![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Suntem, totusi, pe un topic dedicat "ateismului" sa nu deviem :) app, oamenii religiosi au credinta vietii dupa moarte, ateii cum gandesc? explica continuitatea vietii dupa moarte prin mecanica cuantica, adica omul poate face trecerea din realitatea obiectiva intr-o realitate absoluta sau moartea= end of story ? Noi percepem existenta individuala, fara sa percepem si celelalte "fatete" ale realitatii temporare.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru că dacă ai fi simțit, deja nu mai ar mai fi fost vorba de acel "noi" din întrebarea ta.
Cei care au avut parte de revelația divină deja nu mai fac parte din "voi". Citat:
Nu vrei totuși să ne spui cum/când/unde ai fost discriminat pe motiv de ateism în RO?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta fiind spusa, unii atei cred in reincarnare, altii nu. Personal cred ca atunci cand creierul isi inceteaza activitatea este terminat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 22.07.2011 at 11:58:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici cam ai dreptate, se numesc agnostici, un agnosticism foarte slab, depinzand in functie de caz agnosticism teist/deist
Tu poti avea "adevarurile" tale Eu am dovezile Last edited by Asive_rationalul; 22.07.2011 at 13:07:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
copii atei sunt discriminati in scoli ateii sunt discriminati in fiecare zi in biserica ateii sunt discriminati in familie orice persoana care a spus familiei ca e ateu in secunda urmatoare vede cum atitudinea familiei fata de el e schimbata Citat:
eu ateu fiind pot crede in Dumnezeu daca definitia lui Dumnezeu e asa de vaga incat sa spui ca Dumnezeu = energie ar fi disonest din partea ta sa spui ca Dumnezeu = energie dar unii spun aia, si dupa definitia lor eu cred in Dumnezeu desi sunt ateu Referitor la reincarnare, ea nu trebuie sa fie supranaturala. Daca iei definitia ca Dumnezeu e energie, eu pot crede ca energia mea va da nastere altor fenomene biologice. Corpul meu odata pus in mormant se va descompune, va fi ingrasaminte pentru niste plante care vor supravietuii din cauza mea, deoarece corpu meu le da nutrientii de care au nevoie. Nu sunt eu, creierul meu nu mai e activ, dar ramasitele corpului meu continua sa hraneasca viata de pe planeta. "Energia" mea va da nastere unor flori, care vor fi probabil mancate de un animal (care iar va primi energie din energia mea) si asa mai departe Acesta este un proces de reincarnare care nu implica absolut nimic supranatural. Ciclul vietii continua si dupa ce tu ai murit Nu mai esti tu, nu mai ai constiinta ta, dar continui sa dai viata. Citat:
daca nu ai de gand sa aduci argumente bune de ce te bagi in threadu asta?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar probabil că insist degeaba...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Imi pare rau ca consideri acest lucru, dar sa sti ca stilul de viata al unui ateu include implicit o aplicare intr-o oarecare masura a naturalismului metodologic, lucru care lipseste atunci cand introduci "energii". De aceea ti-am zis ca cel care crede in energii si reincarnare/renastere, spirite sau orice alta chestie cu tangete in supranatural este un agnostic slab sau un agnostic teist/desit.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un coleg ateu de-al meu era tot timpu dat ca exemplu prost de profesoara. Era marginalizat total. In orice intrunire de familie cand afla cineva ca esti ateu imediat te dau la o parte; parintii incep cu "unde am gresit? copilul meu a luat-o pe cai gresite" si esti dat ca exemplu prost rudelor. In biserica tot timpu se mareste ura fata de atei si tu esti foarte ok cu ideea ca unii oameni merita sa fie torturati vesnic Nu pot intelege cum tu nu observi cat de malefica e acea propozitie. Esti asa de indoctrinat incat ti s-a luat umanitatea. Ti se pare perfect in regula sa zici asa ceva si nu ti se pare discriminare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie mi s-a spus in fata de catre profesorul de religie ca sunt un vierme pacatos, sclav al satanei care o sa arda o eternitate in iad pentru ca nu il accept pe iisus. Cand i-am raspuns ca incerc sa fac numai lucruri bune(bune dupa convingerile mele morale) in viata, ca incerc pe cat posibil sa ajut oameni nu pentru ca asa imi zice o carte veche de mii de ani ci pentru ca asa vreau si ca daca dumnezeu exista nu are niciun drept sa ma trimita in iad din cauza greselilor lui, mi-a zis ca sunt nesimtit, ca ma lasa corijent si m-a dat afara din clasa (dupa aceea mi-am facut cerere sa ma retrag de la ora de religie)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Desfranarea intre sot si sotie part 2 | ionut12 | Generalitati | 20 | 16.11.2010 08:06:45 |
blog part 2 | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 14.06.2010 23:15:49 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 21:50:10 |
|