![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Fantastic, nu? Asta inseamna ca orice fantezie de a noastra, poate deveni realitate. Traiasca Star Trek. Citat:
Citat:
In al doilea rand, asta e logica aia "hai sa dam cu capul in tot ce misca ca sa ne iasa noua pasienta". Dumnezeu nu cere nimenui sa demonstreze fir-a-par ceea ce nici el nu a vrut sa fie demonstrat cu certitudine absoluta, pentru a respecta liberul arbitru al oamenilor. Credinta nu este o certitudine, este o chemare, cei care mai au ceva bun in ei o inteleg si raspund, cei care au fost devastati total de rautate si cinism o resping cu rautate si cinism. Un ateu care zice "demonstrati-mi ca exista Dumnezeu si eu cred", a calcat cu strambul..in groapa, sau ma rog, in directia cu totul si cu totul gresit si e tragic ca atat de multi crestini ii urmeaza, incercand musai sa-i demonstreze ceea ce in primul si primul rand trebuie simtit cu inima, nu cu mintea. Lucrurile sunt f. simple, nu trebuie sa maltratam stiinta si sa calcam in picioare bunul simt pentru o cruciada imposibila. Citat:
Scotand aceasta afirmatie din contextul prezentat mai sus, chiar nu vad nici un conflict intre faptul ca suntem " părticică din imensul ocean al unui univers în expansiune" si "semnificatia divina a creatiei". Suferiti cumva de o forma de agarofobie? Eu nu, si chiar mi se pare chiar fantastica risipa asta de spatiu si desfasurarea asta de forte pe care Dumnezeu a facut-o pentru noi astia asa mici, cvasi-insignificant dimensional si mai grav - nerecunoscatori, o dovada in plus a maretiei si generozitatii (mai ales!) a lui Dumnezeu. Citat:
Citat:
Si pentru ca noi spunem ca trebuiau pomenite (deh, avem ambitii de oameni duhovnicesti) atunci construim teorii ale conspiratiei, zicem ca telescopale sunt defecte, ca planetele nu exista, nici stelele nu exista ci sunt gaurele in cer prin care vine lumina, ca zborurile extra-atmosferice sunt minciuni, etc.. chiar nu realizam ca am cazut in ispita de a deveni ridicoli, ridiculizand cu ocazia asta si credinta care avem pretentia ca o aparam? Citat:
Last edited by AlinB; 16.07.2011 at 22:44:19. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|