus de El.Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne iubim parintii nici decum,doar ca dragostea pentru Hristos trebuie sa fie prima si dupa restul.Mie asa mi-a zis duhovnicul.Eu sunt de parere ca atunci cand iti iei viata in propriile maini,abia atunci inveti cum sa te descurci singur si sa izbutesti prin propriile forte.Cu cat mai repede cu atat mai bine.Dadaceala asta a parintilor e buna,dar te poate trage si in jos,prea mult ajung copii sa se bazeze pe parinti,iar cand ajung in lume o sa le fie greu.am luat hotararea sa ma mut singura cand incep facultatea,indiferent unde o fac,si asta ca sa invat sa ma descurc singura.Plus ca va fi mult mai multa liniste.Oricum tare mie ca atunci cand eu plec ai mei o sa se desparta,ei stau impreuna ptr mine,mi-am dat seama si mi-au si zis.Si m-am cam saturat de certurile lor si de cum ne scoate ochii tata ca am ajuns in Canada ptr ca ne-a 'carat' el aici.Exact asa a zis.Daca voi pleca imi va fi mai bine mine si lor,ptr ca isi vor putea rezolva probleme singuri,fara sa mi le mai puna mie in carca,de parca eu stiu cum sa le rezolv probleme de cuplu.Vor putea sa decida in sfarsit daca mai pot face ceva ca si cuplu sau daca se vor desparti;inclin sa cred a doua varianta.Nu are rost sa stea impreuna daca nu se mai iubesc,se chinuie unul pe altu si indirect pe mine.M-am saturat si de felul in care vb tata despra mama si cum imi zice ca s-ar fi comportat mama cu mine cand eram mica.Imi tot zice ca imi arunca mancarea in fata,ca mi-a zis mama ca ma da afara,ca nu ia pasat etc.Asta cand eram mica.Tot el mi-a zis ca nu m-au vrut si ca au si mers la medic 'sa ma rezolve',dar medicul le-a zis sa ma pastreze ptr ca sunt primul copil.Bine ca medicul era din familia noastra,ca altfel poate nu mai scriam aici.Si tot el mi-a zis ca problemele intre ei doi au aparut cand am aparut si eu.Eu mereu m-am inteles cel mai bine cu tata,de cand sunt mica si mi-a influentat putin felul in care o vad pe mama din pacate.Acum incerc sa o vad cum e ea si sa ma inteleg bine cu ea,dar imi e greu.
Auziti,daca tata vorbeste cu orele la telefon cu o femeie,'colega lui' de vreo 8 luni,si se ascunde cand vb,si inceteaza sa mai zica ceva cand intra cineva in camera nu mai zice nimic si face semne sa ies,e vreun semn ca ar avea pe altcineva?De asemenea s-a intamplat ca sa vorbim ceva important,gen facultatea mea sau viitorul,si sa sune telefoul si sa plece sa vb in mijlocul discutiei,iar asta la ore tarzii 10-11 seara,iar cand l-am luat la rost ca de ce nu poate astepta pana sa terminam discutia in familie a zis ca acea persoana nu poate sa sune tot timpul si ca e important sa raspunda,iar alte replici sunt 'care discutie in familie,noi suntem familie?'.L-am intrebat de multe ori daca e ceva intre el si fiinta aia negricioasa si a zis ca nu,ca el e om corect,ca el nu minte blabla.De asemenea i-am spart un email pe care il folosea il Anglia si am vazut ca s-a inscris pe site de matrimoniale si mai si platea,si vb cu tot felu de femei.Plus ca i-am citit si mesajele din telefon si tot vb cu una Wendy de la el de la servici si se tot intalneau.Din nou a negat,a zis ca sunt doar prieteni.Daca presupunerile mele sunt adevarate,cum ca ar fi fost cu o alta femeie in Anglia sia cum e din nou cu una,atunci intr-un fel se explica faptul ca se cearta cu mama din nimic si ii tot scoate ochii si ii tot zice sa plece si ca o da afara.La fel s-a intamplat in familia unei prietene si au ajuns la divort.Ce ziceti?Are pe cineva sau nu?
Familia mea este familie doar cu numele.Poti sa te simti abandonat chit ca ai parintii langa tine fizic.La noi nu exista te iubesc,nu exista afectiune,nu exista timp petrecut ca familie,excursii,iesit impreuna,nici chiar masa impreuna-asta mai e rar-si asta de cand sunt mica.Asa ca imi e destul de usor sa aleg sa stau fara ei.Din cate am citit si aflat am observat ca multe reltatii intre parinti si copii au devenit mai bune si cum trebuie,abia cand copii s-au dus pe drumul lor.La noi oricum troneaza banul momenan.Bani,bani,bani.Tata mereu scoate ochii ca el a adus mai multi bani in casa decat mama blabla.
Legatura cu prietenii din Ro este prezenta,am tinut-o,ne-am ajutat unii pe altii asa cum am putut chit ca suntem departe.cu o singura fata vb constant,era pretena mea cea mai buna si in liceu,dar si cu altele vorbesc.Am doua prietene pe care ma pot baza sigur,restul sunt doar amici,dar sunt.Plus ca mai am o gramada de rude in Ro,mai apropiate mai departate.Iar bunicii sunt cei mai apropiati+matusele.Am la cine apela in Ro.
Vechi 23.06.2011, 01:58:12
Laura19
Guest

Implicit

Inainte sa vin in Canada,eu trebuia sa plec in Anglia,eram deja inscrisa la colegiu acolo,trebuia daor sa mai dau un test de limba si sa plec.Mai era si varianta sa imi dau bacul si sa imi fac facultatea in Anglia.Inca mai am in vizor Anglia,dar acum am si Romania din mai multe motive,unele le-am spus.Noi am plecat f repede in Canada,nu am stat sa gandim prea mult,a venit viza si pac in 6 luni am ajuns aici,aruncand pe apa sambetei toate planurile precedente.Tata zice ca e mai bine ca oricum n-as fi luat testul de limba in Anglia,chit ca era unul usor si iti trebuia minim 5 la scris,iar eu aici am fost inscrisa la avansati,iar intr-un semestru si cateva luni am fost capabila sa fac engleza cu toti ceilalti canadieni.Plus ca ca la sfarsitul primului semstru,adica in ian.2010 eu am avut cea mai mare medie la engleza ELS(engleza ca limba a doua)din toata scoala din anul respectiv.I-am aratat ca eram capabila sa iau testul acela si in Anglia,dar el a sustinut-o pe a lui.Si in Ro inainte sa dau capacitatea a zis ca o sa pic,deci e ceva normal sa aud dastea,dar tot vine greu.Am luat si mentiuni speciale in Ro si am si castigat un premiu mare pe grupa la un concurs,noi am avut scriitorii brasoveni,am si scris o poezie intr-o carte dedicata copiilor cu handicap.Nici un bravo,n-a fost important.Doar cand am luat locul 3 la un concurs la mate,atunci am auzit un bravo,iar asta ptr ca tata e de parere ca matematica e cea mai importanta.Eu sunt inclinata spre arta,literatura,iar el ma vrea facand ceva pe domeniul stiinteti mai degraba.Nu am vrut sa ma laud cand am spus despre premii si asa,am vrut doar sa imi vars oful ca ai mei apreciaza doar ce vor si ce cred ei ca e important.Ma dispera cand aud ceva gen cum a fost atunci cu testul ala ptr anglia,cand eu stiu ca pot si ei zic ca nu.Si in noiembrie mai trebuia sa dau un test,echivalentul la IELTS Academic sau Cambridge Academic,si tot asa nu m-a lasat sa il dau sustinand ca nu sunt pregatita,nici macar nu m-a lasat sa incerc sa vad ce nota iau si unde mai trebuie sa insist,daca era sa nu-l iau.Stiu ca imi trebuie nota mara,minim 8,dar as fi vrut sa incerc.Prapastia dintre mine si ai mei e destul de mare,asa ca motivul sa stau cu familia nu reprezinta cine stie ce.Nu simt ca as putea evolua cu ei,mai degraba fara ei.N-a contat cand eu le-am spus ca vreau sa merg la scoala in Anglia si ca o gramada de colegi si prieteni vor merge,n-a contat cand am zis NU Canada.Nu mai vreau sa aleaga nimeni in locul meu,vreau sa aleg eu de data asta.
Alegerea de a merge la facultate in Romania sau in Anglia este pentru mine si atat.Stiu ca e bine sa te gandesti si la altii si sa ii iei in vizor si pe parintii tai,dar trebuie sa te gandesti si la tine;daca tu esti nefericit nu poti sa ii faci fericiti si sa ii ajuti pe altii.
Poate am zis unele treburi care trebuiau sa ramana in familie si am scris mult,dar m-am aprins putin cand am tot citit ca motivul principal sa raman ar fi familia.
Vechi 23.06.2011, 02:54:59
Laura19
Guest

Implicit

@konijiro Sa stii ca sunt si romani care sunt mandri cu istoria lor si cu conducatorii care au fost.Sunt romani care iubesc tara asa cum e ea.Iar cand iubesti ceva,acel ceva devine cel mai frumos lucru din lume.Iar acei romani sunt diferiti de tine,dupa cate am observat din ce ai spus tu.Nu vad de ce trebuie sa le ataci parerile bune care le au despre Romania.Tu consideri ca spun gresit si ca istoria pe care o stiu este gresita,dar te-ai gandit ca poate cel care greseste esti tu?Oirucm acest topic nu este despre istorie.Multi Sfinti Parinti cu har si prin care efectiv lucra Dumnezeu,confirma multe din spusele acelor iubitori de Romania si istoria care o spun.Uiti ca multi de aici vad Romania prin prisma credintei,si modul de a gandi si a observa lucrurile este diferit fata de cei care nu cred in ortodoxie.De asemenea este un forum ortodox,chit ca suntem la sectiunea generalitati,tot ortodox este, asa ca nu vad de ce te miri cand multi leaga istoria Romaniei de credinta automat.Am observat ca ai obiceiul sa comntezi pe rand fiecare idee a celor care raspund aici,dar de multe ori nu intelegi mesajul in asamblu,intreg.Nu trebuie sa ne legam de fiecare fraza sau idee care o spune cineva,trebuie sa intelegem in primul rand mesajul pe care vroia sa il spuna si pe acesta sa il comentam.Avand in vedere ca majoritatea conducatorilor Romaniei in trecut au fost credinciosi ortodocsi au privit si actionat prin prisma credintei.Imi pare rau ca ei nu au fost obsedati de gandul de a avea un imperiu puternic si tinta lor a fost sa apere tara si credinta si nimic mai mult,ca sa te multumeasca pe tine si sa ii lauzi tu acum.
Mihai Viteazu ramane ptr majoritatea romanilor primul conducator al Romaniei intregi.Si inainte de Cuza,care pf a fost o marioneta a francezilor,toata lumea stia de DACIA nu de Romania.Si dupa Cuza,a fost o perioada in care majoritatea tarilor scriau in cartile lor Roumania,ptr a se face diferenta intre tara noastra si Roma.Iar maghiarii il numeau pe Mihai Viteazu' 'dacul cel rau'.Din punctul de vedere al maghiarilor Mihai a fost un cuceritor,nu dn punctul de vedere a romanilor.Si da,tinta romanilor a fost mereu unire.Ei nu stiau poate de latinitate,dar stiau de DACIA,de sptia dacica,tracica cum vrei sa ii spui.Chestia cum ca noi am fi urmasii Romei a aparut in perioada lui Cuza.Si numele de Romania a fost ales ca sa fie in ton cu Occidentul si ca sa fim urmasii,vezi doamne unui imperiu puternic,cum a fost cel roman,dar si ca sa pastram unele teritorii cum ar fi Basarabie.Cuza a introdus alfabetul latin,inainte in biserici se folosea cel grecesc.Uiti de Imperiul Bizantin.Slavii au aparut dupa cucerirea lui Traian a Daciei,asa ca latinitatea limbii noastre originale nu este pusa la zid de bulgari.Cucerirea lui Traian a Daciei iarasi este cu 2 taisuri.14% la suta din Daca nu are cum sa fie suficienta ptr a latiniza un intreg neam.165 de ani prea putin ca sa latinizeze un intreg popor.Imperiul Roman a avut sub conducere alte popoare mult mai mult timp si nu i-a latinizat.Vezi tu ceva in comun cu romanii in portul nostru popular,in doinele noastre,in traditii in general?In Bulgaria sunt picturi cu dacii app,si sunt pictati in haine care sunt defapt portul nostru popular,poate cu mici diferente.Faptul ca romanii au putut latiniza limba noastra asa de usor,chit ca colonistii numai romani puri nu erau cum ai zis si tu,erau mercenari majoritatea,se datoreaza faptului ca limba dacica era inrudita cu limba latina,deloc slava sau ce se mai zice.Herodot a scris despre tema aceasta,a spus ca romanii si dacii nu aveau nevoie de translator,ptr ca se intelegeau.Acum o sa spui ca Herodot nu reprezinta nimic sau ce mai crezi tu,dar ptr eu prefer sa ii cred pe cei care chiar au trait in timpul acela.In Romania se scria si predica in biserici in slava ptr ca am fost obligati cand au navalit bulgarii peste noi si taiau limba celor care vorbeau in latina.La inceput si latina si slava erau oficiale,dar apoi au facut slava limba oficiala.Cu greaca s-a intamplat la fel pe timpul Impreiului Bizantin. Dar asta nu inseamna ca dacii,romanii de azi,si-au uitat propria limba.Asa ceva nu uiti niciodata.Avem in limba romana dea stazi,influente slave si grecesti,asta datorita numerosilor ani cat am stat sub conducerea altor natii,dar latina este majoritara.S-a descoperit o carte din sec X din Dacia si era scrisa intr-o latina vulgara,se afla in prezent in Ungaria.
Daca ai ajuns sa zici pana si de Carpatii nostri ca nu sunt cei mai cei si ca nu esti mandru de ei,e clar cum sta treaba si cum privesti tu Romania si tot ce e legat de ea.Nu sunt cei mai masivi,dar sunt cei mai vechi munti si au ceva special,asta pe langa cele mii de tunele prin care poti ajunge oriunde in Romania,urmele dacilor si padurile virgine.Eu am locuit 18 ani in Brasov,oras,judet inconjurat de munti,Postavaru',Bucegi,Piatra Craiului la o aruncatura de bat de mine.Nu i-as da ptr nimic in lume,ptr nici un Alpi.
Observ ca pentru tine gloria,puterea reprezinta ce e important,restu e bun de aruncat.Nu toti gandesc asa sa stii,mai ales daca privesc prin prisma credintei.Daca doresti sa te ciondanesti despre istorie si credinta,ar fi mai bine daca nu ar fi aici,ptr ca suntem off-topic.
Vechi 23.06.2011, 08:47:42
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Am primit de curand ceva in legatura cu formarea poporului roman.
Dacii erau niste oameni deosebiti ,foarte curajosi si corecti si credeau in un singur zeu.
Nu se putea forma poporul roman si limba romana in 100 si ceva ani.
Se pare ca suntem preponderent daci iar limba latina o vorbeam inainte de a veni romanii pe teritoriul tarii ,mai ales ca romanii nu au ajuns in teritorii mai indepartate cum ar fi teritoriul actual al Basarabiei unde se vorbeste limba romana din cele mai vechi timpuri.
Scriu si eu ce am citit si pare verosimil.
Nu poti vorbi asa ceva despre daci ,un popor curajos si capabil de sacrificiu pentru pastrarea libertatii.
Daca romanii au si anumite defecte sa le atribuim mai degraba influentei turcesti si fanariote.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07