![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Deasemenea, cruciadele sunt adesea numite Sfintele Cruciade. Și în cazul lor, Papa și-a cerut scuze nu pentru existența lor, ci pentru excesele și deturnările care s-au făcut atunci când Biserica a scăpat situația de sub control, cea mai regretabilă fiind tâlhărirea Constantinopolului în anul 1204. De altfel, mi se pare tipic și amuzant în același timp faptul că mulți ortodocși din România (probabil aceiași care au ce au cu Sfânta Inchiziție și Sfintele Cruciade) îi acuză pe catolici pentru faptul că nu au furnizat destule ajutoare militare în rarele situații în care domnitorii români s-au opus turcilor. Cu alte cuvinte, Papa a greșit în următoarele două situații: 1) când a chemat la luptă împotriva expansiunii islamice și 2) când nu a chemat la luptă împotriva expansiunii islamice.
|
|||
|
|||
![]()
Privitor la atributul Bisericii de a incerca sa impuna o anumita politica seculara: oare nu BOR, in mod oficial, precum si ortodocsii romani, in mod neoficial, au protestat acum cativa ani, cand s-a dezincriminat homosexualitatea, din punct de vedere al legii penale, prin abrogarea art. 200 C.p. ?!
|
|
|||
|
|||
![]()
Din nou constat că vă plac sofismele. E o diferență între a ataca și a te apăra.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca mai tarziu, s-a constatat ca, datorita nu in ultimului rand duplicitatii bizantine, apusenii au hotarat sa pastreze pentru ei teritoriile cucerite, e alta problema. |
|
|||
|
|||
![]()
Oare Mântuitorul Hristos, dacă I-am cere permisiunea de a reînființa Inchiziția, cum ar reacționa? Cred că în felul următor:
51.Și când s-au împlinit zilele înălțării Sale, El S-a hotărât să meargă la Ierusalim. 52.Și a trimis vestitori înaintea Lui. Și ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El. 53.Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim. 54.Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie? 55.Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască. 56.Și s-au dus în alt sat. Doamne ajută! |
|
||||
|
||||
![]()
Exact acesta a fost scopul Inchiziției. Să nu se piardă suflete, să fie mântuiți cât mai mulți.
|
|||
|
|||
![]()
Daca acesta a fost scopul ei, ma intreb de ce nu mai exista Inchizitia si astazi, ca doar si azi mai trebuie sa se mantuiasca oamenii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Inchiziția există și azi și (să sperăm) va exista mereu, doar sub alt nume: Congregația pentru Doctrina Credinței.
Ceea ce nu mai există sunt statele creștine. Statele de azi nu mai solicită Congregația pentru Doctrina Credinței să se pronunțe dacă o cutare ori cutare faptă este sau nu vrăjitorie deoarece vrăjitoria nu mai este incriminată. Tot așa cum sacrilegiul nu mai este incriminat, avortul nu mai este incriminat, sodomia nu mai este incriminată, adulterul nu mai este incriminat. În curând, nu va mai fi nici prostituția și, probabil, nici pederastia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să înțeleg, în acest caz, că uciderile au fost abateri de la scopul inițial al Inchiziției? Au fost pervertiri ale acestei instituții care a avut, inițial, un scop evanghelic - convertirea păcătoșilor la credință? Dacă da, atunci înseamnă că, într-adevăr, nu Inchiziția ar trebui acuzată, ci aceia care au comis crime în numele ei. Am înțeles corect mesajul dvs? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Acuma, având în vedere orele înaintate, eu închei aici mesajele mele pe acest topic. Dealtfel, afară de cazul că va mai fi ceva deosebit de semnalat, cred că ceea ce fiecare dintre combatanți a avut de spus, s-a spus. A continua înseamnă a intra în buclă.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 05.07.2011 at 01:06:55. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inchizitia | doctor_faustus | Biserica Romano-Catolica | 34 | 10.07.2017 18:38:55 |
|