Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2011, 10:05:52
misteria
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Discutia despre reincarnare este mai complicata si tot la capitolul inviere trebuie cautat. La scoaterea sufletelor din locuinta mortilor
Dar si la venirea lui Ilie promisa ca sa pregateasca calea lui Mesia -fie ca a fost fie ca nu Ioan Botezatorul.
Dar si la intrebarea despre pacatul orbului din nastere la care ucenici nu au stiut sa raspunda. Dovada ca si posibilitatea vinei lui din alta viata era o varianta posibila.
Pavel spunea ca omul are o singura viata si apoi vine Judecata. Daca in acel moment devenise sau inca nu prooroc nu stim insa se pare ca teologii au gasit si niste erori legate de unele cuvinte ale lui -scuzabile pentru ca el nu a facut parte dintre cei 12 apostoli.
Insa e posibil ca crestinii nu trebuie sa afle ca ea este posibila ca sa nu lase indreptarea pe alte dati.

daca reincarnarea este valabila inseamna ca poate explica de ce ne nastem fiecare cu un bagaj al caracterului diferit -probabil in functie de faptele din viata trecuta.
daca ea este valabila atunci invierea cu trupul este posibil sa se refere la ea ca la o sansa pentu a mai face noi pasi pe drumul catre pocainta , ispasire si desavirsire.
Intelegem de ce o viata care se termina la o ora dupa nastere nu are o importanta decit ca o ispasire dupa care urmeaza alta cu incercari si cu lectii de viata.
dar oricum ar fi daca e asa sau nu mai putin conteaza, importanta este viata de acum ca pregatire pentru viata viitoare.
Ai nemăsurată dreptate din nou, în opinia mea , Mihai.....
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 14:41:45
Man Teo Man Teo is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2011
Locație: Dincolo
Religia: Alta confesiune
Implicit Ea te cauta pe tine...

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Omule, eu zic ca ar cam trebui sa-ti cauti nevasta...

.
Nevasta mea e langa mine...nepotelul ne intreaba cui scriu...El doar vrea sa te cunoasca, dar eu ii spun ca omul acela crede ca nu ma stie.

Last edited by Man Teo; 22.07.2011 at 14:51:38.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 18:11:25
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Man Teo Vezi mesajul
Nevasta mea e langa mine...
E in cel mai potrivit loc de pe fata pamantului. Felicitari!
Si salutari nepotelului, sa va traiasca...
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 21:33:16
Marilena B
Guest

Implicit Stau si ma gandesc...

Se scrie, nu se scrie ..s-a omis...s-a sters...nu se intelege..etc...
si daca in final ar fi raspunsul pozitiv ..da ne reincarnam...
Eu ma intreb la ce mi-ar folosi sa stiu ????..uni vor spune ca da ..este poate folositor..
Ma gandesc la un lucru, mi-a dat Dumnezeu posibilitatea sa zic asa in varianta ca m-am reincarnat..sa mai am acesta viata ...oare atunci la ce bun imi este data...sa traiesc in trecut?
sa ma intorc la cea veche?
Eu zic atat, imi este si asa arhisuficient sa ma bat cu pogonul de pacate scris in cartea vietii si de abia mai scot ochii din ea asa pe furis...Doamne macar de as avea zile in acesta viata, doar cat sunt suficiente sa ma mantuiesc ..si sincer nu-mi foloseste sa stiu daca in alta viata am fost vierme sau pagan ..sau am fost sfant sau imparat sau om de nimic...etc...
Eu aici am misiunea de a duce crucea ce-mi este data .. sa am o misiune de a sluji lui Dumnezeu, cred ca imi este deajuns sa stiu asta ..De ce oare sa-mi incarc memoria cu trecutul..???
Eu ii multumesc lui Dumnezeu chiar ca uit, ca daca nu uitam, prin cate mi-a fost dat sa trec in acesta viata, de-mi ramanea in minte clar totul...cred ca inebuneam sigur. Acum vorbeam singura si nu mai aveam posibilitatea sa scriu pe aici..
Deci concluzia mea umila, sa ma concetrez pe telul meu de mantuire, sa privesc inainte si sa nu abat calea spre Dumnezeu, este toata dorirea mea...Deci si 70 vieti daca am avut nu mai conteaza, daca si pe acesta o irosesc pe lucruri de nimic ...sa descopar ce???... Ca poate am fost un mai mare netrebnic si in alta vita ...imi ajunge asta si asa mi se pare super lunga...daca ar fi dupa mine as zice bodagproste sa zica Dumnezeu... maine esti chemata in rai ..gata s-a terminat cu pamantul asta plin de atat de multa mizerie morala ..in care ne scaldam...of Doamne fie-Ti mila de umila ta faptura si zlobozeste-o!

Last edited by Marilena B; 15.08.2011 at 21:37:07.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 21:51:06
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

S-a mai spus de nu stiu cate ori, dar unii prefera sa sfideze.
Credinta in reincarnare e TOTAL SI IREVOCABIL INCOMPATIBILA cu conceptia crestina despre suflet/persoana si despre Dumnezeu-personal.
Simpatizantii metempsihozei se exclud singuri singurei din crestinism avand asemenea conceptii.
Reveniti-va oameni buni!
cat inca se mai poate.

http://www.blog.teologie.net/2011/03...nare-si-karma/
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 21:58:38
misteria
Guest

Implicit

Da, irevocabil gresita pentru doctrina crestina , dar daca totusi nu este o gresala...care va fi reactia voastra cand sa presupunem(atentie!!!) vi se va demonstra ca este reala si valabila reincarnarea?
ps. aici fiind o rubrica unde se poate povesti si despre alte subiecte decat credinta ortodoxa se pot asterne opinii diverse, nu sa ne dam in cap....aviz!
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 22:04:55
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Implicit

In Talmud se spune ca cei care au lasat o treaba neterminata pe pamant se pot reincarna, dar nu este o lege... In crestinism reincarnarea nu prea are loc.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2011, 22:52:07
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Ortodoxia, in special (si crestinismul, in general) nu merge pe bajbaieli si ipotetice conceptii demonstrabile sau nu, ci pe REVELATIA facuta de Hristos, cel mort si inviat, prezent istoric in viata contemporanilor Lui, acum 2000 de ani si prezent euharistic de atunci incoace pt. toti cei care nu vom fi fost contemporani cu Dumnezeu pe vremea cand umbla El in lume cu trup de om.

Dumnezeul in care credem noi nu e vreo constiinta impersonala, ci e o Treime de Persoane, Un creator care nu are cum sa se confunde vreodata cu creatura, nu o fiinta impersonala in care ne pierdem abisal depersonalizati, ca picaturile de apa in ocean.

Distinctia dintre Creator si creatura nu are cum sa se anuleze vreodata, creatura nu se poate identifica in fiinta ei cu Creatorul. Never! Asta e panteism in stare pura.

Adeptii metempsihozei pot sa-si justifice conceptiile doar negand invatatura lui Hristos cu care contrasteaza flagrant. Sunt liberi s-o faca. Pe riscul lor, desigur.

New-age-istii, mai mult sau mai putin camuflati cameleonic sub diverse infatisari, au propria lor conceptie pe care spera sa o demonstreze viitorul.

Conceptia data de Hristos e alta, radical opusa. Pseudo-evanghelia lor e auto-perfectionarea, auto-evolutia, auto-realizarea, auto-implinirea si in fond auto-mantuirea.

In conceptia lor, nu Dumnezeul Personal este Cel care coboara la neputinta omului, ci omul, prin reincarnari, se metamorfozeaza si urca singur pana cand se face dumnezeu, numai cu propriile puteri, pana cand se poate cufunda abisal in spiritul universului.

A merge pe principiul indoielnic '' 'om trai si 'om vedea, sau mai exact 'om muri si 'om vedea cine a avut dreptate", a alege bajbaiala asta pe post de conceptie after-death, e cam ca si cum ai alege imobilitatea ca mijloc de transport.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2011, 16:10:45
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de misteria Vezi mesajul
Da, irevocabil gresita pentru doctrina crestina , dar daca totusi nu este o gresala...care va fi reactia voastra cand sa presupunem(atentie!!!) vi se va demonstra ca este reala si valabila reincarnarea?
Daca cel care imi aduce acesta veste va fi precum un inger de lumina (II Corinteni 11:14-15) ii voi reaminti ca un inger de lumina nu poate povatui pe cineva impotriva Scripturii care spune: ,,Si, dupa cum oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata, tot asa, Hristos, dupa ce S-a adus jertfa o singura data, ca sa poarte pacatele multora, Se va arata a doua oara, nu in vederea pacatului, ca sa aduca mantuirea celor ce-L asteapta."(Evrei 9:27-28).Poate ca cel care aduce aceea veste ar trebui sa vada ce i-a spus Mantuitorul lui Nicodim( Ioan 3:3-8)ca sa inteleaga ca nu in carne si sange sta taria sperantei noastre.

Misteria,ai mare grija draga mea.Nu orice veste vine de la Cel de Sus si nu toate sunt spre folosul tau.Reincarnarea ataca direct inima crestinismului:rolul Crucificarii si al Invierii Domnului.Compara cu ce spune Scriptura,fie si doar pe acest aspecte si fereste-te de invataturile domnului acestei lumi.

Apostolul Iuda avertizeaza ca ,,s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi demult pentru osanda aceasta" care sunt asemuiti cu niste stanci ascunse,niste nori fara apa, manati incoace si incolo de vanturi, niste pomi tomnatici fara rod, de doua ori morti, dezradacinati,niste valuri infuriate ale marii, care isi spumega rusinile lor; niste stele ratacitoare, carora le este pastrata negura intunericului pentru vecie.Tot apostolul spune in ce directie sa te uiti,nu a lor si a invataturilor lor ci a:

,,Aceluia care poate sa va pazeasca de orice cadere si sa va faca sa va infatisati fara prihana si plini de bucurie inaintea slavei Sale,singurului Dumnezeu, Mantuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, sa fie slava, maretie, putere si stapanire, mai inainte de toti vecii, si acum si in veci. Amin."

God be with you.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2011, 16:31:00
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Pavel -care nu a fost ucenic- a spus ca "o singura viata are omul" iar Iisus a spus ca "Ilie a si venit dar voi nu l-ati cunoscut".
Acum pe care dintre ei doi sa credem?
Desigur ca lucrurile sint interpretabile incluisv in ceea ce prveste invierea cu trup in conditiile in care in rai duhurile noastre nu au trup material.
Daca transmigratia sufleteleor nu ar exista atunci la Judecata vor trebui pasuiti cei care nu au auzit in viata lor de Iisus si de invatatura si promisiunile sale.
Desigur Iisus a mers si in locuinta mortilor insa dupa acest moment multi au trait pe pamint.
Iar pe un om care se naste intro zona unde religia parinteasca este una diferita nu il poti judeca la fel ca pe unul care s-a nascut din parinti crestini.

Transmigratia sufletului inseamna ca sufletul ramine acelasi -este acelasi eu -adica se pastreaza caracterul -insa se sterge doar memoria faptelor trecute -insa nu si datoriile de ispasit sau eforturile pentru care vei fi rasplatit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credeti in reincarnare? Panthera Generalitati 265 11.01.2021 16:54:30
De ce se scrie iisus cu 2 i si nu cu un i annajanette Generalitati 234 12.08.2017 16:49:47
Reincarnare FlorinS Generalitati 48 04.01.2014 16:51:07
Autopsier -unde scrie in Biblie despre el ? elenavioletacocos Slujba inmormantarii 8 05.11.2012 01:48:09
Reîncarnare! AdeLlA Stiri, actualitati, anunturi 11 09.11.2008 12:55:05