Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2011, 16:31:00
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Pavel -care nu a fost ucenic- a spus ca "o singura viata are omul" iar Iisus a spus ca "Ilie a si venit dar voi nu l-ati cunoscut".
Acum pe care dintre ei doi sa credem?
Desigur ca lucrurile sint interpretabile incluisv in ceea ce prveste invierea cu trup in conditiile in care in rai duhurile noastre nu au trup material.
Daca transmigratia sufleteleor nu ar exista atunci la Judecata vor trebui pasuiti cei care nu au auzit in viata lor de Iisus si de invatatura si promisiunile sale.
Desigur Iisus a mers si in locuinta mortilor insa dupa acest moment multi au trait pe pamint.
Iar pe un om care se naste intro zona unde religia parinteasca este una diferita nu il poti judeca la fel ca pe unul care s-a nascut din parinti crestini.

Transmigratia sufletului inseamna ca sufletul ramine acelasi -este acelasi eu -adica se pastreaza caracterul -insa se sterge doar memoria faptelor trecute -insa nu si datoriile de ispasit sau eforturile pentru care vei fi rasplatit.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2011, 17:16:26
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Pavel -care nu a fost ucenic- a spus ca "o singura viata are omul" iar Iisus a spus ca "Ilie a si venit dar voi nu l-ati cunoscut".
Acum pe care dintre ei doi sa credem? Desigur ca lucrurile sint interpretabile incluisv in ceea ce prveste invierea cu trup in conditiile in care in rai duhurile noastre nu au trup material.Daca transmigratia sufleteleor nu ar exista atunci la Judecata vor trebui pasuiti cei care nu au auzit in viata lor de Iisus si de invatatura si promisiunile sale.
Desigur Iisus a mers si in locuinta mortilor insa dupa acest moment multi au trait pe pamint.Iar pe un om care se naste intro zona unde religia parinteasca este una diferita nu il poti judeca la fel ca pe unul care s-a nascut din parinti crestini.

Transmigratia sufletului inseamna ca sufletul ramine acelasi -este acelasi eu -adica se pastreaza caracterul -insa se sterge doar memoria faptelor trecute -insa nu si datoriile de ispasit sau eforturile pentru care vei fi rasplatit.
Am constatat ca pus fata-n fata cu un mormant deschis,sinistru si intunecat in toata dimensiunea lui distructiva,omul devine mult mai receptiv la a intelege anumite aspecte.Memento mori.Cineva spunea :,,Cu mult timp in urma am decis ca prefer sa cunosc adevarul decat sa fiu fericit in ignoranta.Daca nu pot avea si adevarul si fericirea,vreau adevarul.In cer vom avea destul timp sa fim fericiti.".Nu este,asa cum ar parea,un indemn la o viata inecata in disperare ci dorinta de a intelege spusele Mantuitorului (Ioan 8:32) in detrimentul fericirii trecatoare oferita de acesta lume,fericire masurabila in 4 scanduri,12 cuie si 3-4 metri adancime in pamint.

Daca Hristos mi-a spus ca ,,Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac"atunci merg inainte,cu acesta speranta,intelegand cuvintele lui Ieremia: ,,Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima."(Ieremia 29:13).

Sunt convins ca sunt multe lucruri pe care nu le inteleg si ii multumesc Celui de Sus ca m-a ferit sa am raspunsuri la orice.Incerc sa inteleg ce ne-a spus Mantuitorul ,,Care pentru noi S-a făcut înțelepciune de la Dumnezeu și dreptate și sfințire și răscumpărare",cat pot eu cu ajutorul Domnului si nu cat mi-ar da voie altii,care pun ei lanturi,de la sine putere,pe drumul spre mantuire.

Apostolul Pavel spunea: ,,Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înțeleaptă decât înțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor. Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt" (I Corinteni, capitolul 1).

O sa imi ia o viata,si tot nu voi termina, ca sa inteleg intelepciunea si dragostea Tatalui Ceresc, aratata in Domnul nostru,Hristos Isus,ca sa mai am timp sa inteleg si alte lucruri.Le las in grija Domnului,EL va randui totul dupa intelepciunea Sa. Daca m-as lua dupa sfatul lumii as fi fost demult pe marginea gropii zimbind sarcastic unui craniu.Incerc sa inteleg si sa aplic ceea ce pot eu,ca o fiinta limitata.Este o lupta fara oprire: ,,Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti"(Galateni 5:17).

Ce am spus este doar opina mea si trebuie tratata in acest context si in aceste limite.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2011, 17:32:32
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette
am avut o discutie cu o amica pe aceasta tema si vroiam sa stiu daca se pomeneste ceva in biblie de reincarnare
Asa cum am specificat in postul anterior, Crestinismul e incompatibil cu reincarnarea. Pot insa sa-ti dau citatul din Biblie pe care il invoca unii pentru a sustine acest concept, insa evident e vorba de o scoatere din context:"Caci toti proorocii si legea au proorocit pana la Ioan. Si, daca voiti sa intelegeti, el este Ilie, care va sa vina” (Matei 11:13). In ciuda unor asemanari intre misiunile profetice ale lui Ilie si Ioan Botezatorul, din Biblie reiese clar ca au fost doua persoane distincte, Ioan nefiind reincarnarea lui Ilie. Nu intru acum in detalii.

Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 17:35:38.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2011, 18:48:30
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Asa cum am specificat in postul anterior, Crestinismul e incompatibil cu reincarnarea. Pot insa sa-ti dau citatul din Biblie pe care il invoca unii pentru a sustine acest concept, insa evident e vorba de o scoatere din context:"Caci toti proorocii si legea au proorocit pana la Ioan. Si, daca voiti sa intelegeti, el este Ilie, care va sa vina” (Matei 11:13). In ciuda unor asemanari intre misiunile profetice ale lui Ilie si Ioan Botezatorul, din Biblie reiese clar ca au fost doua persoane distincte, Ioan nefiind reincarnarea lui Ilie. Nu intru acum in detalii.
corect ... subscriu
multa iubire
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credeti in reincarnare? Panthera Generalitati 265 11.01.2021 16:54:30
De ce se scrie iisus cu 2 i si nu cu un i annajanette Generalitati 234 12.08.2017 16:49:47
Reincarnare FlorinS Generalitati 48 04.01.2014 16:51:07
Autopsier -unde scrie in Biblie despre el ? elenavioletacocos Slujba inmormantarii 8 05.11.2012 01:48:09
Reîncarnare! AdeLlA Stiri, actualitati, anunturi 11 09.11.2008 12:55:05