Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
PUR TEORETIC: Daca nu exista totusi REINCARNARE?....si ai o singuara viata?....ce te faci daca teoria unei singure vieti este valabila iar la sfarsitul vietii ai sa rapsunzi de cele facute?...unde iti va fi sufletul care ar fi trebuit sa se CALEASCA (curete) in celelalte vieti?...oare nu DIAVOLUL va sopteste miseleste ca mai ai timp pana la batranete sau in alte vieti sa te mantuiesti?...aici e marea DIFERENTA ...ortodoxia ne spune ca trebuie sa fim pregatiti in orice moment (sa fim curati cu sufletul si trupul) de a doua venire a lui Iisus ...acum astazi ....si nu in alte vieti ... trebuie sa fim prezenti si sa traim prezentul si nu minunatele MEDITATII, CALATORII SPATIALE, HIPNOZE, CALATORII IN VIS si altele (de ex alegerea PLACERII refuzand rostul - in YOGA si GNOZA sunt evidente)
SI acum sa o luam putin invers TOT PUR TEORETIC...sa presupunem ca TEORIA REINCARNARII este adevarul...pai noi cei care credem intr-o singura viata ne straduim fiecare dupa puterile noastre sa traim cat mai curat deci ne straduim in aceasta viata sa ne mantuim (fara a mai apela la o alta viata)...deci SIRUL de nu stiu cate vieti necesare (cica mii de vieti) la atingerea nivelului de ILUMINARE noi il reducem la 1 SINGURA VIATA...daca nu e CORECTA TEORIA UNEI SINGURE VIETI - o sa vad eu cel care cred intr-o singura viata ce o sa fac in urmatoarea viata pe cand voi daca TERORIA UNEI SINGURE VIETI E CORECTA nu mai aveti ce face...astfel va propun sa incepeti sa numarati de la 1 la 1000 DE VIETI si nu invers...GRIJA MARE CU SOAPTELE DIAVOLULUI! ...
|
E si ce spui tu o varianta..Dar crede-ma , si daca crezi in reincarnare(ipotetic vb) si respecti poruncile sunt sigura ca sufletul este mantuibil, si ma intreb ce valoare are efortul unui zis crestin care merge la biserica , isi urla credinta dar da dovada clara de neiubire? Vezi , de aceea am convingerea ca Tatal Creator ne stie cel mai bine SUFLETUL, iar in ceasul judecatii precum afirmam in demult, vom fi surprinsi sa constatam pe cine gasin in rai ...sau dimpotriva , in iad....Si da...trebuie avuta mare grija cu "bunii samariteni" caci ades sunt slujitori ai dracilor! Pana la urma cred ca nu are atat de multa importanta daca credem sau nu ca revenim, ci cat de mult ne straduim sa fim buni, iubitori si natural credinciosi...(acceptiunea cuvantului de credinta difera de la individ la individ, asta este stiut-opinia mea)