Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2011, 23:08:17
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Iar in privinta buchetului... am dubii... ador florile insa am nevoie de maini sa ma inchin, sa tin mana mirelui... am nevoie si de buchet?
Cum e la voi in Bucuresti, cine tin lumanarile in Biserica? In zona mea (Cluj) se poarta ca si mirii si nasii sa aiba lumanari in mana pe tot parcursul slujbei. Mirele cumpara buchetul nasei si al miresei.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 23:12:59
ella81 ella81 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Sunt biserici in care preotul, inca de la inceputul slujbei pune pe masa cele doua buchete, al miresei si al nasei, tocmai din acest motiv, ca sa se poata inchina, ca sa poata schimba verighetele.

Personal consider ca e foarte frumos ca mireasa sa primeasca un buchet de flori din partea mirelui, si acel buchet sa-i completeze tinuta.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 01:14:00
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cum e la voi in Bucuresti, cine tin lumanarile in Biserica? In zona mea (Cluj) se poarta ca si mirii si nasii sa aiba lumanari in mana pe tot parcursul slujbei. Mirele cumpara buchetul nasei si al miresei.
la Bucuresti este traditia ca dra de onoare si cavalerul de onoare sa tina lumanarile dar la noi cred ca le vor tine nasii, asa mi se pare normal. miri nu au lumanari, le tin nasii pentru ei. traditia cu buchetele nasei si miresei pe care le cumpara mirele este si la Bucuresti insa nu o inteleg pe deplin si nu stiu daca voi tine cont de ea, oricum in cuplul meu banii sunt deja la comun asa ca nu va conta cine va plati buchetele daca voi decide sa-mi fac buchet de mireasa pentru mine si nasa :)

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 15:29:16
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Implicit

Tare mi-e ca atata atentie la mii de detalii si obiceiuri este facuta intentionat ca mirii si ceilalti sa uite de semnificatia adevarata a evenimentului. Pentru mine cel putin ar fi greu sa raman concentrat la toate chitibusurile care trebuie facute si sa am si trairi inalte etc. Mi-e sa nu fie si asta o lucrare a necuratului. S-ar putea sa vina din mandrie, ca totul sa fie perfect, ca deh!, cum sa nu fie la noi cel mai bine si cel mai frumos, sau cel putin "in rand cu lumea!"

Maria, atata timp cat vreti sa fiti in fata lui Dumnezeu un trup si un suflet, asta conteaza. Restul e cancan (a se citi: balul prostiei)!
PS Daca pe ultima suta de metri fuge mirele, da-mi un telefon!
Vechi 13.09.2011, 15:40:02
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Tare mi-e ca atata atentie la mii de detalii si obiceiuri este facuta intentionat ca mirii si ceilalti sa uite de semnificatia adevarata a evenimentului. Pentru mine cel putin ar fi greu sa raman concentrat la toate chitibusurile care trebuie facute si sa am si trairi inalte etc. Mi-e sa nu fie si asta o lucrare a necuratului. S-ar putea sa vina din mandrie, ca totul sa fie perfect, ca deh!, cum sa nu fie la noi cel mai bine si cel mai frumos, sau cel putin "in rand cu lumea!"

Maria, atata timp cat vreti sa fiti in fata lui Dumnezeu un trup si un suflet, asta conteaza. Restul e cancan (a se citi: balul prostiei)!
Moldoveanu sunt de acord cu tine. De aceea nici nu am dat atentie multelor traditii si obiceiuri care se fac in general la nuntile noastre romanesti. Insa unele lucruri trebuiesc facute de dragul celor pe care-i iubim caci nu trebuie niciodata, nici macar cu o asemenea ocazie, sa uitam ca suntem datori sa iubim, sa fim blanzi si ingaduitori, sa nu suparam parintii si rudele. Una este sa pacatuiesti exagerand si alta este sa te preocupi de niste mici maruntisuri lumesti care fac bucuria neamurilor daca acest lucru nu te distrage de la trairea ta duhovniceasca.

Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 15:48:51
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Moldoveanu sunt de acord cu tine.
Hm...
Hm...
Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 15:50:46
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Hm...
Hm...
Dragos esti foarte simpatic, insa sunt sigura ca stii si tu ca nu la PS-ul lui moldoveanu m-am referit cand am zis ca sunt de acord cu el. :) nici macar nu i-am dat niciun raspuns caci era doar o gluma acel PS.

Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 16:55:00
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Slavă Domnului că ai simțul umorului!
Reply With Quote
Răspunde