![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
sa revenim on topic. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Georeactor http://ro.wikipedia.org/wiki/Fisiune_nuclear%C4%83 In centrul Pamantului are loc asa numita reactie de FUZIUNE nucleara. "In centrul Pământului se află "miezul" sau "nucleul Pământului" (cu grosimea de aprox. 3.400 km), de consistență fluidă, alcătuit din elemente grele (metale grele mai ales fier), unde au loc reacții atomice de fuziune în condițiile unor temperaturi și presiuni ridicate." Aceasta reactie este aceea in care doua nuclee atomice fuzioneaza pentru a forma un element mai greu. (Ex. in interiorul soarelui hidrogen > heliu) http://ro.wikipedia.org/wiki/Fuziune_nuclear%C4%83 Si despre mecanica cuantica, daca ai intrebari sau nelamuriri, te pot ajuta.
Tu poti avea "adevarurile" tale Eu am dovezile Last edited by Asive_rationalul; 22.07.2011 at 03:32:53. |
|
|
||||
|
||||
|
Suntem, totusi, pe un topic dedicat "ateismului" sa nu deviem :) app, oamenii religiosi au credinta vietii dupa moarte, ateii cum gandesc? explica continuitatea vietii dupa moarte prin mecanica cuantica, adica omul poate face trecerea din realitatea obiectiva intr-o realitate absoluta sau moartea= end of story ? Noi percepem existenta individuala, fara sa percepem si celelalte "fatete" ale realitatii temporare.
|
|
|
||||
|
||||
|
Pentru că dacă ai fi simțit, deja nu mai ar mai fi fost vorba de acel "noi" din întrebarea ta.
Cei care au avut parte de revelația divină deja nu mai fac parte din "voi". Citat:
Nu vrei totuși să ne spui cum/când/unde ai fost discriminat pe motiv de ateism în RO?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 22.07.2011 at 12:58:14. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aici cam ai dreptate, se numesc agnostici, un agnosticism foarte slab, depinzand in functie de caz agnosticism teist/deist
Tu poti avea "adevarurile" tale Eu am dovezile Last edited by Asive_rationalul; 22.07.2011 at 14:07:55. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
copii atei sunt discriminati in scoli ateii sunt discriminati in fiecare zi in biserica ateii sunt discriminati in familie orice persoana care a spus familiei ca e ateu in secunda urmatoare vede cum atitudinea familiei fata de el e schimbata Citat:
eu ateu fiind pot crede in Dumnezeu daca definitia lui Dumnezeu e asa de vaga incat sa spui ca Dumnezeu = energie ar fi disonest din partea ta sa spui ca Dumnezeu = energie dar unii spun aia, si dupa definitia lor eu cred in Dumnezeu desi sunt ateu Referitor la reincarnare, ea nu trebuie sa fie supranaturala. Daca iei definitia ca Dumnezeu e energie, eu pot crede ca energia mea va da nastere altor fenomene biologice. Corpul meu odata pus in mormant se va descompune, va fi ingrasaminte pentru niste plante care vor supravietuii din cauza mea, deoarece corpu meu le da nutrientii de care au nevoie. Nu sunt eu, creierul meu nu mai e activ, dar ramasitele corpului meu continua sa hraneasca viata de pe planeta. "Energia" mea va da nastere unor flori, care vor fi probabil mancate de un animal (care iar va primi energie din energia mea) si asa mai departe Acesta este un proces de reincarnare care nu implica absolut nimic supranatural. Ciclul vietii continua si dupa ce tu ai murit Nu mai esti tu, nu mai ai constiinta ta, dar continui sa dai viata. Citat:
daca nu ai de gand sa aduci argumente bune de ce te bagi in threadu asta?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar probabil că insist degeaba...
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Imi pare rau ca consideri acest lucru, dar sa sti ca stilul de viata al unui ateu include implicit o aplicare intr-o oarecare masura a naturalismului metodologic, lucru care lipseste atunci cand introduci "energii". De aceea ti-am zis ca cel care crede in energii si reincarnare/renastere, spirite sau orice alta chestie cu tangete in supranatural este un agnostic slab sau un agnostic teist/desit.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Unitatea primordiala o regasim atat in structura macrocosmosului cat si microcosmosului uman. Credinciosii percep macrocosmosul ca un ternar, format din trei lumi: informala (angelica), formala subtila si formala corporala, adica Deus-homo-natura, ternar ce se regaseste si in structura microcosmosului uman (duh,suflet,trup). Ateii nu percep lumea informala, deci macrocosmosul e homo-natura (element fizic, element astral), iar daca, totusi ,spun ca exista supra-natural, acesta nu e Deus (providenta, element divin) , e tot „natura” inca necunoscuta. Pentru a crede in lumea informala ei au nevoie de o explicatie logica, insa aceasta apartine supralogicului, supraEu-ului. Credinciosii cred in lumea informala sau inteligibila, care nu pot fi reprezentata decat simbolic, avand un caracter spiritual, suprarational, aspatial si chiar atemporal.In toate religiile lumea informala a fiintelor ipostatice necorporale sunt descrise prin simboluri, cum este cel al zborului si in consecinta al aripilor, ca o componentă a pasarilor, in traditia crestina, sau simboluri antropomorfe, dar inscrise in structuri cu aspecte fabuloase in traditia hindusa: oameni cu mai multe maini sau mai multe chipuri, semnificând multimea atributelor divine (Vishu, Shiva, etc.) sau animale fabuloase cum sunt Elefantul, Vulturul, Lebada etc. Aceasta lume a arhetipurilor, ideilor divine, se rasfrange in lumea noastra, in cosmosul care ne inconjoara, in care ordinea si ierarhia nu ating perfectiunea dar tind asimptotic catre ea. Pentru om, unitatea fiintei vii inseamna perfectiunea unitatii dintre minte, corp si suflet , deci perfectiunea unitatii primordiale. Omul religios tinde spre vointa primordiala(divina), adica refacerea acestei unitati, prin sistemul sau de credinta (religie).Pentru crestini, modelul spiritualizat este Iisus, care a intruchipat aceasta perfectiune. Va las sa discutati in continuare, eu ma retrag. Sincer, nu inteleg rostul topicului, adica ce poate sa spuna ateul in privinta religiei, daca el nu o percepe? despre ce ar trebui discutat? omul credincios are in plus fata de el o deschidere spre cunoasterea spirituala, stiinta o avem ambii. Am inteles ca se simte discriminat si acuza lumea de intoleranta, vis a vis de el. Poate trebuie si el sa depaseasca acest sindrom, in masura in care lumea se deschide si umanizeaza. Last edited by ioanna; 22.07.2011 at 18:42:01. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Desfranarea intre sot si sotie part 2 | ionut12 | Generalitati | 20 | 16.11.2010 09:06:45 |
| blog part 2 | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 15.06.2010 00:15:49 |
| ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 13:38:49 |
| ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 17:19:05 |
| Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 22:50:10 |
|
|