Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2011, 11:36:08
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

[quote=delia31;394341]
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
De ce ți-e frică nu scapi...Oare așa procedezi și în viața reală?QUOTE]

Chiar mai rau! Sunt un cosmar , dar numai cu cei care o hulesc pe Maica Domnului spunand ca e moarta, ca e oale si ulcele, inconstienta si ca n-are cum sa se roage lui Hristos pt. noi de vreme ce a trece in nefiinta presupune implicit non-activitatea.

In timp ce Hristos isi tine Mama in nefiinta de dinainte de a fi existat, in non-activitate, inconstienta si nesimtire, diavolii au liber la toate activitatile aberante, isi fac de cap si sunt cat se poate de activi.

Acelasi Dumnezeu: pe omul creat dupa chipul si asemanarea Sa il trimite in nefiinta, chiar si pe Mama Sa, in schimb, pe diavoli nu. Lor le face favoruri iar pe cei care s-au umplut de Duhul Sfant ii neantizeaza.
Pentru ce ar vrea cineva sa creada intr-un asemenea dumnezeu?

Tu, daca ai fi in locul meu ce-ai face? Ai accepta sa zica cineva asa ceva despre Faptura care L-a purtat in Ea pe Cel ce e tocmai VIATA?
Delia , adormirea nu inseamna nefiinta iar faptul ca unii oameni mor si altii au activitate nu inseamna ca toti demonii au activitate . Judecarea lucrurilor in acest fel este cel putin ..copilaroasa .
Ca mortii sint sau nu adormiti nu are nici o legatura cu categorile demonologice. Activitatea nu este intotdeauna o binecuvintare , degeaba esti activ daca aci rele , mai bine adormit si inactiv ferit de orice rele si de orice incercari.
Insa lucrurile sint mai complicate pentru ca nu toti mortii sint la fel de adormiti (desi se pot trezi)- cei care sint sfinti arhanti au deja Imaparatia in ei si nu mai au de ce sa moara si sa adoarma trecind prin locuinta mortilor -ei merg direct in rai indiferent ce se intimpla cu trupul lor fizic -ei nu mai depind de el. Oricum in rai nimeni nu are trup material chiar daca unele pilde ne infatiseaza povestea prin intermediul unor presupuse trupuri. Daca ele exista ele nu sint materiale.
Ridicarea Fecioarei la cer (mai intii cu spiritul si apoi si trupul) nu este nicaieri zugravita in Biblie ci in apoctrifa Evanghelia Mariei declarata eretica ca toate apocrifele de snodul care a facut forma initiala a a bibliei.
Intre timp unele apocrife au capatat valoare canonica si sint luate in considerare chiar daca ele nu pot fi adaugate la componenta bibliei- (in virtutea interdictiei din cartea Apocalipsei care odata cu alipirea ei la cartea nou formata Biblia (formata din biblioteca cartilor sfinte seletionate atunci) se aplica la intrega biblie. Se aplica doar teoretic fiindca faptic au existat si scoateri si adaugiri -inclusiv de versete iar cartea apocalipsei nu a facut exceptie in privinta acestor modificari.
In realitate in afara de apocrifa Mariei bisericile vechi (ortodoxia si catolicitatea) mai detin si alte revelatii despre sfintenia si autoritatea Ei insa ele nu sint destinate dezvaluirii in ochii mirenilor si nici ale calugarilor , nici macar preotii nu sint obligati sa le cunoasca ci doar membrii sinodului inaltilor ierarhi.
Daca aceste revelatii impreuna cu apocrifa ar fi fost de la bun inceput tiparite raspindite si cunoscute fara nici un fel de tinuire sau respingere atunci in ziua de azi toata lumea ar fi avut aceeasi opinie -asadar trebuie sa intelegem ca cei care nu au o anumita traditie in sensul dorit de tine nu sint vinovati in totalitate si nici nu sint prigoniti din imparatie din cauza acestui lucru.
A fi inversunat impotriva lor nu conduce la nici o schimbare in bine ci doar la pierderea pacii si respectului fratesc care ar trebui sa caracterizeze un bun crestin. Si eventual uneori la o reactie identica si de sens opus.

Gindestete ca miracolele simtite in suflet de tine, de alti ortodocsi, catolici etc precum si cele vizbile ale icoanelor Ei pentru altii nu sint argumente convingatoare in conditiile in care ei au o inchinare apropiata de cea calugareasca adica fara intermedierea sfintilor. Ei considera probabil ca nu sfintii implinesc rugaciunile si miracolele ci Dumnezeu insusi.
Vechi 28.08.2011, 14:32:58
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Mihai36;394372][quote=delia31;394341cei care sint sfinti au deja Imaparatia in ei QUOTE]

Explica-i asta si lui Tricesimus. Din partea mea, e liber sa creada fiecare ce vrea, (am spus de n ori), dar nu sa-si defineasca credinta prin contrast cu ortodoxia care crede de 2000 de ani exact opusul.

De cand am inceput eu sa citesc pe forumul asta, Tricesimus nu face altceva decat sa spuna cat de gresita e ortodoxia si cat de unicat e adventismul. Initial am crezut ca n-a citit Biblia si am inceput sa-i explic si eu si alti "fraieri" ortodocsi de ce in ortodoxie credem asa si nu altfel (atat cat m-am priceput si eu ca o diletanta nestiutoare ce sunt).
Pt. ca sa vad ca insista in continuare cu aceleasi denigrari la ce avem noi mai scump.
Daca am schimbat tonul este pt. ca el crede ca poate la nesfarsit sa vitupereze orice elucubratie halucinanta iar noi sa asistam de-o parte si eventual sa-l mai si consolam pt. faptul de a fi fost banat de admin de vreo 100-1 ori.
Te pomenesti ca nici dreptul de a ne apara credinta nu-l mai avem chiar pe un forum ortodox! De ce nu merge pe forumurile iehovistilor sa-si incerce norocul si la ei? Sau al penticostalilor? Cei de la catolici cum credeti ca l-ar trata pe unul care spune (nu o data) ca Fecioara Maria e inconstienta?

Nu-i greu de sesizat ca adventismul nu se poate defini pe sine decat prin contrast flagrant cu ortodoxia. Iar pana acum, n-am observat altceva decat ca Tricesimus cu asta se ocupa: gasit de noduri in papura si izbit cu piciorul in tepusa. (scuze, Trice pt. "limbajul forestier").

Imi cer iertare, n-am nimic nici cu persoana lui, nici cu altcineva indiferent de confesiunea lui, dar am cu ereziile otravitoare pe care vor sa ni le strecoare altii.
Si vorba lui Mopsuestia, erezia trebuie starpita dar nu cu sustinatori cu tot.
N-am nici pe departe pretentia ca as fi eu in stare de asa ceva, dar intr-un fel sau altul trebuie sa ne aparam si cu taisul cuvintelor usturatoare.

Daca incep si ei sa aiba insomnii pe tema asta, cu atat mai bine.

Hristos si Maica Domnului si toti sfintii cu noi, cu toti.

Last edited by delia31; 30.08.2011 at 17:51:40.
Vechi 28.08.2011, 14:55:55
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Din partea mea, e liber sa creada fiecare ce vrea, (am spus de n ori), dar nu sa-si defineasca credinta prin contrast cu ortodoxia care crede de 2000 de ani exact opusul.
Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Nu-i greu de sesizat ca adventismul nu se poate defini pe sine decat prin contrast flagrant cu ortodoxia
.
Credința adventă caută să fie în concordanță cu Scriptura (Sola Scriptura), dacă dogma ortodoxă e în contrast flagrant cu aceasta nu e vina noastră. O fi vina Scripturii te pomenești...
Vechi 28.08.2011, 17:23:49
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.06.2008
Implicit

Cea ce tu nu iti dai seama osutafaraunu ,este ca biblia se interpreteaza in cadrul bisericii de catre cei care apartin bisericii si sunt duhovnicesti! Deoarece biserica este adevarul.Deoarece tot aceasta biserica a creat si Noul Testament! Apoi tu mai faci o greseala. Daca ai invata pe un om credinta adventa in afara ca i-ai spune ca sufletul este nemurior el ar crede ce ai spus! Adica ce vreau sa spun.? Ca tu gandesti biblia dupa modul in care te-au invatat altii si tie ti s-a parut ca ei au dreptate. Ai vazut ca adventii te invata sa nu bei vin si ca Iisus nu a baut vin dupa cum spui si tu. Totusi daca cineva (eu cred ca ti-am demonstart lucru acesta deoarece Iisus la cina nu avea cum sa bea must fiind prin luna martie!) iti arata concret ca nu ai dreptate tu tot nu o sa vrei sa vezi! Cand biblia iti spune ca vor veni amagitori ca sa ne amageasca ca si cum Iisus vine si sa ne ferim de ei tu tot nu vrei sa te feresti de acestia si ramai cu ei (adventii). Biserica adevarata nu se afla printr-o incercare umana de a vedea care dintre cultese apropie mai mult de adevarul nt asa cum vor protestantii. Deoarece ne aducem aminte ca Iisus spune ca daca sarea (biserica) nu mai sareaza atunci ea dispare! Iisus si apostoli ne spun sa ramanem in biserica care ei au creat-o prin ascultare de mai marii ei! Nu prinh interpretarea fiecaruia a Nt pe care nici nu il detineau!
P.S deci confuzia ta este ca te crezi ca interpretezi biblia mai bine ca altii (pacatul mandriei). Dar si altii cred ca ei interpreteaza mai bine ca tine! Tu crezi ca sabatul trebuie respectat dar 99 la suta dintre crestini nu cred acest lucru. Tu crezi ca Iisus este Dumnezeu si majoritatea crestinilor cred asa. dar sunt unii care nu cred! Iisus spune :invatati-i tot ce v-am invatat nu tot ce e scris in lege! Bucuria apostolilor si a primilor crestini din punctul vostru de vedere privind dezvoltarea bisericii ar trebui sa fie privita ca ceva stupid deoarece aceasta institutie oricum va degenera asa cum a prezis un evreu in Nt: daca aceasta institutie este de la Dumnezeu ea va dainui. Deci ea disparand sau devenind coruptia din punct de vedere adventist ea nu este de la Dumnezeu! Deci din start daca cred in Iisus si in promisiunile sale biserica adventa cade deoarece aceasta lucrare nu e de la Dumnezeu!Acea biserica apostolica care tu o vezi ca s-a corupt imediat dupa moartea apostolior!

Last edited by Neaguu; 28.08.2011 at 17:28:31.
Vechi 28.08.2011, 18:03:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Ca tu gandesti biblia dupa modul in care te-au invatat altii si tie ti s-a parut ca ei au dreptate.
Neagule, să nu-mi spui că tu gândești altfel Biblia decât "te-au învățat alții" și că te-ai apucat s-o gândești "după capul tău"... Și ție cine ți se pare că au dreptate? Ortodocșii, ori adventiștii? Normal că-i crezi pe ortodocși, altfel ai fi adventist (ori altceva).

Citat:
Ai vazut ca adventii te invata sa
Restul problemelor le discutăm pe topicele respective. Aici vorbim de diferențe între versiunile Scripturii, nu între confesiuni... Cred că s-a divagat suficient.
Vechi 28.08.2011, 18:32:39
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Neagule, să nu-mi spui că tu gândești altfel Biblia decât "te-au învățat alții" și că te-ai apucat s-o gândești "după capul tău"... Și ție cine ți se pare că au dreptate? Ortodocșii, ori adventiștii? Normal că-i crezi pe ortodocși, altfel ai fi adventist (ori altceva).

Restul problemelor le discutăm pe topicele respective. Aici vorbim de diferențe între versiunile Scripturii, nu între confesiuni... Cred că s-a divagat suficient.
Pai in primul rand daca cineva iti arata ca ai gresit tu nu te corectezi? Nu observi ca esti in acel babilon unde fiecare tipa solo scriptura dar fiecare in parte o gandeste altfel? Apoi trebuie sa vezi cine are dreptate nu numai din punct de vedere solo scriptura ci si din punct de vedere istoric in special si nu numai! Tu o lauzi pe Adriana ca a scris nu stiu ce idei advente. dar de ce nu poti vedea ca ea are alte si alte idei ca tine ? Eu am observat ca ea scrie despre nemurirea sufletului pe un subiect unde scriai si tu. Dar tu nu ai contrazis-o. de ce? Deoarece ori nu ai interes ori nu ai ochi sa vezi! Apropo de diferente. care este traducerea corecta la Isai cap 66 versetul 3?
Vechi 28.08.2011, 18:55:35
Banned

Implicit

Citat:
Apropo de diferente. care este traducerea corecta la Isai cap 66 versetul 3?
Neagule, poți sărbători în seara aceasta! Eu consider versiunea ortodoxă mai aproape de realitatea exprimată în Isaia 66,3.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 16:33:47
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site kristy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 19.11.2011 22:23:51
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? Bast-et Generalitati 18 17.10.2010 00:56:19
Diferente intre oameni CM Generalitati 68 18.07.2009 15:58:04
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 20:15:09