Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 31.07.2011, 03:57:10
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
ce inseamna nu ai avut ? ai baut cafea ? ai baut alcool ? coca cola ? etc etc etc .... daca ai facut asta MULT TIMP stomacul tau a fost sensibilizat .... asadar daca SE GASESTE ca ai boala DEJA E PREA TARZIU ..... intelegi ce se discuta ?
ca sa iti iasa prostia din capsor ca sunt acide ....
multa iubire


cum ai verificat ca MURATURile acide CARE SCOT CALCIU DIN OASE la tine nu au efect ? ti-a zis mosu de 63 de ani ? offff offff offfff credul mai esti ... ha ha ha ... dar daca e atit de buna DE CE NUMAI LA RECOMMANDARE SI DOAR IARNA? si care tip de varza ? sa nu imi spui alba ca iara o sa te fac habarnist rau ..... e alba? hai nu ma dezamagi si zi ca e rosie si ca pe aia o consumi DAR SA FIE ADEVARUL .OK?


SI CUM O MUREZI ?
faptul ca , contine ce spui tu NU INSEAMNA CA MURATA E BUNA .... POTI SA FACI DIFERENTA ? hai sa iti explic ... daca bagi in organism CEVA FERMENTAT , procesul de fermentatie CRESTE in stomac .... si devine FOARTE acid ... corpul lucreaza BAZIC si ca sa contracareze acidul SCOATE CALCIU DIN OASE ... ...si ficatul si rinichii au de suferit ca sunt incarcati .... asadar te feresTi de rosii ca spui tu ca stau mult in stomac SI DIN FERMENTATIE trec in putrefactie, O TIMPENIE, dar bagi fermentatie care devine putrefactie?????? ... mai studiaza serios ca faci niste lucruri ILOGICE ....
multa iubire
MULTA IUBIRE
ps cred ca Dumnezeu a dat in natura niste muraturi ... DE UNDE LE CULEGI ?
multa iubire

aaaa si de procesul de fermentatie al rosiilor uiti ...sau rosiile nu au un grad ridicat de fermentatie?
gradul de fermentatie al varzei fara sare este mulllt sub cel al rosiilor...iar la combinatia cu morcovul tot nu vrei sa rapunzi

Last edited by ovidiu b.; 31.07.2011 at 03:59:16.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 31.07.2011, 04:08:33
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
aaaa si de procesul de fermentatie al rosiilor uiti ...sau rosiile nu au un grad ridicat de fermentatie?
gradul de fermentatie al varzei fara sare este mulllt sub cel al rosiilor...iar la combinatia cu morcovul tot nu vrei sa rapunzi
vad ca nu ai priceput asadar uite primul raspuns . mai am si altele dupa ce imi spui ce intelegi de la textul despre rosii postat de mine .... un mic rezumat nu ar strica ...pe liniute ...
CA SA ITI IASA PROSTIA DIN CAP CA SUNT ACIDE .... de aia
nu amice ... orice muratura ESTE MAI ACIDA decit orice leguma acida .... asadar intelegi ? logica ce iti spune ? rosie organism -fermentatie , varza fermentata ( fermentatie ) - fermentatie marita in organism .... sau la tine daca varza e fermentata deja inainte de a o minca, fermentatia ei in organism scade sub actiunea acidului clorhidric ? asta vrei sa spui ?
asta e logica ? sub actiunea acidului clorhidric ? hmmmm
multa iubire
ps rosiile contin fibre ? da sau nu ?
multa iubire
ŽŽIn afara de rosii, sunt si alte fructe si legume rosii bogate in licopen, cum este pepenele rosu, dar proportia continuta este mult mai mica. Peste 80% din licopen din dieta noastra provine din rosii si produsele derivate din rosii, iar administrarea lui in asociere cu uleiul de masline ii creste absorbtia.ŽŽ un citat ca sa vezi ca ce am spus pina acum poti verifica si din alte surse .... ca tot vorbeai ca inlocuiesti cu pepene rosu IL MANINCI CU ULEI DE MASLINE ? HA HA HA....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 31.07.2011 at 04:33:39.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 31.07.2011, 05:00:10
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul

vad ca nu ai priceput asadar uite primul raspuns . mai am si altele dupa ce imi spui ce intelegi de la textul despre rosii postat de mine .... un mic rezumat nu ar strica ...pe liniute ...
CA SA ITI IASA PROSTIA DIN CAP CA SUNT ACIDE .... de aia
nu amice ... orice muratura ESTE MAI ACIDA decit orice leguma acida .... asadar intelegi ? logica ce iti spune ? rosie organism -fermentatie , varza fermentata ( fermentatie ) - fermentatie marita in organism .... sau la tine daca varza e fermentata deja inainte de a o minca, fermentatia ei in organism scade sub actiunea acidului clorhidric ? asta vrei sa spui ?
asta e logica ? sub actiunea acidului clorhidric ? hmmmm
multa iubire
ps rosiile contin fibre ? da sau nu ?
multa iubire
ŽŽIn afara de rosii, sunt si alte fructe si legume rosii bogate in licopen, cum este pepenele rosu, dar proportia continuta este mult mai mica. Peste 80% din licopen din dieta noastra provine din rosii si produsele derivate din rosii, iar administrarea lui in asociere cu uleiul de masline ii creste absorbtia.ŽŽ un citat ca sa vezi ca ce am spus pina acum poti verifica si din alte surse .... ca tot vorbeai ca inlocuiesti cu pepene rosu IL MANINCI CU ULEI DE MASLINE ? HA HA HA....
multa iubire
faptul ca rosiile contin fibre tot nu ma convinge...si ca se elimina repede la fel nu ma convinge ... si varza contine destul de multe fibre...si nu uita varza murata are B12
Reply With Quote
  #4  
Vechi 31.07.2011, 05:14:27
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
faptul ca rosiile contin fibre tot nu ma convinge...si ca se elimina repede la fel nu ma convinge ... si varza contine destul de multe fibre...si nu uita varza murata are B12
faptul ca , contine fibre si se elimina , asadar nu poate sa stea cum spuneai tu mult in organism nu te convinge
faptul ca , contine o cantitate mare de licopen care este un antioxidant foarte puternic si benefic in multe situatii pt organism nu te convinge
ia sa vedem asta te convinge ?
In afara de actiunea sa purificatoare asupra sângelui, rosia combate aciditatea gastrica si putrefactiile intestinale. Regeneratoare a celulei prin vitamina A pe care o contine, ea lupta împotriva tulburarilor legate de degenerescenta.
Rosia combate constipatia, deoarece sâmburii si coaja stimuleaza miscarile peristaltice intestinale, eliberând intestinul prin „razuirea" lui si strângerea reziduurilor pâna si din pliuri.

Rosiile contin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar si calciu, magneziu, fosfor, magneziu, fier si licopen. O rosie contine in proportie de 94% apa si are doar 22-26 de calorii.
Licopenul, substanta miraculoasa din rosie, lupta impotriva infectiilor,si alaturi de celelalte proprietati ale rosiei se stimuleaza metabolismul, protejeaza ADN-ul celular, are proprietati antiinflamatoare, combate obezitatea, reumatismul, previne riscul aparitiei osteoporozei si a cancerului de prostata.

Sucul de rosii elimina toxinele din organism, si, mai ales, din ficat


asadar daca tu nu ai probleme cu stomacul , inseamna ca ŽŽ ciorile ŽŽ ce le simti dupa ce maninci rosii sunt STIMULAREA METABOLISMULUI ..... nici o treaba cu ce bazaconii ai spus tu .... ha ha ha ... asadar uite asa iti demonstrez ca ce simti SE EXPLICA , dar nu ca e rosia acida amice ....
sa continui ? SAU ORICE ARGUMENT care ti-l aduc nu il gindesti ?



waw.... sa te lamuresc si cu b12 sau sa te las in ceata ? tu ce zici ?
multa iubire

Last edited by the_Listener; 31.07.2011 at 05:21:05.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 31.07.2011, 05:54:00
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
faptul ca , contine fibre si se elimina , asadar nu poate sa stea cum spuneai tu mult in organism nu te convinge
faptul ca , contine o cantitate mare de licopen care este un antioxidant foarte puternic si benefic in multe situatii pt organism nu te convinge
ia sa vedem asta te convinge ?
In afara de actiunea sa purificatoare asupra sângelui, rosia combate aciditatea gastrica si putrefactiile intestinale. Regeneratoare a celulei prin vitamina A pe care o contine, ea lupta împotriva tulburarilor legate de degenerescenta.
Rosia combate constipatia, deoarece sâmburii si coaja stimuleaza miscarile peristaltice intestinale, eliberând intestinul prin „razuirea" lui si strângerea reziduurilor pâna si din pliuri.

Rosiile contin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar si calciu, magneziu, fosfor, magneziu, fier si licopen. O rosie contine in proportie de 94% apa si are doar 22-26 de calorii.
Licopenul, substanta miraculoasa din rosie, lupta impotriva infectiilor,si alaturi de celelalte proprietati ale rosiei se stimuleaza metabolismul, protejeaza ADN-ul celular, are proprietati antiinflamatoare, combate obezitatea, reumatismul, previne riscul aparitiei osteoporozei si a cancerului de prostata.

Sucul de rosii elimina toxinele din organism, si, mai ales, din ficat


asadar daca tu nu ai probleme cu stomacul , inseamna ca ŽŽ ciorile ŽŽ ce le simti dupa ce maninci rosii sunt STIMULAREA METABOLISMULUI ..... nici o treaba cu ce bazaconii ai spus tu .... ha ha ha ... asadar uite asa iti demonstrez ca ce simti SE EXPLICA , dar nu ca e rosia acida amice ....
sa continui ? SAU ORICE ARGUMENT care ti-l aduc nu il gindesti ?
nu ma convinge...prezenta solalninei imi da de gandit...mai ales ca este catalizator invers...rosiile cresc aciditatea in stomac ceea ce implica arsuri și sangerări la nivelul stomacului...ma gandesc ca nu degeaba este interzis celor care au probleme cu stomacul...sau intamplator leste interzis?...coaja rosiilor si samburii se depun pe intestinul gros si duc la putrefactii
Reply With Quote
  #6  
Vechi 31.07.2011, 14:25:43
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
nu ma convinge...prezenta solalninei imi da de gandit...mai ales ca este catalizator invers...rosiile cresc aciditatea in stomac ceea ce implica arsuri și sangerări la nivelul stomacului...ma gandesc ca nu degeaba este interzis celor care au probleme cu stomacul...sau intamplator leste interzis?...coaja rosiilor si samburii se depun pe intestinul gros si duc la putrefactii
nu amice --- rosiile sunt folosite si in probleme digestive COMBINATE CU MORCOVI ( PANSAMENT ) si la cei care nu le suporta pentru a beneficia organismul lor de LICOPEN .( acum ai al doilea raspuns la intrebarea ta ) ...... si daca te temi de coaja si samburi , (este o prostie prin faptul ca sunt in cantitati infime) , le poti scoate FACIND SUC de rosii si tot nu ai dreptate sa elimini rosiile ..... asadar ovidiu MAI UPDATEAZA-TE cum se folossc ele IN DIFERITE SITUATII ---- dar la tine nu e cazul ca nu ai probleme cu stomacul dupa cum ai spus , sau ai ? ha ha ha
multa iubire
ps oare ai inteles DE CE sa consumi ROSII COAPTE ? se pare ca nu ... iti spun eu CACI SOLANINA in CANTITATEA DAUNATOARE ORGANISMULUI SE AFLA IN FRUCTELE NECOAPTE , SAU MAI PUTIN COAPTE ( si am spus sa le eviti ) ..... asadar esti confuz rau si NU FACI DIFERENTE .... VERIFICA inainte sa vorbesti timpenii ok?
multa iubire
Reply With Quote
  #7  
Vechi 02.08.2011, 01:09:34
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
nu amice --- rosiile sunt folosite si in probleme digestive COMBINATE CU MORCOVI ( PANSAMENT ) si la cei care nu le suporta pentru a beneficia organismul lor de LICOPEN .( acum ai al doilea raspuns la intrebarea ta ) ...... si daca te temi de coaja si samburi , (este o prostie prin faptul ca sunt in cantitati infime) , le poti scoate FACIND SUC de rosii si tot nu ai dreptate sa elimini rosiile ..... asadar ovidiu MAI UPDATEAZA-TE cum se folossc ele IN DIFERITE SITUATII ---- dar la tine nu e cazul ca nu ai probleme cu stomacul dupa cum ai spus , sau ai ? ha ha ha
multa iubire
ps oare ai inteles DE CE sa consumi ROSII COAPTE ? se pare ca nu ... iti spun eu CACI SOLANINA in CANTITATEA DAUNATOARE ORGANISMULUI SE AFLA IN FRUCTELE NECOAPTE , SAU MAI PUTIN COAPTE ( si am spus sa le eviti ) ..... asadar esti confuz rau si NU FACI DIFERENTE .... VERIFICA inainte sa vorbesti timpenii ok?
multa iubire
interesant...singur ai ajuns la concluzia la cat sunt de ok rosiile...le combini cu morcov - pansament - pai daca rosia rezolva probelemele digestive de ce nu o consumi singura?, le consumi COAPTE, apoi le faci suc sa elimini samburii si coaja ...incet, incet ai afirmat singur la cat de BENEFICA e rosia...LICOPENUL este frectie de lemn ... in prevenirea cancerului (vezi varza, conopida, brocoli, fructe sferice mici, ganoderma)...iar cand vorbim de putrefactii - nu vorbim de putrefactia rosiei ci de putrefactia alimentelor din stomac (care pot sa stea cateva zile - pana chiar la saptamani)...probleme cu stomacul nu am...incearca sa faci tu diferente dar nu cred ca ai sa reusesti daca vezi lucrurile doar din punct de vedere biochimic...deci cand ai sa poti sa vezi acest lucru din punct de vedere biofizic atunci nu o sa mai faci TU CONFUZII...si apropo adu-mi niste reusite in teren...ca asa informatii putem gasi gramada PRO si CONTRA...
unde era biochimia pe vremea Sf Vasile, pe vremea Sf Pantelimon ?

Doamne ajuta!

Last edited by ovidiu b.; 02.08.2011 at 01:15:15.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 02.08.2011, 01:35:56
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
rosiile cresc aciditatea in stomac ceea ce implica arsuri și sangerări la nivelul stomacului...
Nu mai da informatii GRESITE! Rosiile desi au un PH acid, ajunse in organism au un efect puternic alcalinizant!!! La fel ca si lamaile!
Reply With Quote
  #9  
Vechi 02.08.2011, 15:56:07
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Nu mai da informatii GRESITE! Rosiile desi au un PH acid, ajunse in organism au un efect puternic alcalinizant!!! La fel ca si lamaile!
incearca sa nu dai tu informatii gresite (pe internet 30-40% din informatie este noroi)...dar te inteleg perfect...nici nu ma mira modul tau (atat de usor) de a judeca oamenii (fara sa iei in calcul nimic)...tu apuca-te de naturism (poti manca rosii - ca nu ai sa mori din cauza lor, oragnismul este atat de puternic incat nici nu de putem imagina)...si apoi incearca sa judeci pe altul ...uite si o carte frumoasa pentru tine: "Razboiul Nevazut" - Sf Nicodim Aghioratul

Last edited by ovidiu b.; 02.08.2011 at 15:58:20.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 31.07.2011, 04:43:53
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
.....
banuiesc ca e varza ALBA murata de nu raspunzi ... dupa ce ca e murata mai e si alba ... dubla greseala ....
asadar daca gresesc in acest caz imi cer scuze inainte , si ma bucur chiar
asadar ia sa vedem un pic despre varza rosie
Varza rosie este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante.

De pilda, daca varza alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele, varza rosie contine de pana la... 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina.

Pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol foarte important ca medicament.


cine ti-a recomandat varza ti.a spus si de culoare ? si de DIFERENTE ? HAIDE SPUNE-MI DA ca e adevarat ca sa vad si eu un adevar la tine ..... ce zici ?
multa iubire

Last edited by the_Listener; 31.07.2011 at 04:46:31.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 15:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 06:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 09:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 09:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 14:37:54