![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Maria, nu uita NICIODATA, ca Iisus a combatut fariseismul!
Daca te-ai fi uitat la punctele 133 si 134 ai fi inteles la ce m-am referit prin "gri-uri colorate". Nu este un pacat sa te machiezi, daca o faci discret, nu din vanitate, eventual pentru a-ti estompa anumite imperfectiuni ale tenului. Nu este un pacat sa porti un pantof cu un toc mai jos, mai ales daca ai picior plat, din contra, e recomandat. Nu e un pacat sa-ti aranjezi parul, doar nu trebuie sa fii neingrijita, e pacat sa intreci masura, sa epatezi, sa nu ai masura.Nu e pacat sa-ti treaca pragul un sectar, doar Iisus ne-a invatat ca trebuie sa ne aratam iubirea si altruismul pentru aproapele nostru, deci si pentru fratele nostru sectant sau ateu, e insa pacat sa aderi la convingerile lor. Am spus ca trebuie sa ne folosim si mintea, ca de aceea ne-a dat-o Dumnezeu si sa intelegem cele scrise acolo, nu sa luam ad-litteram, sa judecam in extreme (alb-negru) si sa o dam in fariseism. De aceea am spus ca lista are un caracter orientativ. Last edited by ioanna; 10.08.2011 at 12:09:05. |
|
||||
|
||||
![]()
Ioanna, eu mi-am spus punctul de vedere. Si stiu cu siguranta ca Sfanta Fecioara sau alte femei sfinte nu si-ar fi pus fard pe fata nici daca ar fi avut vreo imperfectiune de ascuns. si nici nu si-ar fi coafat parul.
De ce sa fii ascuns imperfectiunile tenului daca asa le-a lasat Dumnezeu? sau daca El a randuit sa pateasca tenul lor ceva care sa-i dauneze? Nu am spus ca eu nu o fac. Eu insa macar recunosc ca nu sunt nici pe departe asa cum m-ar vrea Dumnezeu, si anume, multumita cu modul in care m-a lasat EL. Cat despre fariseim, e o mare diferenta intre aceia si cei care recunosc care sunt poruncile Domnului si care nu cred ca au nevoie de interpretare si analiza si trebuiesc luate chiar Ad-litteram. parerea mea. Iertare daca am suparat pe cineva. Fiecare face dupa cat stie, simte, intelege si mai ales poate. (Suntem off-topic)
|
||||
|
||||
![]()
Si eu mi-am spus parerea, trebuie sa judecam ce scrie acolo, conform vointei Domnului si moralei crestine, nu sa luam ad-litteram, caci daca am face-o, ar trebui sa renuntam inclusiv la verigheta (conform listei e un pacat sa porti inel, daca o iei la modul propriu fara a gandi contextul) si multe altele expuse acolo, riscand sa o dam in fariseism. Inchei off-topic-ul aici.
Last edited by ioanna; 10.08.2011 at 12:34:32. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noaptea de Anul Nou | parinteleiacob | Spiritualitatea ortodoxa | 15 | 03.01.2013 10:51:19 |
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean | Alexandru | Nunta | 18 | 10.05.2012 11:36:35 |
Scopul nuntii | Anna | Nunta | 59 | 25.04.2011 00:18:44 |
Noaptea de Înviere | Carmen FUNIERU | Diverse Sarbatori | 3 | 05.04.2010 15:40:34 |
In noaptea de Craciun | C.tin | Intamplari adevarate | 5 | 02.01.2009 22:15:28 |
|