Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2011, 18:40:48
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Doamna, cu tot respectul si compasiunea pentru experientele prin care ati trecut, nu pot sa nu observ ca ati schimbat subiectul.

Este o tactica pe care, constient sau inconstient, o practica multi anti-catolici, atunci cand raman fara argumente, o dau repede pe aia cu "da, dar preotii vostrii sunt pedofili !".

Revenind la subiect, bineinteles ca sunt de parere ca oricine abuzeaza de un copil sau de alta persoana trebuie pedepsit; penal, civil; daca e preot, si pe linie clericala.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 19:32:52
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Doamna, cu tot respectul si compasiunea pentru experientele prin care ati trecut, nu pot sa nu observ ca ati schimbat subiectul.

Este o tactica pe care, constient sau inconstient, o practica multi anti-catolici, atunci cand raman fara argumente, o dau repede pe aia cu "da, dar preotii vostrii sunt pedofili !".

Revenind la subiect, bineinteles ca sunt de parere ca oricine abuzeaza de un copil sau de alta persoana trebuie pedepsit; penal, civil; daca e preot, si pe linie clericala.
Nu am deviat de la subiect ci dimpotriva, v-am pus o intrebare: Inchizitia ar trebui sa ii arda pe rug pe acei preoti ca sa nu mai duca la cadere si alti oameni nevinovati? Caci se pare ca dvs ignorati cati isi pierd credinta din cauza lor, nu numai victimele, ci si anturajul. Iar cei doi preoti de care am scris nu erau catolici daca asta va ajuta sa vedeti ca nu era deloc un discurs anticatolic, ci mult mai general care viza intrebarea: Inchizitia trebuie sa ii arda pe rug si pe ai lor (clerul) care calca alaturi?

Si inca ceva: a fi anti-violenta sub toate formele ei, anti-crima sub toate formele ei, anti-abuz sub toate formele ei nu inseamna a fi anticatolic. Daca dvs. v-ati identificat cu acestea si v-ati simtit vizat, pai problema este doar in dvs.
Eu nu sunt anti-catolica ci dimpotriva, lumea catolica m-a ajutat sa progresez duhovniceste la un anumit moment din viata mea (moment care a durat ani de zile). Din fericire au fost catolici anti-Inchizitie si anti-violenza, iubitori ai Duhului Sfant cu toate formele Sale de manifestare. Si chiar acum nici chiar doua saptamani mi-am cumparat o statueta cu Sf. Anton de Padova, asta doar ca sa vedeti ca numai de anti-catolicism nu pot fi acuzata. Inchizitia este o pata in istoria acestei Biserici, pata care trebuie iertata si spalata, ca la Spovedanie. Insa exact ca si la Spovedanie, este necesar sa se constientizeze greseala ei si intr-adevar sunt surprinsa sa vad ca mai exista catolici care imca nu sunt capabili de asta, exact cum am fost surprinsa si de faptul ca mai exista nemti convinsi ca epurarea evreilor a fost ceva bun ce trebuie continuat... Asta nu inseamna ca nu-mi plac nemtii, dimpotriva, am chiar sange de neamt in vene, diluat cu cel de roman, dar este si de neamt...

Last edited by Adriana3; 07.07.2011 at 19:55:23.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2011, 20:54:24
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Domnule Erethorn,
Eu cand am spus ca nu doresc o lume de sfinti, m-am referit la faptul ca in aceasta lume, asa cum e ea acum, cu neputintele noastre ale tuturor, e o utopie, si inca una primejdioasa.
Am argumentat de ce. Asta nu inseamna ca nu doresc ca aproapele meu sa se indrepte din greseli. Dar eu cred, spre deosebire de dvs., ca intai trebuie sa ne rezolvam problemele noastre, inainte de a vedea paiul din ochiul celorlalti. Cum pot eu sa cer celui de langa mine sa fie sfant, cand eu insumi sunt cum sunt?
Eu stiu de ce incercati dvs. si catolicii de pe forum sa justificati inchizitia. Pentru ca vi se prabuseste sistemul bazat pe infailibilitatea papei si a BC.
Dar lupta e pierduta de la inceput. Nu trebuie sa ai cine stie ce cunostinte sa-ti dai seama ca a fost o gresala ce a facut BC. Trebuie doar sa ai un minimum de discernamant.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 18:38:55