![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dansul sa analizeze,cum crede de cuviinta, cele 5 teze calviniste si sa le faca o critica.Inclusiv predestinarii.Cum crede dansul.Pe rand si pe toate.As dori ca acesta critica sa contina si critica argumentelor biblice pe care se bazeaza aceste teze.Inclusiv predestinarea.Pentru ca esenta lor asta este:fundamentarea biblica. Dansul le va critica si eu le voi apara.Accept ca dansul sa primeasca sugestii si postari in sprijin de la orice ortodox de pe forum.Nu le voi comenta pe acelea dar voi tine cont de ele in raspunsurile mele.Eu pledez singur cauza confesiunii mele.Voi apela la Biblie ca baza principala a afirmatiilor mele.Domnul doctor foloseste ce vrea. Hai dom'doctor nu puteti refuza.Sunteti acasa,eu in ,,deplasare",va va sustine si raul si ramul :) eu joc singur impotriva tuturor pe subiectul acesta, i'm the bad guy :) Sunt de acord sa aveti si galerie activa.Eu singur.Un om.Unul singur.Ce sanse pot sa am? La pariuri nici macar nu s-ar miza pe sansa mea, mai lipseste sa propun sa ma combat singur :) Daca va decideti o sa va insotesc cand voi vedea postata prima analiza.Nu altceva.O sa incerc sa fiu cat pot eu de obiectiv.Nu ma astept sa-si schimbe cineva radical opiniile.Dar macar rezolvam neclaritatile public si direct.Cam asta ar fi.Cu bine. Last edited by Scotland The Brave; 27.08.2011 at 01:05:22. |
|
|
||||
|
||||
|
[quote=Scotland The Brave;394044]
Sunt de acord sa aveti si galerie activa.Eu singur.Un om.Unul singur.Ce sanse pot sa am? La pariuri nici macar nu s-ar miza pe sansa mea, mai lipseste sa propun sa ma combat singur :)QUOTE] |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar nu inteleg de ce fel de dezbateri mai e nevoie, e destul de clar ce scrie in cele cinci puncte calvine si le-am analizat si eu pe scurt si cat m-am priceput. Si e de aflat si scopul discutiei: sa dezbatem daca zebra are sase picioare sau patru( adica dogma predestinarii si teologia calvina e buna, asta se refera la sase picioare) sau ca si calvinii spun ca zebra are patru picioare, dar ortodocsii vad sase (adica dogma calvina e asemanatoare cu cea ortodoxa). Din punctul meu de vedere e clar ca dogma calvina spun eca zebra are sase picioare, adica exista predestinare si ce mai spun ei in cele cinci puncte, evident fals, zebra avand patru picioare (adica invatatura ortodoxa). Si stim ca fiecare isi sustine ceea ce crede, un adventist va spune ca el are dreptate, un catolic ca el, un ortodox ca el. Si fiecare da si argumente si citate, iar cineva mai putin priceput ar spune ca toti par a a avea drepate, sau ca nu se stie exact adevarul. Dar pe langa aceste discutii omenesti cel mai bine si simplu e sa vedem ce spune bunul Dumnezeu, el e Adevarul si il arata. Iar adevarul e aratat intodeauna prin minuni, la fel ca pe timpul Sf. Ilie sau in toate cazurile. Si vedem ca in ortodoxie sunt mii de minuni, in timp ce in calvinism (ca sa ma refer doar la el acum) in cei aproape 500 de ani nu am cunostinta de prea multe minuni, ca sa nu spun nici una. Adevarul e acesta si nu mai e nevoie de discutie. |
|
|
|||
|
|||
|
Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 14:48:14. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu ar fi mai bine sa citesti tu arhiva sa vezi ca aceste lucruri s-au mai discutat, ca observ ca esti nou pe forum? Chiar eu am purtat vreo doua discutii cu scotianul despre predestinare, cu exemple din Biblie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Uneori este util sa se repete anumite reprezetatii, fie ele si verbale! Numai bine, domnilor!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Shakespeare e in voga non stop, iar eu citind pe aici imi vine in minte chestia aia cu dau un regat, da nu pt un cal ca am motor, ci pentru opiniile tale, Scotianule!Tot respectu!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca iti amintesit am mai discutat de doua ori inclusiv cu citate din Biblie, asadar cred ca am spus tot ce se putea spune, iar acum am scris si despre punctele calvine. Practic nici nu mai avem despre ce sa discutam, am cam epuizat subiectul. Eu de fapt nici nu inteleg despre ce se poate discuta in plus, doar daca sunt secrete in cultul calvin. Te asteptam doar pe la noi, in BO. Cum spuneam in mesajul precedent daca doresti o discutie cu Alexandru trebuie sa-i spui. Uite, a scris o povestire frumoasa aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=697 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ref la poveste:sorry,nu ma impresioneaza.Am auzit povesti cel putin asemantoare,dar in sens invers,de la ortodocsi trecuti la neoprotestantism sau catolicism.Daca vrei iti compun si eu cateva.Am auzit ca Vladimir Ghica cand a trecut la catolici,si intrebat fiind de ce,a spus: "Ca sa devin un mai bun ortodox".Asta a fost pt tine pt ca stiu ca ei sunt primii pe lista ta de cadouri de Craciun.Smile,esti la camera ascunsa :) Statistic vorbind,in ultimii 20 de ani,rata predominanta de convertire in RO este de la ortodocsi la X confesiuni si nu invers. Verifica.Adventistii si penticostali sunt in urcare fulminanta.Inclusiv dpdv al natalitatii.Si vor urca in continuare,mai ales adventistii(care acum au si acoperire nationala prin RCS-RDS).Dupa ei urmeaza ateii.Insa nu este problema mea,din nici un punct de vedere.In alta ordine de idei:am citit,in acel post,temeiurile biblice invocate. Am zambit plin de dragoste,he's my best friend :) Last edited by Scotland The Brave; 29.08.2011 at 00:19:39. |
![]() |
| Tags |
| bioterapie, înșelare demonică |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 14:28:48 |
| Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 16:37:16 |
| Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 18:01:23 |
|
|