Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2011, 12:52:14
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Idolii sunt muti, dar prin preotie Domnul lucreaza minuni! Vino si vezi!
Din pacate depinde si cum se interpreteaza minunile.
Si fariseii ziceau ca Iisus scoate pe cel rau cu ajutorul celui rau.
Vechi 25.08.2011, 13:43:23
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Din pacate depinde si cum se interpreteaza minunile.
Si fariseii ziceau ca Iisus scoate pe cel rau cu ajutorul celui rau.
Sa facem un mic exercitiu "matematic", de logica: plecam de la premisa (acceptata de noi toti, ca de-aia ne "certam" de ceva timp) ca Biserica este doar una!
  1. ortodoxia este Biserica, (rezulta) => orice altceva este fals!
  2. ortodoxia nu este Biserica, => o infinitate de alte posibilitati!
  3. "orice alta posibilitate" este Biserica => ortodoxia nu este Biserica! + Care din "orice alta posibilitate" este Biserica?
Eu imbratisez varianta numarul 1. si deci pe aceasta ma sprijin in lucrarea mea pentru Rai. In aceasta varianta pomenesc si de minuni.

Domniile voastre (diversi "orice alta posibilitate") sustineti cand varianta 2., cand varianta 3., cand pe amandoua; oricum ar fi, sa nu fie varianta 1.! In aceasta stare, spuneti ca minunile ortodoxe sunt de la Belzebul! Si mai spuneti ca scopul pentru care va atragem atentia (tuturor "orice alta posibilitate") este fiindca ne asemanam fariseilor din Vechiul Testament.

Eu "imi apar saracia, si nevoile, si neamul", adica ortodoxia si ma uit in istoria lumii acesteia si vad ca dupa inaltarea Sa la Cer, Mantuitorul Nostru a intemeiat o Biserica a... "fariseilor", si mai vad ca "orice alta posibilitate" apare mult mai tarziu. Si-mi zic: ori Domnul a fost nehotarat de la Inaltare si pana pe la 1054 cand, in sfarsit, a aflat ce trebuie sa faca aici pe pamant, ori unii care nu au mai suportat invatatura sanatoasa si-au ingramadit invatatori dupa pofta inimii lor (de voie sau de nevoie) si asa au plecat de-acasa, aparand ca ciupercile dupa ploaie "orice alta posibilitate"!

Vrei sa ne "batem" in minuni? Vrei sa facem precum pe vremea lui Ilie? Va veni si vremea aceea, dar zilele acelea vor fi scurte, caci urgia va fi mare si balaurul va umbla pe fata pamantului! Ce crezi, ca grija mea este ca unul sau un milion s-au ratacit? Asta stie Domnul, frate! Grija mea este ca eu sa nu ma ratacesc si sa nu ratacesc cu ispitirea mea pe cel mai slab decat mine! Fa si tu la fel si vei simti ca ceva "iti mai trebuieste"! Acest ceva nu-l vei gasi decat la izvorul initial! Acum nu simti, dar vei simti; dea Domnul sa nu fie prea tarziu pentru tine! Amin!
Vechi 25.08.2011, 16:29:21
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Sa facem un mic exercitiu "matematic", de logica: plecam de la premisa (acceptata de noi toti, ca de-aia ne "certam" de ceva timp) ca Biserica este doar una!
[list=1][*]ortodoxia este Biserica, (rezulta) => orice altceva este fals![*]ortodoxia nu este Biserica, => o infinitate de alte posibilitati![*]"orice alta posibilitate" este Biserica => ortodoxia nu este Biserica! + Care din "orice alta posibilitate" este Biserica?
Dvs. ati dat doar trei variante, in care sa nu lipseasca cuvantul ortodoxie, de parca ar fi centru credintei crestine. Mai exista si varianta a patra:
- Biserica este formata din toti credinciosii care cred in ceea ce a facut si a promis ca va face Mantuitorul si pazesc poruncile lui Dumnezeu (Apocalipsa 12:17; 14:12).
Vechi 25.08.2011, 13:54:27
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Jertfa lui Iisus pe cruce este din cate stiu eu repetata in euharistie! De ce primii crestini o faceau mereu asa cum o fac si azi ortodocsii si catolicii si erau denumiti de pagani Canibali? Asa faceti si voi deoarece nu intelegeti scriptura deoarece nu ati primit Duhul Sfant sau daca l-ati primit ati parasit biserica si nu tineti cont de gandirea bisericii! Apostolii si nu numai aveau puterea de a ierta pacatele deoarece vindecau pe cei bolnavi exact ce facea si Iisus. Vindecau prin puterea primita de la Dumnezeu! Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea ne spune Iisus? Deci tu vei fi judecat ca si mine si altii de Petru, Pavel etc etc. Deci vezi ca puterea Dumnezeului crestin este data si celor care il iubesc si sunt sfinti?
P.S dintr-o minciuna s-a nascut biserica adventa sau mai bine zis din amagire! Oricum istoria arata ca ei au mai prezis si alti ani.
Vechi 25.08.2011, 13:58:34
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Nu stiu daca Neinotentiu este protestant ci dimpotriva! Din cate am vazut cred ca este ortodox dar el pune intrebari capcana :)
Vechi 25.08.2011, 15:39:03
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

M-ar interesa o interpretare ortodoxa asupra capitolului 12 din Apocalipsa, adica daca se prooroceste despre ascunderea Bisericii apostolce (adevarate) timp de 1260 de ani ca sa nu fie exterminata.
Vechi 25.08.2011, 19:06:34
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Jertfa lui Iisus pe cruce este din cate stiu eu repetata in euharistie! De ce primii crestini o faceau mereu asa cum o fac si azi ortodocsii si catolicii si erau denumiti de pagani Canibali? Asa faceti si voi deoarece nu intelegeti scriptura deoarece nu ati primit Duhul Sfant sau daca l-ati primit ati parasit biserica si nu tineti cont de gandirea bisericii! Apostolii si nu numai aveau puterea de a ierta pacatele deoarece vindecau pe cei bolnavi exact ce facea si Iisus. Vindecau prin puterea primita de la Dumnezeu! Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea ne spune Iisus? Deci tu vei fi judecat ca si mine si altii de Petru, Pavel etc etc. Deci vezi ca puterea Dumnezeului crestin este data si celor care il iubesc si sunt sfinti?
P.S dintr-o minciuna s-a nascut biserica adventa sau mai bine zis din amagire! Oricum istoria arata ca ei au mai prezis si alti ani.
Ap. Pavel a spus ca prin Euharistie vestim moartea Domnului. Ce parere aveti de spusele sale?
Vechi 25.08.2011, 19:09:23
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Ap. Pavel a spus ca prin Euharistie vestim moartea Domnului. Ce parere aveti de spusele sale?
Da se intelege si asta e ceva anormal?
Vechi 25.08.2011, 21:22:54
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Da se intelege si asta e ceva anormal?
Nu este nimic anormal, este purul adevar :)
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38